Minister vnútra: Slovensko nebude ELDORÁDOM PREVÁDZAČOV ako za Ódora! (VIDEO)
20 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Lídra kandidátky progresívcov do eurovolieb Ľudovíta Ódora dobiehajú jeho vlastné vyjadrenia z čias, kedy pôsobil ako „apolitický“ prezidentkin premiér úradníckej vlády. Tentokrát minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) pripomenul Ódorov výrok o tom, ako si Slovensko musí zvyknúť na nelegálnych migrantov. Názor obyvateľov Slovenska je však iný a aj minister dlhodobo hlása myšlienku, že Slovensko nesmie byť eldorádom pašerákov a prevádzačov ľudí.

Na túto tému hovoril Šutaj Eštok aj v relácii Teraz takto s Ankou Žitnou. Záväzok vlády, že Slovensko nesmie byť migračným koridorom len potvrdil. Porovnal čísla ilegálnej migrácie spred roka a dnes, potvrdil trend, na ktorý nastúpila štvrtá Ficova vláda a ak by EÚ na svoje územie migrantov vôbec nepúšťala, mala by o problém menej.

Porovnal čísla

„Migračná vlna nie je iba o časovom období, že ak ide zima, tak počet nelegálnych migrantov klesá. Keď si porovnáte roky 2023 a 2024, za obdobie januára až marca prešlo cez Slovensku za Hegerovej vlády zhruba 2000 nelegálnych migrantov. Za našej vlády len asi 50, z ktorých všetci boli zachytení,“ hovorí minister vnútra.

Toto tu nepotrebujeme

„To hovorí aj o postoji vlády a ministerstva vnútra, ktorý sme prijali hneď po nástupe, že meníme postoj voči nelegálnej migrácii. Pán Ódor, líder PS, ako premiér hovoril, že si máme na migrantov zvyknúť. My sme povedali, že s týmto nesúhlasíme a hranice sme zablokovali. Tí migranti pašujú drogy, zbrane, muníciu a toto Progresívne Slovensko púšťalo cez Slovensko,“ pripomenul minister vnútra.

Problémom treba predchádzať

„Progresívny premiér Ódor nám hovoril, že Slovensko si musí zvyknúť na nelegálnych migrantov. Môj postoj je úplne iný: prevádzači a pašeráci ľudí si nebudú robiť zo Slovenska korzo. A výsledky sa dostavujú – migračné trasy sa od Slovenska odkláňajú. Nelegálnych migrantov jednoducho na Slovensko nepustíme a ak tak budú konať aj iné európske štáty, budeme mať všetci o problém menej,“ doplnil minister v statuse k videu na sociálnej sieti.

MINISTER ŠUTAJ EŠTOK ZVEREJNIL VYSVETLENIE PRE ROMANA MIKULCA
VYSVETLENIE PRE PÁNA MIKULCA, BÝVALÉHO MINISTRA VNÚTRA, ZVEREJNIL na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (HLAS - SSD). Zverejnené vysvetlenie preberáme v plnom znení. Riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Branislav Zurian splnil VŠETKY... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik