Hviezdy z celej Európy u Orbána!
27 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

USA aj Maďarsko bojujú proti „šialenstvu liberálov". Dňa 25. a 26. marca sa konala v Budapešti unikátna konferencia CPAC organizovaná maďarskými a americkými konzervatívcami, na ktorej sa zúčastnili ministri, predsedovia strán, poslanci, zástupcovia konzervatívnych think-tankov a ďalšie výrazné osobnosti vlasteneckých kruhov. CPAC Hungary je „globálna koalícia antiglobalistických síl“, ktorej cieľom je podnietiť „nočnú moru“ pre liberálov „vytvorením medzinárodnej koalície rastúcich národných konzervatívnych hlasov“, povedal riaditeľ podujatia s veľkým počtom účastníkov, informuje Breitbart News.

V rozhovore pre Breitbart News v piatok, druhý a posledný deň konzervatívnej konferencie,  Dr. Miklós Szánthó, riaditeľ CPAC Hungary , trval na tom, že USA aj Maďarsko bojujú proti „šialenstvu a bdelosti“, vrátane tých, ktoré presadzujú „otvorenie“ hraníc, Európu bez národov a západnú civilizáciu bez židovsko-kresťanských hodnôt. Zdôraznil rôznych prítomných predstaviteľov izraelskej vlády a tiež tvrdil, že maďarskí konzervatívci „stoja bok po boku s našimi izraelskými priateľmi“.

Szánthó, ktorý pôsobí ako generálny riaditeľ Centra pre základné práva, vysvetlil, prečo bolo tohtoročné podujatie ešte úspešnejšie ako tie predchádzajúce, pričom uviedol obrovský počet účastníkov a rečníkov.

„Mali sme spolu 3000 hostí; 500 konzervatívcov zo zahraničia, z medzinárodných konzervatívnych hnutí; Na pódiu vystúpilo 60 medzinárodných rečníkov, vrátane dvoch premiérov, troch bývalých premiérov a 10 lídrov strán, ako je španielsky prezident VOX Santiago Abascal a holandský zákonodarca Geert Wilders,“ povedal.
Ľudia so zdravým rozumom

„Na pódiu bol premiér Viktor Orbán; Donald Trump poslal pre publikum exkluzívny video odkaz; Vystúpil premiér Tony Abbott; a boli tam aj zástupcovia brazílskej a argentínskej pravice,“ povedal s tým, že sa zúčastnili aj traja americkí republikánski kongresmani – Andy Harris (MD), Paul Gosar (AZ) a Keith Self (TX).

"Takže ako vidíte, CPAC Maďarsko je skutočne globálnou koalíciou antiglobalistických síl," dodal, "nielen pravice a konzervatívcov, ale všetkých ľudí so zdravým rozumom."

Rusko vyslalo Amerike vojnový odkaz
Ruský veľvyslanec v USA povedal, že osud Ukrajiny je spečatený a Amerika balansuje na pokraji priamej konfrontácie medzi jadrovými mocnosťami. Americký prezident dnes tiež podpísal zákon o pomoci, podľa ktorého budú Ukrajine poskytnuté... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Bojujú za tú istú vec

Podľa Szánthóa bývalý americký prezident Donald Trump aj maďarský premiér Viktor Orbán „bojujú za tú istú vec“ a „bojujú proti tej istej veci – šialenstvu a prebudeniu (woke, pozn. red.)“. 

"Preto nazývame CPAC Maďarsko 'bustermi' a požadujeme odvodnenie močiarov (Deep state, hlboký štát, bažina, močiar, pozn. red.) - v Bruseli v nadchádzajúcich európskych voľbách v júni, ako aj v amerických prezidentských voľbách v novembri," povedal.

Washington ako Brusel

Naznačujúc, že ​​títo dvaja majú spoločného „nepriateľa“, pričom „hlboký štát, „bažina“, byrokratické mechanizmy, federálna administratíva a federálna vládna štruktúra“ Washingtonu a Bruselu sú totožné, kritizoval globálne zriadenie.

„Nepodporujú zdravý rozum. Sú proti ľuďom, ktorí zdieľajú tri hodnoty Boha, vlasť a rodinu. Snažia sa presadiť otvorené hranice bez národov a západnú civilizáciu bez židovsko-kresťanských hodnôt,“ poznamenal.

„Veľmi a agresívne presadzujú protirodinnú a radikálnu rodovú politiku, dokonca aj medzi maloletými,“ dodal.

CPAC Hungary, foto: Shutterstock

Vojenská psychóza Západu

Obvinil tiež vodcov západnej pokrokovej elity, že trpia „vojenskou psychózou“, ktorá je v opozícii k zásadám „konzervatívcov zdravého rozumu“, ktorí hľadajú mier. 

CPAC Hungary patrí medzi najväčšie a najprofilovanejšie svetové podujatia svojho druhu. V súlade s tradíciou sa konferencia začala kresťanskými a židovskými modlitbami pod vedením kňazov a rabína.

Vo svojom úvodnom prejave na podujatí sa Szánthó pochválil, že „Veríme v slobodu národov, v mier, v ochranu našich hraníc, našich rodín a našich detí.“ Zdôraznil tiež, že na rozdiel od Bruselu, kde sa polícia minulý týždeň pokúsila zastaviť podobné podujatie, Budapešť umožnila, aby konferencia pokračovala bez prerušenia.

Hovorca Kremľa označil Európsky parlament za „RUSOFÓBNU MAŠINÉRIU“
Európsky parlament prekypuje vnútornými rozpormi a už dávno sa zmenil na generátor neslušných vyhlásení, ktorých činy sú do značnej miery založené na rusofóbii, povedal pre médiá hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov v komentári k uzneseniu EP... Čítať ďalej
27 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik