Exminister školstva: Bolo by to smiešne, keby to nebolo také tragické
19 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Ľavicový politik Juraj Draxler konštatuje, že na predstaviteľoch hnutia Progresívne Slovensko a ich voličoch sa mu páči jedna vec. Ich principiálnosť. Na Facebooku vo svojom zamyslení ako príklad uvádza nemenovanú krajinu, ktorá pred pár mesiacmi začala masovo zabíjať  civilistov, medzi nimi aj ženy a deti. Robila to nie len hromadnými leteckými náletmi, ale aj vystrieľavaním ľudí, ktorí dokonca idú po ulici s bielou vlajkou.

„Na to si voliči tejto strany pripli vlajočky utláčaného národa a zaplavili nimi sociálne siete. SME a Denník N každý týždeň prinášajú zoznam genocidálnych výrokov vládnych predstaviteľov daného štátu, ukazujúcu ich vo videoklipoch. Okrem toho podrobne rozoberajú falošné správy, ktoré šíri propaganda daného štátu, a rozoberajú, cez aké vplyvové siete to robí. Šimečka žiada, aby sa proti propagande ráznejšie zakročilo,“ píše Draxler na sociálnej sieti s tým, že zmienené denníky nešetria zábermi hladujúcich detí, rozbombardovaných budov – nevynímajúc nemocnice, či školy.

Americké médiá: Izrael v noci zaútočil na Irán
Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP. O úderoch informovali okrem iných médií aj televízne stanice ABC, CBS a CNN, ktoré citovali... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

„A najmä, zdesení hladomorom v danej oblasti, bratislavskí aktivisti robia  jednu demonštráciu za druhou pred iz.. pred veľvyslanectvom nemenovaného štátu. Pri tom skandujú „dosť bolo okupácie", „sme proti porušovaniu medzinárodného práva". A organizujú zbierku na zbrane pre brániacu sa stranu,“ ironizuje Draxler.

„Ťažko pri tejto príležitosti nespomenúť túto perlu, porovnateľnú už len s lži článkami Andreja Bána o Balkáne.

Denník N priniesol rozhovor plný rôznorodých ultra dramatických tvrdení bez akéhokoľvek faktografického pozadia. Teta si vymýšľala, čo videla v televízii, hoci to zjavne nemohla vidieť, alebo sa odvolávala na doslova notorickú organizáciu, ktorá funguje na rôznych podvodoch a ktorá sa rýchlo až detinsky zaplietala pri vysvetľovaní toho, čo jej predstavitelia údajne videli.

Denník tam neskôr vsunul aspoň nejaké korekcie (keď už tie lži vyvrátil dokonca izraelský denník), ale nijak neuznal, že sa zapojil do masívnej propagandy postavenej na "fake news" (aby sme použili módny výraz).

Deti kaviarne (mentálne deti, niektoré totiž majú aj vyše 50) sa dodnes na tento rozhovor odvolávajú keď vysvetľujú, prečo schvaľujú vraždenie voči druhej strane. Trápi to redakciu? Zjavne nie,“ uzatvára politik s tým, že do komentárov vložil niekoľko ako propagandistických, tak aj pravdu ukazujúcich linkov.

ŠOKUJÚCA PREDPOVEĎ Elona Muska o amerických prezidentských voľbách
Miliardár číslo 1 v spoločnostiach Tesla, X a SpaceX všetkých prekvapil, keď vyhlásil, že v priebehu niekoľkých mesiacov bude umelá inteligencia inteligentnejšia ako ktorýkoľvek človek na Zemi. V tejto súvislosti dostal Elon Musk otázku, aké má... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik