Machalova "plochozem" ako návnada na hlúposť mainstreamu zabrala
02 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

"Úsmev je lacný spôsob ako zmeniť svoj vzhľad.“ Nad týmto starým príslovím by sa mali zamyslieť mnohí. Napríklad - videli ste niekedy niekde novinárskych exponentov mainstreamu sa usmievať? A to sa im ešte pokúste vysvetliť, čo je napríklad humorná hyperbola, teda akési konštatovacie zveličenie. Progresívne je dnes brať sa až tak smrteľne vážne dôležito, že to vedie k "samozhovadeniu sa".

Presne o tom píše, či skôr hovorí vo svojom videu na sociálnej sieti Lukáš Machala z Ministerstva kultúry SR. Smrteľne vážny mainstream už týždeň rieši jeho výrok o "plochozemi", no stále nepochopil a nikdy nepochopí jedno. Že existuje aj čosi ako humorné zveličovanie. Niektorí sebastrední novinári sú najsmiešnejší tým, že sa nielen nedokážu usmiať, ale ani nechápu humor. Lebo - progresívna politika, to je predsa tá najväžnejšia vec na svete, nie? Nedokážu sa smiať a preto sa iba vysmievajú.

Diskusia bola o slobode slova a vyjadrovania sa

Pripomína To ako autorovi reportáže, tak aj jeho kolegom z kolektívneho mainstreamu Lukáš Machala.

"Redaktor RTVS Peter Žatko moje tri vety vytrhol z kontextu a zahraniční AGENTI v médiách a v opozícii boli na pár dní vo vytržení." Argumentuje Machala a aj ďakuje.

"Ďakujem im za reklamu. Toľko mediálnej pozornosti by som si naozaj nevedel predplatiť…"

Takže k podstate, nechápajúci!

"Trvám na bezpodmienečnej ochrane a podpore slobody slova v slovenskej spoločnosti. Pre mňa okrem etických a zákonných obmedzení neexistuje žiadny iný dôvod, ktorý by mal a mohol umlčať SLOBODU SLOVA!

Slobodná a konštruktívna diskusia je základom demokratického a najmä zdravo fungujúceho Slovenska.

Tak ako je zem podľa vedcov geoid, tak sa človek rodí s právom na slobodný názor a žiadne progresivistické ideologické úderky nemajú právo ho nikdy a ničím obmedzovať." Píše Lukáš Machala.

A čo hovorí, to ponúka HD vo videu

Exkluzívny rozhovor pre Hlavný denník s Lukášom Machalom z ministerstva kultúry
Aké najväčšie zmeny prináša nový zákon o STVR? Na túto otázku odpovedal exkluzívne pre Hlavný denník Lukáš Machala, generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR. Lukáš Machala okrem iného uviedol, že si nemyslí, že je protest... Čítať ďalej
24 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik