Legendárny Rusnák to povedal na plné ústa! Drsný odkaz Hašekovi
22 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Majstrovstvá sveta v hokeji sa síce budú konať až od 10. mája, no slovenská reprezentácia už v súčasnosti „zarazáva“ na prípravných zápasoch. Niekdajší Česko-slovenský reprezentant Dárius Rusnák v tejto súvislosti hovorí, že hoci prípravné zápasy idú dobre, má však obavy z obrany. Ani jemu sa však nepáči miešanie politiky do športu. V tejto súvislosti má odkaz pre Dominika Haška, ktorý sa mu nebude páčiť.

Rusnák hral aktívne v rokoch 1976-1993, zažil teda aj ako hráč politické tlaky. Aj preto mu tie dnešné nepripadajú vhodné – hovorí, že sú na úkor výkonov reprezentácie. Navyše si je vedomý toho, že kariéra hokejistu je krátka a financie, ktoré zarobí ho musia "živiť" do konca života. Haškovi preto poslal drsný odkaz po tom, ako Hašek obviňuje ešte aj slovenskú vládu. Francúzi to pochopili a svojim hráčom nebránia reprezentovať aj keď hrajú v KHL.

Hráčov z KHL potrebujeme

„Na rozdiel do Čechov nemajú Slováci toľko kvalitných hráčov, aby sme komukoľvek z nich niečo zakazovali. My tých chlapcov z KHL potrebujeme. Aj ja osobne som pre to, aby za nás hrali,“vraví Rusnák pre Nový čas.

Potrebujú zarobiť

Všetci odporcovia reprezentácie tých, ktorí hrajú v KHL tvrdia, že tým podporujú politickú propagandu Ruska. Rusnák na to hľadí z iného uhla pohľadu. „Mne ich angažmán v KHL nevadí. Absolútne nie. Hokejista má na aktívnu kariéru zhruba 15 rokov. A za ten čas by si mal zarobiť dosť peňazí, aby nemal núdzu ani po tom, čo už hrať nebude,“dodáva Rusnák. „Kto sa nad tým zamyslí, musí dôjsť k záveru, že ten chlapec nemá všetkých päť pohromade,“  odkázal Haškovi na margo jeho vyjadrení.

Kope hlava-nehlava

„Začal by som od toho, kde je hlavný problém. Vaši zákonodarcovia, bývalá či súčasná vláda, ktorej dali občania vašej krajiny hlas, povoľujú od počiatku vojnového konfliktu na Ukrajine pracovať v krajine, ktorá vedie imperialistickú vojnu a pácha tam zločiny,“ citoval len nedávno Denník Pravda Haška. Ten má na svoje tvrdenie, týkajúce sa deviatich slovenských hráčov v KHL aj zaujímavý výpočet.

Dostali rozum

Francúzska hokejová federácia sa ešte pred dvoma rokmi rozhodla, že všetkým reprezentantom pôsobiacim v KHL zakáže reprezentovať vo francúzskom repre tíme. Denník L’Équipe však informoval, že federácia v uplynulých dňoch prehodnotila svoj postoj.

Dôkazom toho je aj instagramový post hráča Stéphane Da Costu, ktorý sa predstaví aj 18. mája v zápase proti Slovensku. „Hokej sa ešte nekončí. Svetový šampionát s francúzskym tímom sa blíži,“ napísal na sociálnej sieti bývalý hráč Ottawy Senators, ktorý aktuálne hrá za Metallurg Magnitogorsk.

Hokejoví politickí propagandisti sú v šoku! Francúzsko do reprezentácie zavolalo hráča KHL
Hokejoví politickí propagandisti sú v šoku! Spôsobil im ho hokejista Stéphane Da Costa, ktorý sa vracia do francúzskej reprezentácie na svetový hokejový šampionát v Česku. Napriek tomu, že pôsobí v ruskej KHL, v klube Avtomobilista jekaterinburg.... Čítať ďalej
21 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni