Minister Takáč: FICO VIE, ČO ROBÍ! Rozkol v koalícii nehrozí
06 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SSD) bol tri a pol roka opozičným politikom. Má teda v živej pamäti turbulentné vzťahy, ktorými prechádzala vtedajšia vládna koalícia pod vedením Matovičovho OĽaNO. Súčasnej opozícii preto odkazuje, nech neblázni s tvrdením, že vládna koalícia Smer, hlas a SNS sú rozhádaní. Aj o tom bola reč v relácii Karty na stôl.

Opozícia najnovšie hovorí o problémoch medzi stranami vládnej koalície kvôli rôznym postom. Takáč však pripomína na koaličné rozbroje medzi OĽaNO a SaSkou, takže súčasná koalícia pri porovnaní s tým funguje skvelo. On sám hovorí o veľmi dobrých vzťahoch a práve preto si nedovolí hovoriť o tom, kto by mal nastúpiť na post predsedu NR SR po Petrovi Pellegrinim.

Ide o posty

Opozícia si našla novú formu „boja“ proti vláde. Podľa nich nevedia nájsť zhodu na nominantoch na kľúčové pozície, ktoré ako návrhy posielajú do parlamentu. Podľa opozície to škrípalo medzi Hlasom a SNS. Opakovane sa odkladalo hlasovanie o Fonde na podporu umenia, ale aktuálne „to vraj iskrí“ medzi SNS a zvyškom koalície. Jablkom sváru je Štefan Harabin, ktorého SNS navrhuje za člena Súdnej rady. Otázkou je aj to, kto po Petrovi Pellegrinim zasadne do kresla predsedu NR SR. Koaličná dohoda hovorí o tom, že tento post patrí strane Hlas, no Robert Fico hovorí o možnosti, že by tam rád videl lídra SNS Danka.

Až by som tú Čaputovú aj pomojkal, taká bola zas citlivo vnímavá
Nuž, komerčná televízia nemá už dlhší čas kým obsadzovať svoju vyšetrovaciu reláciu, tak nasadila osvedčený komparz. A "moderátor" Michal Kovačič spolu s ešte prezidentkou Zuzanou Čaputovou si tak družne spolu poohovárali všetkých a všetko. A aj si... Čítať ďalej
05 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Takáč spory odmieta

„Ja sa na tom strašne bavím. Bol som 3,5 roka opozičný politik a dobre si pamätám, že bývalá koalícia presúvala svoje návrhy z mesiaca na mesiac. Pol roka sa nevedeli dohodnúť, hádali sa priamo v pléne, z rokovacej sály odišla SASKA, keď vystupoval Matovič. Keď si na toto spomeniem a vidím, ako fungujeme my, tak my fungujeme fantasticky, úžasne, všetko je stopercentné a všetko šľape... keď to mám porovnať s hentými. Takže nech neblázni tá opozícia,“ hovorí Takáč pre Plus JEDEN DEŇ.

Ako malé deti

Takáč tvrdí, že je úplne prirodzené, že v koalícii nemajú rovnaké názory na všetko.

„V konečnom dôsledku aj tak verím, že sa vždy dohodneme, zatiaľ sme sa vždy dohodli. Koalícia je stabilná, všetko funguje,“ konštatoval. Aj jeho osobné vzťahy s členmi vlády sú v poriadku a preto nechce dávať Hlasu odporúčania, kto by mal obsadiť miesto predsedu NR SR.

„Nebudem dávať žiadne odporúčania. Ja môžem povedať, že je platná koaličná zmluva. Miesto predsedu parlamentu patrí strane Hlas, a pokiaľ strana Hlas rozhodne nejakým iným spôsobom to riešiť, je to čisto na nej,“ reagoval. Takáča pritom nevyrušuje, že Fico vyjadril svoj politický názor o tom, že by Pellegriniho v druhej najvyššej ústavnej funkcii mal radšej nahradiť Danko. „Pán Fico je veľmi skúsený politik a myslím si, že on vie, čo robí, a ja si myslím, že to je úplne v poriadku,“ dodal rezortný šéf.

Politický program opozície - "čím horšie Slovákom, tým lepšie nám"
Opozičné strany nielen vlastným nič nerobením, ale aj už dvomi voľbami dokázali, že vládnuť nevedia, nedokážu, nemajú na to mentálnu a odbornú výbavu. "V opozícii dnes ukazujú, že vedia iba škodiť Slovensku a Slovákom". Píše za stranu SMER na... Čítať ďalej
05 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik