Postavme Naďovi sochu vo Washingtone
21 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Aj to by bolo málo. Hádam by ho tam bolo treba poslať navždy. S ceduľkou na čele s textom: "Za zásluhy o zničenie obranyschopnosti Slovenska v mene záujmov USA".

Slovensko je už desať dní bez protivzdušnej obrany, pripomína na sociálnej sieti komentátor Štandardu Dag Daniš. A nikomu z liberálnych progresívcov na Slovensku to neprekáža - dodáva HD.

Za všetko asi najlepšie vypovedá použitá ilustračná fotografia

Jeden z pánov je bývalý minister likvidácie obrany Slovenska, Jaroslav Naď a ten druhý, to je Lloyd James Austin III,  minister obrany Spojených štátov amerických a štvorhviezdičkový armádny generál vo výslužbe. Bol 12. veliteľom Ústredného velenia USA a 33. námestník náčelníka štábu Armády Spojených štátov. Bol posledným veliacim generálom operácie Armády Spojených štátov v Iraku počas operácie Nový úsvit. 

K veci

Dag Daniš pripomína, že "Slovensko je od 10. apríla bez protiraketovej obrany. Čiže bez zabezpečenia suverenity vzdušného priestoru... "

Klamali národ úplne bez hanby

Rozprávali nám (podľa Daga Daniša), že "balady o tom, ako našu S-300 (ktorú sme na povel Američanov poslali na Ukrajinu) nahradia spojenci" a všetko ostatné v ich logike (podľa HD) boli dezinformácie a konšpirácie opíc.

Ako to dopadlo?

Autor statusu sumarizuje, že "Partioty sa jeden po druhom stiahli, nakoniec odišli aj Taliani so sytémom SAMP-T (potrebujú posilniť vlastnú obranu). Sľuby zo samitu NATO 2023 o "rotačnom systéme" raketovej obrany Slovenska, resp. východného krídla Aliancie, akosi viaznu."

A tak nielen Danišovi, ale každému súdnemu občanovi zostáva konštatovať

"Slovensko dnes nespĺňa ani elementárne bezpečnostné protokoly. A zrejme to tak ostane dlho. Pokračujúca vojna na Ukrajine a kríza na Blízkom východe robia zo systémov protivzdušnej obrany prudko nedostatkový tovar."

Je tu jeden dobrý návrh

"Denník N spomínal sochu pre exministra Naďa. Celkom by som súhlasil. Mohla by stáť vo Washingtone." Uzatvára status na sociálnej sieti Dag Daniš.

A HD si myslí, že by tam mohol stáť navždy aj sám exminister obrany. namiesto toho, aby sme ho poslali do Europarlamentu "za zásluhy".

VIDEO! Zoroslav Kollár posiela pozdrav Sulíkovi: TAKTO FUNGOVALO "OBCHODOVANIE" ŠTÁTU
Keď si náhodou Richard Sulík v sobotu podvečer otvoril YouTube, možno ho oblial pot. Objavil sa tam tretí videopozdrav adresovaný Zoroslavom Kollárom práve predsedovi SaS. Nejde v ňom o Sulíkovo súkromie, to si Kollár zatiaľ necháva v talóne do... Čítať ďalej
21 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik