Uhrík: Do eurovolieb treba znovu spojiť vlastenecké sily (VIDEO)
18 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Predseda hnutia Republika Milan Uhrík verí, že jeho hnutie sa do ďalšej vlády dostane. Zatiaľ je spokojný s faktom, že v nej nie sú progresívci. Spokojný je aj s faktom, že Zuzana Čaputová vo svojej funkcii končí a aj s tým, že prezidentom bude Peter Pellegrini sa vie uspokojiť. Hrdý je na vlasteneckých voličov, ktorí sa v kritickej chvíli spojili a podporili toho vhodnejšieho kandidáta. Aj o tom hovoril v Rozhovoroch s Mimi Šramovou.

Reč bola aj o aktivitách slovenských opozičných europoslancov v Bruseli, vyhlásení Lucie Ďuriš Nicholsonovej v EP o tom, že rómske deti na Slovensku od hladu fetujú toluén, o tom, či vážne hrozí zrušenie eurofondov určených pre Slovensko, o opätovnej kandidatúre Ursuly von der Leyenovej na čelo EK, o smerovaní Európskej komisie ako takej, o migračnom pakte, ale aj o diktáte Bruselu pri odstrele slovenských medveďov.

Jedno doma, iné v EP

Republika svojho kandidáta na prezidenta nepostavila, lebo sa chceli sústrediť na eurovoľby, kde chcú využiť svoje dobré medzinárodné kontakty. Ich ambíciou je vymeniť čo najviac slniečkárov sediacich v EP. Tí podľa neho mnohokrát zavádzajú a klamú, ako napríklad Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá v pléne hovorila o tom, ako slovenské rómske deti musia od hladu fetovať toluén.

„Hlavne mi vadí, keď sa na Slovensko kydá, útočí a keď sa Slovensko v zahraničí ponižuje. To nechápem a to progresívci stále robia. Snažia sa presvedčiť mladých, že EÚ je budúcnosť a Slovensko je niečo zastaralé,“hovorí europoslanec. On však nesúhlasí. Aj Republika chce moderné Slovensko, ale to musí byť postavené na tradičných hodnotách a zdravom rozume.

Milan Uhrík tiež tvrdí, že KDH už dávno nie je konzervatívna strana, navyše jej poslanci jedno hovoria doma a iné robia v Bruseli. Progresívci sú priamo protislovenskí, KDH-ci sa doma snažia tváriť, ako im ide o Slovensko, no v Bruseli sa spájajú s PS, aby škodili a takto sa konzervatívna politika nerobí.

Migračný pakt ako zrada na Európe

 „EK už keď ho predkladala na hlasovanie, jasne povedala, že to chcú pretlačiť ešte v tomto volebnom období, pretože si nie sú istí, či by to prešlo v nasledujúcom eurovolebnom období, keď získajú väčšiu časť EP tí takzvaní extrémisti. Teda takí, ktorí by tú migráciu do Európy nechceli pustiť,“objasňuje Uhrík s tým, že súčasné vedenie si je vedomé možných zmien. Vysvetlil tiež, že migračný pakt v princípe mení náhľad na ilegálnu migráciu.

V rámci novej terminológie už sa hovorí o neregulérnej migrácii, pričom takýmto migrantom dáva tento pakt všetky možné výhody od zdravotnej starostlivosti až po možnosť priviezť si rodinu. Takisto však zaniká právo zamietnuť azyl migrantovi, ktorý neuteká z bezpečnostných, ale ekonomických dôvodov. Jemu osobne najviac prekážalo, že migrant, ktorý spáchal v minulosti teroristický čin, je v Európe rovnako vítaný. Vidí za tým zradnú, pseudohumanistickú politiku, ktorá musí byť zmenená.

„Masová migrácia nemá byť podporovaná, má byť zastavená,“ dodáva Uhrík v Rozhovoroch s Mimi Šramovou.

Uhrík varuje: ŠIALENÝ MIGRAČNÝ PAKT ZMENÍ EURÓPU NA AFRIKU! (VIDEO)
Šialený migračný pakt, ktorý nahrádza povinné migračné kvóty a zmení Európu na Afriku. Obrovská hrozba aj pre Slovensko. Zastavme nezmysly z Bruselu! Prinášame stanovisko europoslanca Milana Uhríka k dnešnému schváleniu Migračného paktu v Európskom... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Ursula musí kandidovať

Predseda Republiky si myslí, že Ursula von der Leyenová musí na svoju funkciu kandidovať opätovne. Núti ju k tomu jej vlastné konanie z minulosti, pretože je si vedomá toho, že ak svoj post neobháji, spôsobí jej problém SMS komunikácia s vedením Pfizeru o nákupe proticovidových vakcín. „Ak by nebola znovu zvolená je reálna možnosť, že by skončila v putách,“dopĺňa Uhrík.

Uhrík si všíma aj fakt, že aj europoslanci z iných krajín kydajú na svoje domovské krajiny. Je to však „výsada“ vyslovene progresivistických europoslancov. Ako príklad uvádza Poľsko, kde akonáhle sa zmenila situácia, už poľskí europoslanci na svoju vlasť nežalujú.

Uhríkova izolácia

Milan Uhrík odmieta názory, že je v EP izolovaný. V izolácii sú podľa neho aj poslanci Smeru, alebo Fideszu z Maďarska, keďže sú liberálnej väčšine nepohodlní. Uhrík sa preto teší na spoluprácu so skutočnými vlasteneckými europoslancami – očakáva, že zmena príde aj vo forme spolupráce a konštruktívnych diskusií.

Avizuje novú europarlamentnú frakciu, ktorá už je s vlasteneckými stranami dohodnutá. Možno budú dokonca dve, keďže na názoroch napríklad v postupoch voči Rusku sa nezhodujú.

„Salviniovci či LePenovci sú protiruskí, ale napríklad chorvátski europoslanci aj keď nie sú vyslovene proruskí, majú iný názor. Na tom sa tie strany momentálne trošku rozdeľujú a je veľká pravdepodobnosť, že budú dve frakcie,“hovorí Uhrík v Rozhovoroch s Mimi Šramovou.

Medvede cez Brusel

O medveďovi a jeho regulácii by podľa niektorých mal rozhodovať Brusel, keďže divá zver hranice nerieši. Uhrík to však považuje za nezmysel s tým, že o riešení premnoženia by mali rozhodovať odborníci, žijúci na dotknutom území. Z princípu považuje za nezmysel, že medveď ohrozuje ľudí v uliciach napríklad Liptovského Mikuláša, ale riešiť ho majú úradníci v Bruseli. „Toto nie sú veci, na ktorých EÚ padá, ona má svoje priority,“hovorí Uhrík na margo toho, či by bol problém z prípadného zneškodnenia takéhoto medveďa. Povzbudzuje preto slovenskú vládu k väčšej razancii.

Belousovová o migračnom pakte: Je to len pekne nazvané ZÁPADNÉ VÝPALNÍCTVO! (VIDEO)
Európsky parlament nezaháľa. Dňa 10. apríla, ani nie dva mesiace pred voľbami prijal aj na Slovensku toľko diskutovaný migračný pakt. Legislatívny balíček prináša niekoľko klauzúl, ktoré sú absolútne protieurópske. Vo svojom videu práve o migračnom... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik