MIMORIADNE! ÚTOK MEDVEĎA! Hasičovi dohrýzol nohy!
21 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Medveď hnedý zaútočil na Kysuciach! Obeťou je dobrovoľný hasič, ktorý je podľa starostky obce vo veľkom šoku, zdesený, doslova rozsypaný a manželka ho odviedla do nemocnice v Žiline.

O incidente informoval denník Nový Čas.

V blízkosti obce Povina v okrese Kysucké Nové Mesto napadol medveď človeka. Obeťou je hasič, ktorému šelma dohrýzla nohy, útok, našťastie, prežil. 

"Ide o dobrovoľného hasiča. Doobeda sme boli spolu na odbornej prednáške, popoludní sa išiel prejsť smerom na Ľadonhoru a o 16.30 hod. mi volal, že bol napadnutý medveďom. Stalo sa to asi o 15.30 hod na turistickom chodníku," povedala Alena Dudeková.

"Má pohryzené vnútorné ľavé stehno, pravý bok má ublížený. Je vo veľkom šoku a zdesený, manželka ho odviezla do nemocnice v Žilne. Je doslova rozsypaný," opisuje starostka.  "Kontaktovala som hneď zásahový tím, políciu a poľovné združenie, momentálne ich čakám doma a ideme na to miesto. On telefonoval najskôr svojmu bratovi, po útoku, keď prišiel k zmyslom, tak bol po neho a ten nám to ukáže, je tam sneh, tak budú ešte aj stopy," uzavrela Dudeková. 

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR preveruje hlásenie o útoku medveďa na muža, ku ktorému malo dôjsť v nedeľu popoludní pri obci Povina v okrese Kysucké Nové Mesto. Pre TASR to potvrdila manažérka pre komunikáciu ŠOP SR Kristína Bocková. Na incident upozornil portál cas.sk.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik