Americké médiá: Izrael v noci zaútočil na Irán
19 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

 

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá.

TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP. O úderoch informovali okrem iných médií aj televízne stanice ABC, CBS a CNN, ktoré citovali predstaviteľov USA. Biely dom sa k situácii bezprostredne nevyjadril.

Služobný úrad Pentagónu v odpovedi na otázku AFP uviedol: "V tejto chvíli nemáme čo ponúknuť."

Irán aktivoval systém protivzdušnej obrany nad niekoľkými mestami po tom, ako štátna televízna stanica informovala, že v blízkosti mesta Isfahán v centrálnej časti krajiny bolo počuť výbuchy.

Izrael varoval, že vráti úder po tom, ako Irán počas uplynulého víkendu vypálil na svojho úhlavného nepriateľa stovky rakiet a bezpilotných lietadiel.

Väčšinu z nich zachytili systémy protivzdušnej obrany.

Víkendový útok nasledoval po útoku na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, z ktorého bol obvinený Izrael. Iránske médiá uviedli, že jadrové zariadenia v Isfaháne sú "úplne v bezpečí" po tom, ako bolo v ich blízkosti počuť výbuchy.

Niekoľko dronov "bolo úspešne zostrelených protivzdušnou obranou krajiny", spresnil hovorca iránskej vesmírnej agentúry. Irán po správach o výbuchoch prerušil komerčné lety v niekoľkých častiach krajiny.

Banášove tvrdé slová na Korčoka a o tom, kto Ficovi naozaj pomohol...
"Slovensko je malá krajina, a preto musí spolupracovať s každým, kto prispieva k našej ekonomickej, politickej a vojenskej suverenite. Ale miera, do akej budeme suverénni, závisí predovšetkým od nás samých," uviedol vo veľkom rozhovore pre... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik