Sulík si všimol, že Ódor klame. Expremiér reaguje na Blahu
25 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Podpredseda NR SR a kandidát do EP Ľuboš Blaha (Smer-SSD) je presvedčený, že bývalý apolitický premiér úradníckej prezidentkinej vlády  Ľudovít Ódor (PS) nehovorí pravdu a zámerne vyvoláva strach. Podľa Blahu si to všimol už aj Richard Sulík (SaS). Blaha svoje slová podopiera reálnymi príkladmi, ako sa Ódorove klamstvá prejavujú. Na Facebooku na ne reaguje aj Ľudovít Ódor.

Ľuboš Blaha konštatuje, že žiadna relevantná strana nechce odchod z EÚ tak, ako to Ódor hovorí o Smere. Pripomína, že klamstvo je Ódorovou pracovnou metódou a už to podľa neho pochopil aj Richard Sulík z SaS, ktorú považuje za pobočku PS hovorí a o Ódorovi, že klame a straší.

Ako sa Ódorove klamstvá prejavujú

Ódor podľa Ľuboša Blahu klame v tvrdení, že Slovensko po eurovoľbách mieni vystúpiť z EÚ, čo on chce zastaviť. „Sulík mu odkazuje, nech nestraší, však veď žiadna relevantná strana nemá vystúpenie z EÚ v programe, dokonca ani Republika. Tu sa ale ukazuje, kto je to Ódor. Obyčajný podvodník. Predstieral, že je nestranný úradnícky premiér a bum, bol spiaci agent PS. Klamstvo je jeho pracovnou metódou. A už to vidí aj Sulík. Ale čo čakáte od človeka, ktorý robí na Sorosovej univerzite. Veď oni sú školení klamať,“ konštatuje Ľuboš Blaha.

Podpredseda parlamentu si podal aj prieskumy, ktoré sa už nie raz mýlili a znovu pripomenul, že nadchádzajúce eurovoľby budú o súboji PS a Smeru. Ľudovít Ódor vo svojej reakcii na oplátku pripomína Blahove výroky o Rusku a fakt, že si po nástupe do funkcie dovolil zvesiť obraz prezidentky. Nerozumie preto, čo Smer chce, takže podľa Ódorovej logiky nás Smer chce dostať z EÚ.

Program progresívcov

„Progresívci budú v eurovoľbách iba strašiť a kopať do Smeru. Od prvého dňa vrieskajú, že musia poraziť Fica a Blahu. Ich program je nenávisť. A vojna. Tieto voľby nie sú o vystupovaní z EÚ. Tieto voľby sú o tom, či EÚ pôjde do vojny proti Rusku alebo nie. Ódor je vojna. Tak ako bol vojna Korčok. A my sme mier. Je to veľmi jednoduché,“ píše podpredseda parlamentu, ktorý sám si veľmi dobre uvedomuje, že tieto eurovoľby sú v rámci Slovenska súbojom dvoch najsilnejších parlamentných subjektov.

Zmanipulované prieskumy

Blaha nabáda voličov, aby sa nenechali ovplyvniť „zmanipulovanými“ prieskumami. Tie najnovšie uvádzajú PS až 27 percent a Blaha ironizuje, že prečo nie hneď 97 percent. Pripomína tiež, že rovnaké prieskumné agentúry o PS hovorili, ako o víťazovi parlamentných volieb a Korčok mal vyhrať tie prezidentské.

„Takže podľa nich sa teraz zmobilizuje ¾ Slovenska, len aby volili PS-károv, „aby mohli ďalej klamať a kydať z Bruselu na Slovensko,“  dodáva Blaha.

„Musíme sa v eurovoľbách zmobilizovať a poraziť všetkých týchto slniečkarskych klamárov – ide o Slovensko, ide o mier,“ uzavrel kandidát na europoslanecký mandát. 

Prieskum vedie PS

Ak by sa voľby do Európskeho parlamentu (EP) konali v prvej polovici apríla, najviac hlasov (27,2 percenta) by získalo Progresívne Slovensko (PS). Nasledujú strany Smer-SD so ziskom 15,2 a Hlas-SD, ktorú by volilo 14,2 percenta voličov. Potrebný počet hlasov, ktorý by im priniesol aspoň jeden mandát, by získali aj Republika, KDH, SaS a Aliancia.

PRIESKUM! TAKTO BY DOPADLI VOĽBY DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU
Ak by sa voľby do Európskeho parlamentu (EP) konali v prvej polovici apríla, najviac hlasov (27,2 percenta) by získalo Progresívne Slovensko (PS). Nasledujú strany Smer-SD so ziskom 15,2 a Hlas-SD, ktorú by volilo 14,2 percenta voličov. Potrebný... Čítať ďalej
24 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ódor nerozumie

„Predpokladám, že pán Sulík len celkom nechcene poslúžil Ľubošovi Blahovi, ale že sa ozýva zrovna pán Blaha, ktorého výroky ako „Rusko je krásne, Rusko je múdre, Rusko je vyspelé,” alebo z „Východu prichádza mier a zo Západu vojna a fašizmus.” celkom jasne hovoria, kam chce, aby Slovensko patrilo. Pripomínam, že tento človek odstránil vlajku EÚ zo svojej kancelárie a vyvesil si tam marxistu Che Guevaru. Tak ja teraz nerozumiem pán Blaha, nechcete odchod Slovenska z EÚ? Alebo vám len vyhovuje nadávať na EÚ, na našich spojencov, ale zároveň sa uchádzať o mandát poslanca v nej,reagoval na príspevok Ľuboša Blahu Ódor.

Facebook | Ľuboš Blaha v rámci upratovania v kancelárii podpredsedu NR SR zložil prezidentkin obraz do skrine

Smer, ako britskí populisti

„Izolujete nás a robíte nám hanbu. Áno, hovorím zatiaľ obrazne, keď hovorím, že nás ťaháte z EÚ von. Je pravda, to čo píše Richard Sulík, odchod z EÚ nemáte v programe, lenže v programe ste nemali ani rušenie Špeciálnej prokuratúry, znižovanie trestov zlodejom, či ovládnutie RTVS. Vaše slová a programy nemajú váhu. Urobíte čo sa vám kedy hodí a obávam sa, že jedného dňa sa vám bude hodiť referendum o odchode z EÚ, tak ako sa to hodilo populistom vo Veľkej Británii,” píše Ódor v reakcii.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik