Mainstream úmyselne zatajil, že mier na Ukrajine mohol byť už dávno
24 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

"Médiá to úmyselne zatajili.“ Mohol byť mier medzi Ruskom a Ukrajinou? Mohol, všetko mohlo byť inak" Upozorňujú už v úvode zaujímavého textu české parlamentnilisty.cz. Tie médiá, ktoré na Slovensku odmietali byť k vojne na Ukrajine slepé a hluché, "demokrati" z dnešnej opozície vypli, zakázali, umlčali. Na ich rukách i v ich "svedomí" tak navždy zostane krv státisícov padlých na oboch stranách konfliktu.

Politológ Ivan Katchanovski z univerzity v kanadskej Ottawe o vojne na Ukrajine hovorí ako o „zástupnej vojne“, na ktorej pokračovaní má záujem predovšetkým Západ a západné médiá preto neinformovali a ani nikdy nebudú informovať o pokuse Rusov a Ukrajincov uzavrieť mier. (Zástupná vojna alebo vojna v zastúpení je vojna, v ktorej na nej nepriamo zúčastnené strany – štáty – používajú iné strany - štáty, namiesto toho, aby sa stretli v priamom konflikte.)

Dokonca aj WSJ informoval o ochote rokovať

Na začiatku marca 2024 prestížny americký denník Wall Street Journal upozornil, že na začiatku vojny na Ukrajine, predovšetkým v marci 2022, ruský prezident Vladimír Putin stál o uzavretie mieru s Ukrajinou.  Americký magazín Foreign Affairs najnovšie priniesol o mierových vyjednávaniach nové podrobnosti. A spustil tým novú vášnivú diskusiu.

Moment, ktorý si mainstream odmietol "všimnúť"

Spomínaný politológ Ivan Katchanovski z univerzity v kanadskej Ottawe pripomína, že hoci sa vraj schyľovalo k rokovaniam medzi ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym a ruským prezidentom Vladimirom Putinom, v jednej chvíli na Ukrajinu dorazil vtedajší britský premiér Boris Johnson a naznačil vláde na Ukrajine, že Putinovým sľubom nemožno veriť a bude lepšie bojovať ďalej.

Vtedajší britský premiér do Kyjeva priniesol dve jasné posolstvá "Západu"

„Putin je vojnový zločinec, treba ho žmýkať, a nie s ním vyjednávať. Po druhé, ak je Ukrajina pripravená s ním podpísať akékoľvek dohody o zárukách, potom Západ nie je.“ Píšu parlamentnilisty.cz.

Brusel zintenzívňuje prípravy na SVETOVÚ VOJNU!
Najvyšší maďarský diplomat varuje, že konkurencia medzi USA, NATO a EÚ na Ukrajine môže vyvolať 3. svetovú vojnu! "Prípravy na svetovú vojnu sa v Bruseli zintenzívňujú," varoval Peter Szijjártó. USA, NATO a Európska únia v podstate súperia o to,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Médiá mlčali a ľudia sa v tom mediálnom tichu zabíjali

Ivan Katchanovski v tejto súvislosti podotkol, že západné médiá o vyjednávaní Rusov a Ukrajincov ao postoji Západu mlčali. Podľa politológa západné médiá premlčali "mediálnu bombu", ktorá by ukázala, že britský expremiér prišiel do Kyjeva a jasne povedal, že sa Západ v tejto situácii nezaviaže poskytnúť Ukrajincom bezpečnostné záruky.

Odkaz mainstreamu

Parlamentnilisty.cz v téme pokračujú týmto odkazom: „Pre samozvaných odborníkov, ktorí vychádzajú zo správ servera Ukrajinská pravda: Ukrajinská pravda je najobľúbenejším prozápadným ukrajinským on-line médiom. Teraz ju vlastní český oligarcha a bola financovaná veľvyslanectvom USA, NATO, NED, EÚ a Sorosovou nadáciou. Porušenie mierových rozhovorov zo strany Spojeného kráľovstva hlási ako pozitívny vývoj,“ napísal na tému Ivan Katchanovski. Podľa jeho názoru správy publikované serverom Ukrajinská pravda vypovedajú o zapojení sa Západu do vojny."

Toto je "mierová" politika Západu

„Takéto odhalenia o politike Západu, kedy sa s Ukrajinou zaobchádza ako s nástrojom pre zástupnú vojnu s Ruskom a blokuje sa mierová dohoda s cieľom ukončiť ukrajinsko-ruskú vojnu, potvrdzujú moje výskumné zistenia krátko po ruskej invázii na Ukrajinu,“ uviedol Katchanovski na sociálnej sieti X „Stále to vyzerá, že USA majú väčší záujem na podkopaní ruskej moci ako na záchrane ukrajinských životov. USA musia pomôcť ukončiť vojnu, nie ju vyeskalovať do katastrofálnej globálnej konfrontácie,“ pokračoval podľa webu parlamentnilisty.cvz vedec.

Je tak ťažké vo svetle načrtnutého konečne pochopiť, o čo išlo našej bývalej moci?

O nič iné, ako sa votrieť do priazne "Západu" a najmä USA. Preborníci v tejto disciplíne, ktorí na to zneužili svoju moc, sú nám chronicky známi. Od najvyšščích štátnych funkcií až po redakcie červených denníčkov.

Jaroslav Naď SKONČIL! Toto mu Slováci NEODPUSTIA
Kandidátnu listinu mimoparlamentnej nulovej strany Demokrati do eurovolieb vedie jej predseda Jaroslav Naď. Tohtoročné voľby do europarlamentu považuje Naď za mimoriadne dôležité. Slovenská republika podľa neho potrebuje v Európskom parlamente... Čítať ďalej
22 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik