Belousovová o migračnom pakte: Je to len pekne nazvané ZÁPADNÉ VÝPALNÍCTVO! (VIDEO)
17 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Európsky parlament nezaháľa. Dňa 10. apríla, ani nie dva mesiace pred voľbami prijal aj na Slovensku toľko diskutovaný migračný pakt. Legislatívny balíček prináša niekoľko klauzúl, ktoré sú absolútne protieurópske. Vo svojom videu práve o migračnom pakte hovorila aj Anna Belousovová, kandidátka do EP za hnutie Republika.

Práve predseda hnutia Republika v deň prijatia migračného paktu objasnil, voči čomu má jeho hnutie výhrady. Belousovová vo videu podrobnejšie vysvetľuje, že dokument čaká ešte viac-menej formálne hlasovanie v EK. Vysvetlila tiež, ako po úplnom prijatí má vyzerať a tiež upozornila na problém, že do Európy putujú hlavne ľudia z bývalých kolónií západných štátov.

Veľké výhrady

Práve Republika je jedným z politických subjektov, ktoré sa ostro ohradilo proti tomuto balíčku opatrení. Milan Uhrík ešte 10. apríla objasnil, s čím má jeho hnutie najväčší problém:

  • Štáty budú povinné poskytovať migrantom zadarmo právnu pomoc a tlmočníkov.
  • Zavedenie premlčacej doby na trestné činy terorizmu, po prekročení ktorej bude môcť byť udelený azyl aj bývalým teroristom.
  • Imigrant má právo získať azyl aj v nie prvej bezpečnej krajine.
  • Štáty budú povinné poskytovať bývanie a denný príjem na zabezpečenie slobodného pohybu imigrantov:
  • Žiadateľom by sa mali vo všetkých prípadoch v rámci materiálnych prijímacích podmienok v každom prípade poskytnúť denné dávky, aby sa im umožnila určitá minimálna miera samostatnosti v každodennom živote.
  • Rodinní príslušníci imigranta sú vzhľadom na „právo na zlúčenie" definovaní príliš široko, čo povedie k lavínovému efektu migrácie do Európy.
  • Udelenie zvláštneho statusu tzv. "záchranným operáciám a vylodeniam" pre ľahší vstup takto zachytených imigrantov do azylového konania.
  • Zmenu v systéme návratov tak, aby navrátenie imigrantov bolo čo najťažšie. Obzvlášť tzv. migrantov „bez štátnej príslušnosti", t.j. osôb, ktoré zahodili osobné doklady pred nelegálnym prekročením európskych hraníc.
  • Poskytovanie falošných dokladov či uvádzanie klamlivých údajov pri azylovom procese nemá byť dôvodom na vyhostenie imigranta.

Uhrík varuje: ŠIALENÝ MIGRAČNÝ PAKT ZMENÍ EURÓPU NA AFRIKU! (VIDEO)
Šialený migračný pakt, ktorý nahrádza povinné migračné kvóty a zmení Európu na Afriku. Obrovská hrozba aj pre Slovensko. Zastavme nezmysly z Bruselu! Prinášame stanovisko europoslanca Milana Uhríka k dnešnému schváleniu Migračného paktu v Európskom... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

So zaťatými zubami

Belousovová poznamenáva, že v EP dokument prešiel, no bez veľkých ovácií. Musí prejsť ešte Európskou komisiou, čo však už je viac-menej len formalita, pretože tam sa hlasuje systémom nadpolovičnej väčšiny. Politička za týmto dokumentom vidí lobing západných krajín, aby nás donútili prijať migrantov.

„Migračný pakt zavádza akúsi centrálnu distribúciu migrantov. Existuje odhad na určité počty, no oni budú určite väčšie. Ak sa však krajiny nebudú na tom chcieť podieľať, máme možnosť sa finančnými, alebo inými kompenzáciami z tohto vyplatiť, ide o 20-tisíc eur za jedného migranta,“hovorí Belousovová s tým, že to vníma, ako civilizované západné výpalníctvo skryté za solidaritu.

Máme sa deliť s kolonistami

Belousovová pripomína, že migranti do západnej Európy prúdia hlavne z krajín, ktoré Francúzsko, Nemecko, či Benelux kolonizovali. My sme sa na tejto politike nikdy nepodieľali, preto si jej následky ani nemôžeme niesť. Belousovová pritom rozlišuje medzi legálnou a nelegálnou migráciou; medzi individuálnou a masovou. Ju rozhodne nemožno označovať za xenofóba, pretože aj jej manžel bol cudzinec.

„Ale čo by sme ako politici mali odmietnuť, to je masová migrácia,“upozorňuje Belousovová s tým, že žiaden sociálny a ekonomický systém nie je schopný poňať státisíce migrantov.

Krátka historická odbočka

Belgicko a Brusel zvlášť, dnes vnímame, ako „pupok demokracie“, no politička pripomína, že Brusel je postavený doslova na krvi a kostiach otrokov z kolónií. Pripomína pritom neslávne známu postavu kráľa Leopolda II., ktorý z Belgicka urobil hospodársky silnú krajinu za cenu 15-tich miliónoch ľudských obetí z afrického Konga, ktoré Belgicko drancovalo. Jeho potomkovia tam vládnu doteraz.

„Podobnosť s dnešnou dobou nie je čisto náhodná, pretože ten vyspelý demokratický západ hovorí o šírení filantropických myšlienok. Rovnako ako aj Leopoldovi ľudia Afriku kolonizovali pod maskou šírenia kresťanstva,“ hovorí politička, ktorá sa pýta, či sa náhodou nedeje to isté. Nám však nemusia núkať kresťanstvo, no je tu myšlienka demokracie. Neokolonializmus podľa nej robí to isté.

FICO dal JASNÉ stanovisko k zahraničnej politike
Koncept suverénnej slovenskej zahraničnej politiky musí pokračovať. Je to jediný koncept, ktorý zabezpečí dôstojné postavenie SR v medzinárodnom spoločenstve a ktorý vie zagarantovať "prežitie" tak malej krajiny, ako je Slovensko. Premiér Robert... Čítať ďalej
16 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Prečo ich nedobehneme

Belousovová upozorňuje, že západné krajiny v ekonomických meradlách nikdy nedobehneme, pretože naši predkovia nestavali na kolonializme a nebohatli z neho. Práve migračný pakt je jedna z foriem, ako kolonizovať aj Slovensko a východnú Európu. Preto je podľa nej nevyhnutné, aby sme sa zúčastnili eurovolieb a volili národne zmýšľajúce strany.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik