Andrej Danko splnil sľub. Upratoval Dúbravku (VIDEO)
26 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Dúbravčanom sa dnes mohol naskytnúť zaujímavý pohľad – podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS) s metlou upratoval ich sídlisko. Bola to súčasť jeho trestu za zvalený semafor. K nehode prišlo ešte v januári na električkovom priecestí a Danko sa napokon k celej veci postavil zodpovedne, okrem uhradenia škody prijal aj trest.

Andrej Danko od začiatku avizoval, že zdemolovaný semafor odrobí verejnoprospešnou prácou pre mestskú časť, kde sa škoda stala. Pôvodný termín mal byť 6-ty apríl, no v tom čase sa konalo druhé kolo prezidentských volieb, preto nový termín určil Danko na 26. apríl.

„Ďakujem Bohu, že som nikomu neublížil a keď som poškodil semafor, tak je zaplatený. Včera som sa dozvedel aj trest. Dva roky šoférovať nebudem a zaplatím pokutu 1000 eur, alebo teda 900 eur,"informoval ešte pred tým, ako sa v pracovnom oblečení a s lopatou a metlou pustil do upratovania Andrej Danko. Upratovať prišiel dobrovoľne.

Zdroj: FB Pravda
Zdroj: FB Pravda
Zdroj: FB Pravda
Zdroj: FB Pravda
Čo bolo na začiatku

V noci z 11. na 12. januára predseda SNS narazil do semaforu, no kvôli zlomenému zubu z miesta odišiel. Policajti ho však dohľadali a Dankovi mnohí jeho „útek“ z miesta vyčítali. Danko však sľúbil, že je pripravený všetko si odpracovať. „Budem zametať Dúbravku od rána do večera,“ vyhlásil tri dni od nehody, opozícia ho aj napriek tomu chcela odvolávať.

Dúbravčania sa pridali

Po Dankovom vyjadrení, že si svoj incident odpracuje na sociálnej sieti vznikla iniciatíva „Jarné zametanie Dúbravky s Andrejom Dankom od rána do večera“ a prihlásil sa k nej aj Andrej Danko. „Sľub dodržím a prijímam výzvu. V apríli prídem pomôcť zametať Dúbravku. Dobrý štart, ako začať jarné upratovanie. Čistota pol života,“ napísal na sociálnej sieti Instagram dávnejšie.

V piatok, 26. apríla zverejnil z tejto udalosti aj video:

 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik