Dôvodom vyvražďovania a vysídlenia obyvateľov v Gaze je plyn
14 | 04 | 2024 I Ivan Štubňa

Hlavným cieľom genocídy obyvateľstva Gazy je ich vyhnanie a zmocnenie sa pásma Gazy i neďalekých ložísk plynu nachádzajúcich sa v mori. Vojenskú akciu spustil Izrael, ktorý je podporovaný USA a Veľkou Britániou. Supi čakajú na plynovú korisť.

O tejto skutočnosti si môžete prečítať TU, avšak:

V júni 2022 Európska únia, Egypt a Izrael podpísali tripartitnú dohodu o vývoze zemného plynu v snahe  znížiť závislosť od Ruska.

Skorumpovaná Ursula von der Leyen, šéfka Európskej komisie a notorická obhajkyňa Izraela v súvislosti s Gazou, opísala dohodu ako „výborný krok, ktorý posúva našu energetickú spoluprácu na vyššiu úroveň.“ Treba len dodať, že tento „výborný krok“ je založený na potokoch krvi nevinného obyvateľstva.

Izraelské ministerstvo energetiky a infraštruktúry už 29. októbra minulého roku oznámilo, že udelilo nové licencie šiestim energetickým spoločnostiam na prieskum zemného plynu na mori vo východnom Stredomorí. A to po pol roku príprav od jari 2023. To by znamenalo, že Izrael už len čakal na vhodnú zámienku, aby spustil v Gaze genocídu obyvateľstva.

Oznámenie prišlo týždeň po tom, čo Izrael bombardoval utečenecký tábor Džabalía v Gaze a zabil desiatky ľudí. Tábor bol opäť bombardovaný o dva dni neskôr.

Jednu z ponúk vyhralo spoločné konzorcium britského energetického gigantu British Petroleum (BP), azerbajdžanskej národnej ropnej spoločnosti SOCAR a izraelskej korporácie NewMed Energy. Ako je BP prepojený na vládu nám ukazujú kontakty. Bývalý šéf tajnej spravodajskej služby MI6 John Sawers pôsobí v jej predstavenstve od roku 2015. Má strážiť účasť vlády na projektoch BP a ručiť za úspech v styku zo zahraničnými firmami. Treba poznamenať, že strategické nerastné bohatstvo je spravidla vždy pod kontrolou tajných služieb daného štátu. V našom prípade je partnerom MI6 izraelský Mossad.

„Víťazné spoločnosti sa zaviazali v priebehu nasledujúcich troch rokov investovať  obrovské investície do prieskumu zemného plynu, čo má vyústiť do celkového monitorovania prítomnosti plynu v mori v oblasti Gazy.

Obrovské zdroje v Levantskej panve sú sporné, pričom si konkurujú Palestínčania, Cyperčania, Egypťania, Izraelčania, Libanončania a Sýrčania.

Palestínčania však boli vylúčení z využívania energetických rezerv regiónu. V roku 2019 správa Organizácie Spojených národov uviedla, že izraelská okupácia bráni Palestínčanom v rozvoji ich energetických polí. Palestínskemu ľudu boli odopreté výhody využívania tohto prírodného zdroja na financovanie sociálno-ekonomického rozvoja a uspokojenie potreby energie. Akumulované straty sa pohybujú v miliardách dolárov.

https://unctad.org/system/files/official-document/gdsapp2019d1_en.pdf

Predpokladá sa, že morské pole Gazy, ktoré sa nachádza asi 30 kilometrov od pobrežia Gazy,obsahuje viac ako 1 bilión kubických stôp zemného plynu, ale od roku 2000 zostalo nerozvinuté. Kvôli plynu Izrael vraždí nevinných ľudí za súhlasu USA, bezmocného OSN a alibistického zbabelého kolektívneho Západu, ktorý nie je schopný pravdivo pomenovať udalosti v Gaze.

Z mesta SNP Ivan Štubňa

Slovensko a dobro zvíťazilo. Grupen orgazmus v Korčokovom tábore sa nekonal
Áno. Sabat v Korčokovom tábore a grupen orgazmus protislovenských síl sa nekonal. Tieto protislovenské sily výstižne vymenoval redaktor Hlavných správ Peter Kováč takto: „Hlavnými porazenými v týchto voľbách sú cudzí agenti v mimovládkach a... Čítať ďalej
08 | 04 | 2024 | Ivan Štubňa

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik