Pellegriniho nafotili na prezidentský portrét. Spomínate na rozvalenú Čaputovú?
24 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Zvolený prezident Peter Pellegrini v utorok absolvoval v Tlačovej agentúre Slovenskej republiky (TASR) fotenie na oficiálny prezidentský portrét.

Fotografiu zhotovil vedúci obrazovej redakcie TASR Michal Svítok. V pozícii doterajšieho fotografa prezidentov SR vystriedal Pavla Neubauera, ktorý mu pri fotení asistoval.

„Je to, samozrejme, príjemná povinnosť, ale je to aj naozaj veľmi zvláštny pocit, keď si uvedomíte, že ako budúci prezident fotíte portrét, ktorý bude pravdepodobne visieť na všetkých školách, na úradoch, v rôznych oficiálnych kanceláriách,“ zhodnotil Pellegrini.

Ide aj o hrdosť národa

Výraz na fotografiu si podľa svojich slov dopredu nenacvičoval. „Ja mám rád svoj prirodzený úsmev. Taký, akým sa usmievam na ľudí, keď ich stretnem, takže nič špeciálne som si netrénoval,“ skonštatoval. Chcel by, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku, fotografovanie nielen na bielom pozadí, ale aj s vlajkou. Poznamenal, že ak sa tieto fotky podaria, tento prezidentský portrét bude úplne iný ako ostatné.

S Čaputovou sa dohodol

V rámci príprav na funkciu prezidenta Pellegrini podľa svojich slov už postupne premýšľa, akými ľuďmi sa obklopí. Pred prevzatím úradu plánuje ešte aj oddych. Následne sa začne pripravovať na bezproblémové prebratie paláca. „Už som mal pracovné, priateľské stretnutie s pani prezidentkou, aj s pánom kancelárom, kde sme sa už dohodli na technickom postupe, akým spôsobom sa budeme pripravovať na 15. júna,“ načrtol. Vzhľadom na svoju predchádzajúcu politickú kariéru si myslí, že prechod bude jednoduchší, ako keď sa prezidentom stane politický nováčik.

Zdroj: @reprofoto internet
Zdroj: @reprofoto internet
Zdroj: @reprofoto internet
TASR - Martin Baumann
TASR - Martin Baumann
TASR - Martin Baumann
TASR - Martin Baumann
TASR - Martin Baumann
Zdroj: @reprofoto internet
Skvelý prístup nového prezidenta

Budúci prezident ocenil príjemné prostredie a kolektív v agentúre. „Som rád, že som dodržal tradíciu, že portrét fotí Tlačová agentúra Slovenskej republiky, tak si myslím, že to je správne. Na druhej strane mi to ešte viac pripomenulo, aký veľký záväzok na pleciach nesiem a aby som to zvládol,“ dodal.

Podľa skúseného fotografa prezidentských portrétov Pavla Neubauera prešlo fotenie úplne hladko. „Pán prezident bol ústretový, prispôsobil sa nám, my jemu, bez nejakých problémov,“ zhodnotil. Páčil sa mu pozitívny, aktívny prístup novej hlavy štátu.

Autor portrétu Michal Svítok priznal v súvislosti so svojou premiérou veľký pocit zodpovednosti. „Nové to bolo tým, že sme sa rozhodli fotiť aj iný typ portrétu. Nebol to ten klasický na bielom pozadí,“ priblížil. Samotnému foteniu predchádzali hodiny príprav. Svojmu predchodcovi poďakoval za pomoc.

Pripomíname Čaputovú

Zuzana Čaputová (47) po nástupe do funkcie hlavy štátu pózovala pre mesačník Madam Eva. Výsledkom sú zábery, ktoré sú virálne ešte aj dnes a smeje sa z nich celé Slovensko.

Ako vtedy tvrdili fotenie Zuzany Čaputovej prebehlo na pompéznom mieste, v prezidentskom paláci. Slováci však tvrdili, že ide o dehonestáciu sídla aj funkcie prezidenta, takto sa válať po pálaci.

Po fotení sa roztápal v markizáckom teleráne Kimlička, ktorý sa netají tým, že mal z fotenia veľký stres. „Bola absolútna profíčka a páčilo sa mi, že mi do ničoho nehovorila, čiže bolo tam cítiť dôveru. Mohol som jej povedať, aby si sadla na zem, do okna, s ničím nemala žiadny problém. Bolo to také ľudské. Sadla si na tú zem a myslím si, že tie fotky vyzerajú dobre.Chceli sme ju viac priblížiť čitateľkám, preto sme jej obliekli aj džínsy a bielu košeľu. Farby šiat sme presne dopredu vedeli, ktorú áno, ktorú nie,“dodal.

Fotografie nájdete v GALÉRII.

Gedra sa obul do Čaputovej: MLČALI STE KEĎ TU BOL BORDEL, TAK TERAZ NEPLAČTE, KEĎ ROBÍME PORIADKY (VIDEO)
Podľa Juraja Gedru (Smer-SSD) si prezidentka Zuzana Čaputová na konci svojho mandátu využíva možnosti zadrapiť sa do súčasnej vlády. „A to len preto, že nerobíme rozhodnutia tak ako si to želajú jej mimovládne organizácie a spriaznené médiá, ku... Čítať ďalej
23 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik