NEROB Z ĽUDÍ BL*COV, VERONIKA! Pčolinský totálne UZEMNIL Pallas Aténu Remišovú
23 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Ikona múdrosti v slovenskej politike Veronika Remišová má buď neskutočne deravú pamäť, alebo si to aspoň myslí o Slovákoch. Aby totiž mohla Matovičova vláda, keď v nej ešte Remišová sedela, ľahšie vyhadzovať úradníkov, zmenila ani nie dva týždne po nástupe v roku 2020 dokonca zákon. Dnes bývalá ministerka Veronika Remišová kritizuje Ficovu vládu, že vyhadzuje z funkcií “stovky odborníkov”. Na to, že tento postup schválila pred štyrmi rokmi aj líderka Za ľudí, upozornil exposlanec NR SR Peter Pčolinský (býv. Sme rodina).

Veronika Remišová sa zlostí nad nespravodlivosťou, ktorá zasahuje ľudí len preto, že nemajú názory ako súčasná vládna koalícia. 
“Stovky odborníkov vyhodila za posledné mesiace táto vládna garnitúra zo služieb štátu len preto, že nezdieľajú názory tejto neschopnej vlády podvodníkov. Zo dňa na deň museli odísť bez udania dôvodu,” píše rozľútostene Remišová na sociálnej sieti.

Nie všetci komentujúci s ňou súhlasia. Napríklad istá pani jej odpísala: “Akú medicínu ste si vtedy naordinovali,takú teraz dostávate a nepáči sa vám to.”

O čo ide?

Presne to pomenoval expolitik Peter Pčolinský, ktorý si zaspomínal na časy, keď bola jeho strana súčasťou Matovičovej vládnej koalície, aj s Veronikou Remišovou, všimol si Plus7dní.

“Remišová vyplakáva, že “stovky odborníkov” (rozumej nominantov OĽaNO, SaS, Za ľudí ale aj Sme rodina) vláda vyhodila z funkcií.(!) Rád by som Veronike pripomenul, že to bola práve naša vláda a koalícia, ktorá zmenila v parlamente zákon o štátnej službe len preto, aby sme mohli bez udania dôvodu vyhadzovať ľudí a dosadiť svojich,” pripomína jej pragmaticky. 

 


 

Je pravdou, že vtedajší parlament schválil zákon pre ľahšiu výmenu úradníkov, pretože OĽaNO sa rozhodlo vymeniť napríklad všetkých 72 šéfov okresných úradov. A vtedy verejnosť na žiadne námestia kvôli tomu nechodila protestovať. Je ale pravdou aj to, že jedna strana vládnej koalície tento postup kritizovala a bolo to Remišovej Za ľudí. Nakoniec však stíchli a z vládnej koalície kvôli "zo dňa na deň prepusteným odborníkom, ktorí len nezdieľali názory koalície” z vlády neodišli. 

Pčolinský vysvetľuje čo mohlo byť príčinou stíchnutia: "Primárne išlo o nominantov OĽaNO a Za ľudí, ktorých chceli upratať na funkcie. Treba hovoriť pravdu, nie len keď sa nám to hodí…"

Štubniak trefne: EÚ nás drží za... Chlapi vedia, že vtedy treba byť veľmi opatrný (VIDEO)
Máme sa na čo tešiť. Juraj Štubniak, ako kandidát do eurovolieb na kandidačnej listine strany Zdravý rozum ešte chystá pár zaujímavých rozhovorov. Tie nám možno ukážu, koho voliť. Štubniak okrem toho svojho zrejme nepovie konkrétne meno, ale v... Čítať ďalej
23 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik