Nemecké jednotky na Ukrajine
24 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Podpredseda FDP Wolfgang Kubicki povedal, za akých okolností musia nemeckí vojaci prísť na Ukrajinu a rozhodne pomôcť napadnutej krajine proti Rusku. Ako uviedol web najčítanejšieho nemeckého denníka Bild, vyslovil "výbušnú vetu o nemeckých vojakoch na Ukrajine". Okrem toho sa zapojil do ostrého slovného súboja s mladým zeleným politikom.

Wolfgang Kubicki (*1952) je poslancom dolnej komory nemeckého parlamentu od roku 1990. A zo svojej pozície oznámil, kedy by malo Nemecko poslať svoju pozemnú armádu na Ukrajinu. Podľa skúseného politika by sa to malo stať v situácii, keď Rusko použije jadrové zbrane.

"Použitie jadrových zbraní jadrovou mocnosťou v Európe má úplne iné výzvy," povedal politik FDP. "Musíme sa zaoberať otázkou, či skutočne musíme zaobchádzať s Ruskom odlišne, nielen ekonomicky, ale aj vojensky," poznamenal Kubický a dodal, že v prípade ruského jadrového úderu by boli na stole dve možnosti. Buď sa Ukrajina okamžite vzdá, alebo Francúzi, ale aj Nemci pošlú na pomoc svojich vojakov brániacich krajinu.

Podľa Kubického sa v prípade použitia ruskej taktickej jadrovej zbrane rozdelí aj nemecká spoločnosť.

"Potom polovica nemeckého obyvateľstva povie: Už nebudeme dodávať zbrane na Ukrajinu, pretože nechceme byť cieľom ruského jadrového útoku. Druhá polovica povie: Teraz sa musíme masívne angažovať, pretože nemôžeme dovoliť, aby bola Ukrajina takto zmasakrovaná."

Podľa Kubického je potrebné zvoliť druhú z týchto možností. Kubicki zdôraznil, že Putin a ruský generálny štáb v koordinácii s Nemcami, Francúzmi, Britmi a Američanmi musia pochopiť, že by to znamenalo prekročenie červených čiar, po ktorých by Západ dospel k silnej odpovedi.

Kubický na seba upozornil aj počas ostrého politického konfliktu s hovorkyňou Zelenej mládeže Svenjou Appuhnovou.

O prudkom strete medzi oboma politikmi informovali servery nemeckých novín Die Welt a časopisu Focus.

Appuhn napríklad tvrdí, že nemecká politika by mala zrušiť legislatívnu dlhovú brzdu a naštartovať nemeckú ekonomiku za cenu masívneho zadlženia. "Zvyšok sveta si robí srandu z Nemecka, pretože sa drží dlhovej brzdy. Ako to zmeníme?" spýtala sa.

Svenja Appuhn sa sťažovala, že "vrodená chyba" koalície sociálnych demokratov, liberálov z FDP a Zelených je nevyriešenou "finančnou otázkou". Teraz federálna vláda zlyháva pri zabezpečovaní spravodlivosti "vo veľkom meradle". Podľa nej široké masy zažívajú najväčšie straty reálnych miezd od druhej svetovej vojny. "Je to naozaj veľký problém, semafory nenachádzajú vôbec žiadne odpovede," sťažoval sa politik Zelených.

Kubicki na druhej strane volá po flexibilnom veku odchodu do dôchodku, čo je pre zeleného politika absolútne neprijateľné.

Model jeho strany zaisťuje flexibilný vstupný vek. Napríklad jeho vlastná manželka odišla do predčasného dôchodku a musela sa zmieriť s tým, že dostane menej dôchodkových bodov.

"Predpokladám, že vaša žena sa nemusela báť, že pôjde von zbierať fľaše," hrubo poznamenala hovorkyňa Zelenej mládeže na osobnej úrovni.

Kubicki oponoval, že došlo k stretu medzi mladým horúcim srdcom a chladnou, skúsenou mysľou.

Erik Kaliňák nastavuje zrkadlo pre Zuzanu Čaputovú (VIDEO)
Erik Kaliňák (SMER - SSD) vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti hovorí, že by chcel prezidentke nastaviť zrkadlo. Upozorňuje na to, ako po prezidentských voľbách časť politického spektra neuniesla prehru je presvedčený o tom, že sa uchyľujú... Čítať ďalej
24 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik