Šéf ukrajinskej rozviedky úprimne: BUDE ZLE! Ale na Krym zaútočiť chce
23 | 04 | 2024 I Milan Laca
Budanov urobil ťažké priznanie o Ukrajine. Šéf ukrajinského Hlavného spravodajského riaditeľstva Budanov predpovedal Ukrajine od polovice mája zložitú situáciu.
Nebude to dobré

"Ukrajina bude od mája čeliť zložitej situácii", povedal v rozhovore pre BBC šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva ukrajinského ministerstva obrany Kirill Budanov. "Od polovice mája budú problémy," zdôraznil.

Opäť vidí víťazstvo!
Zelenskyj povedal, že Ukrajina má šancu vyhrať vďaka pomoci Spojených štátov. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že ukrajinská armáda sa pripravuje na veľkú ruskú ofenzívu. Podľa neho má jeho krajina, po rozhodnutí Snemovne... Čítať ďalej
22 | 04 | 2024 | Milan Laca

Čakajú na útok
Podľa Budanova sa ťažkosti na fronte začnú, keď ruská armáda spustí veľkú ofenzívu na Donbase. Rusko zároveň použije „integrovaný prístup“, hovorí šéf ukrajinského hlavného spravodajského riaditeľstva. Odmietol však vysvetliť jeho podrobnosti.
Aj v USA čakajú problémy
Riaditeľ CIA William Burns minulý týždeň naznačil, že Ukrajina by mohla byť porazená do konca roka. Hlavný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Alexander Syrskij priznal, že situácia na bojisku sa zhoršila v dôsledku aktívneho pôsobenia ruských jednotiek, ktoré podľa neho, začali útočné operácie aj vďaka teplému a suchému počasiu a dosahovali taktické úspechy.
Chystá sa na Krym

Budanov hovoril aj o prípravách na vojenskú operáciu na Kryme. "Ukrajina pripravuje vážnu vojenskú operáciu na Kryme, naše akcie v Čiernom mori sú prípravou na serióznu operáciu", tvrdí Budanov.

Rusi znova varujú

Podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev povedal, že prípadný útok na Krym by znamenal eskaláciu konfliktu. Vyzval Kyjev, aby pochopil, že takéto útoky sa stretnú s „nevyhnutnou odvetou“, s použitím akéhokoľvek typu zbraní. Ministerstvo obrany je pripravené na akékoľvek provokácie Kyjeva v Čiernom mori.

EÚ pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku. Reakcia Kremľa neznie dobre
Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu vojnu proti Ukrajine. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa EÚ. Nový balík sankcií bude zahŕňať represívne opatrenia... Čítať ďalej
22 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik