Hlas ľudu: Harabin išiel ako parný valec, Bielik sa ledva dostal k slovu
24 | 04 | 2024 I Mária Škultétyová

Peter Bielik je novinár ešte zo starej školy. Na rozdiel od novinárskej omladiny má všeobecný prehľad. Je slušný, vystupuje kultivovane, so zdvihnutým ukazovákom. Ten ale neznamená žiadne nonono. Má celkom iný význam. Bielik nezvykne skákať do reči, on ju týmto gestom chce iba prerušiť a položiť ďalšiu otázku.

Neviem, možno som si len nevšimla, ale vo večernej Téme dňa s Harabinom ukazovák nedvíhal. A keby aj, nič by to nebolo platné. Neúspešný dvojnásobný kandidát na prezidenta išiel ako parný valec, Bielik sa ledva dostal k slovu. Dokonca aj to úvodné mu zobral z úst, aby sa ohradil proti avizovanému konfrontačnému tónu.

Pozerať sa na Harabina a počúvať ho, to je rovnako nepríjemné, ako keď tam je Kolíková. Pri obidvoch si hovorím: ani obraz, ani zvuk. Ešte šťastie, že nebude prezidentom. Predstavte si tú fotku v triedach! Deti by od strachu ani do školy nechodili.

Našťastie v triedach visieť nebude

Ale prichádza ďalšia hrozba. SNS ho chce vidieť v súdnej rade. Najradšej ako predsedu. Nechcem mu upierať jeho odbornú zdatnosť, v zákonoch sa on vyzná. Ale ten obraz a tá reč! Chvíľami sa nahlas a hrkotavo smeje, chvíľami repuje, len hovoriť normálne a pokojne sa mu veľmi nedarí. Môj sused hovorí, že je neokrôchaný.  Ja sa s ním preto  hádať nebudem.

Hádky nechám politikom

Takým ako írečitý Huliak a jemu podobní. Bol to práve on, kto navrhol Harabina . Možno preto bol po jeho sólo vystúpení v Téme dňa ďalším hosťom Petra Bielika. Partnera do debaty  mu robil Branislav Vančo z PS. Vančo vystupoval slušne. Do debaty prišiel s cieľom presvedčiť Huliaka, aby SNS stiahla nomináciu človeka, ktorý, ako povedal, zaviedol harabinizáciu justície a hovorí hlúposti, ktorým aj sám verí. Že je to  to najhoršie, čo mohli urobiť. Len tak na okraj: pri slove harabinizácia si išiel jazyk polámať.

A čo na to Huliak

Hovorí, že to je tak,  keď pustíte líšku k sliepkam do kurína. Že Harabin je človek, ktorý vie udrieť päsťou po stole a urobiť poriadok. Preto všetci kričia. A keď sa národniarom nepodarí dostať ho do súdnej rady, navrhnú ho za ústavného sudcu.

Vidím, že opäť sa  máme na čo tešiť. Téma Harabin bude v najbližších dňoch zamestnávať novinárov i politikov.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Kukajte sa, pani prezidentka pracuje
Aj ja sa kukám. Kukám na tento obrázok. Kukám, kukám jak puk. Kuk! Je to ona, nie je to ona? Je to ona. Oko neoklameš. Je to pani veľkomožná. Pani prezidentka. Vidieť ju takto s lopatou, to je priam zázrak. Hotové divadlo. Veď u nás s lopatou a... Čítať ďalej
24 | 04 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik