Ďalšia primitívna lož mediálnych propagandistov
14 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Útok Iránu na Izrael vo vyjadreniach našich politikov z pohľadu aktivistov v médiách hlavného prúdu: "Prezidentka Čaputová útok odsúdila, zvolený prezident Peter Pellegrini sa vyjadril, no nič nepovedal". Tie mediálne komentáre vlastne tiež nič nové čitateľovi nepovedali. Iba ak to, že klapky na očiach majú okrem koní aj propagandisti mainstreamu. Ale, ani to vlastne nie je nové. Oni sú jednoducho posadnutí. Taký atribút ako pravda, to ich iba obťažuje, tak, ako to dokáže iba mucha mäsiarka v lete v kuchyni pri obede.

Nech ich aj šľak trafí - NOVOZVOLENÝ PREZIDENT Peter Pellegrini. ( Treba pripomenúť napríklad "moderátorovi" Dírerovi.) Ak napíšem či poviem prezidentka Zuzana Čaputová, potom ma novinárska etika a nestrannosť núti napísať či povedať zároveň protokolárne aj "(novo)zvolený prezident Peter Pellegrini". Inak manipulujem a vsugerúvam svoju animálnu ideologickú animozitu voči víťazovi prezidentských a demokratických volieb aj svojim čitateľom. A to je jednak vulgárne, potom je to protokolárne neslušné a napokon je to aj obyčajné primitívne žurnalistické svinstvo. Ale, v konečnom dôsledku iba "drobnosť", na ktorú už sme si dávno zvykli. Ignorovanie elementárnej novinárskej slušnosti a profesnej etiky zo strany niektorých exponentov v médiách hlavného prúdu je tu trvalý jav, dokonca taký, že tých, ktorí majú iný pohľad na korektnú prácu novinára oprávňuje k tomu, aby adresne použil výraz "prasatá". Oprávňuje. To neznamená, že ho aj bude používať. Lebo väčšina ľudí, dokonca aj novinárov, má stále vo svojich osobnostných preferenciách aj slušnosť.

K meritu názoru

"Peter Pellegrini sa vyjadril jasne k situácii na Blízkom východe. Treba hľadať mierové riešenia!" Napísal v titulku jeden "alternatívny" web. Druhý, tentoraz mainstreamový, skonštatoval, že "...západný svet útok Iránu na Izrael jednoznačne odsúdil, slovenská vláda zatiaľ nezverejnila žiadne stanovisko. Ako jediný sa vyjadril zvolený prezident Peter Pellegrini, ktorý k útoku nezaujal žiadne stanovisko. Útok odsúdila prezidentka Zuzana Čaputová". Toto je zaužívaný model v informovaní. U nás. Inde by bol neprijateľný. Vyberte si, kto má pravdu? Slepý a hluchý, alebo ten, kto podáva informáciu o tom, čo kto povedal? V nemecky hovoriacom priestore by sa takáto žurnalistika vnímala iba ako nevhodný omyl, ktorý si vyžaduje ospravedlnenie zo strany média voči danej osobe, ale aj jeho čitateľom či divákom. Mimochodom, protokol nie je iba záležitosťou diplomacie, protokol zaväzuje aj novinársku obec. To už ani nepripomínajme tykanie si s politikmi, neuvádzanie ich plného mena, prípadne ich funkcie a priezviska. Politik, aj ten mne nie práve sympatický, by sa mal oslovovať protokolárne. Lenže, vysvetľujte to hulvátom v našich médiách, ktorí jednoducho nechápu ani len to, že na niektoré tlačovky sa chodí v obleku a nie v kraťasoch a v spotenom tričku. Stačí ísť hneď na prvú napríklad do neďalekého Hofburgu. Tam si ani kameraman nedovolí vstúpiť v džínsoch, hoci táto profesia má z logických dôvodov isté tolerované úľavy z protokolu.

Nuž a už k veci

Takže, v noci zaútočil Irán na Izrael. Keďže nie som ideologicky poplatný, nijak nekomentujem, kto z tých dvoch je zlý a kto ten dobrý. Proste spravodajsky - Irán zaútočil na Izrael. Irán tvrdí, že ide o odvetnú akciu na útok Izraela na diplomatickú misiu Iránu. Peter Pellegrini vyjadril jasne svoj názor. Podľa neho, prioritou každého politika musí byť hľadať mierové riešenia. „Som hlboko znepokojený eskaláciou napätia na Blízkom východe. Verím, že medzinárodné spoločenstvo nájde diplomatické prostriedky ako situáciu upokojiť, aby sa predišlo stratám na ľudských životoch... Hľadanie mierových riešení je výzvou pre politikov na celom svete. Zintenzívnime rokovania a nájdime diplomatické cesty ako ukončiť vojny, ktoré spôsobujú ľudské tragédie v rôznych oblastiach sveta,“ napísal na sociálnej sieti novozvolený (zvolený) prezident SR. Pre ideologických luhárov, ktorí v mainstreame tvrdia, že "zvolený prezident Peter Pellegrini, ...k útoku nezaujal žiadne stanovisko" pridajme aj reprofoto zo statusu:

Luhára nedonútite neluhať

Ale môžete ho ignorovať. Ignorovanie, to je to, čo propagandistických aktivistov mainstreamu u nás rozpaľuje až do biela. Tak ich treba ignorovať. Privádzať ich do amoku z toho, že ich lži už nielen že sú odmietané, ale sú aj ignorované. To znamená, že mainstream ako taký už nemá žiaden vplyv na vývoj politiky a jej personálne obsadenie u nás, naopak, napriek svojej enormnej snehe vnútiť nám jeho idoly, vyvoláva v nás ešte väčší odpor k nim. Ivan Korčok sa môže za túto antipatiu poďakovať len a len mainstreamu, ktorý ho nekriticky adoračne vynášal až do nebies. Zuzana Čaputová rovnako. Veľmi podobný pád "na hubu" doteraz zaznamenali všetci politickí miláčikovia médií hlavného prúdu. Ono je to ako s tým príkladom o čokoláde a malom dieťati. Dáte mu z nej kúsok, bude sa zalizovať až po uši. Dáte mu jej celú tabuľku naraz, (prepáčte za výraz), najskôr sa z nej poserie. Lenže hlúposť je v prostredí mainstreamu rovnako udomácnená, ako lož.

MZVEZ: Situáciu v regióne po útoku Iránu na Izrael intenzívne sledujeme
Situáciu v regióne Blízkeho východu po nočnom útoku Iránu na Izrael slovenský rezort diplomacie intenzívne sleduje. Je v kontakte so zastupiteľskými úradmi, ktoré ju monitorujú priamo na mieste. Pre TASR to uviedol komunikačný odbor Ministerstva... Čítať ďalej
14 | 04 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik