Naďovci prekročili ďalšiu čiaru
11 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Naďovci prekročili ďalšiu čiaru. Po tom, ako si užívali ponižovanie občanov názvami ako opice či dezoláti, si teraz chcú "získať ich dôveru" ako voličov bilbordovým rozosievaním absurdnej nenávisti. Keď sa Slovenskom valí hlúposť, primitivizmus a vulgárnosť ruka v ruke s nenávisťou s jediným cieľom - získať zas nejaké válovy (tentoraz tie najlepšie platené, v Bruseli, v Európskom parlamente), môže to mať katastrofálne davastujúce dôsledky na takúto spoločnosť.

Karikatúra politika a smutný obraz človeka, ktorý z úst vypúšťa iba nadávky smerom ku každému, kto má iná názor ako on, karikatúra tribúna námestí, volajúcich Za slušné Slovensko, karikatúra premiéra, ktorý vládol v hlbokom predklone výhradne k svojmu oplzlo sa vyjadrujúcemu straníckemu šéfovi, nádobe nenávisti k všetkému a ku každému, kto ho jednoducho odmieta donekonečna počúvať či čítať v politike, ale aj vo verejnom priestore, karikatúra všetkého schopných, už opakovane skrachovaných jedincov, bažiacich po moci a z nej vyplývajúcich požitkov, to sú slovenskí "demokrati". S takou istou drzosťou, s akou sa nazvali Demokratmi, sa ich duchovný, mravný, vzdelanostný a politický guru rozhodol pomenovať si svoju stranícku firmu Slovensko. Nie, oni nie sú ani demokrati, ale despotovia, ale ani Slovensko, ale obyčajné kreatúry.

Zákon akcie a reakcie

Zákon akcie a reakcie, alebo tretí pohybový zákon, alebo tretí Newtonov zákon, je jeden z Newtonových pohybových zákonov. Jeho znenie: Dva hmotné body na seba pôsobia rovnako veľkými silami opačného smeru, ktoré súčasne vznikajú a súčasne zanikajú. Nenávisť vyvoláva nenávisť. Primitivizmus burcuje inteligenciu. Podlosť vytvára tlaky na čoraz väčšiu potrebu charkterov. Propaganda zrodila antipropagandu a maintream, teda samozvaný mediálny tazvaný hlavný prúd priviedol na svet alternatívne médiá. Lži vytvárajú dopyt po pravde a cenzúra názorov nás zas vracia do obdobia "samizdatov". Toto prostredie rovnovážnej vratkosti vyhovuje nanajvýš tak spoločenskémzu extrému z prostredia politiky, v ktorej sú morálne a etické atribúty jednou obrovskou, no zároveň z ich pohľadu zbytočnou neznámou. Udavačstvo, osočovanie, nadávky majú zas protipól v podobe výsledkov už druhých volieb na Slovensku na časovej osi ôsmych mesiacov. Niet lepšieho argumentu, ako keď voliči vysvetlia vyjadrením vlastnej voľby svoj postoj k ponuke "ničoty" (spomínate si na Nekonečný príbeh?), ktorá chce postupne pohltiť celé Slovensko.

Nie, takto sa naozaj nedá žiť

A napodiv - alternatíva v tomto konštatovaní výnimočne súhlasí s mainstreamom: "Takto ďalej nemôžeme fungovať." napísala novinárka Monika Tódová v titule dennikn.sk. Nezabudla však dodať, že "Pellegrini sľuboval pokoj a zmier, prišla ešte väčšia nenávisť". Nie, tá nenávisť neprišla, to by musela byť maratónec, prísť tak zrazu, pár hodín po zvolení Petra Pellegriniho za prezidenta. Tú latentnú nenávisť voči každému, kto súvislosti vidí a vníma inak ako samozvaná propaganda, ako médiá, ktoré sa rozhodli stať sa na Slovensku strojcami i vykonávateľmi politiky, ako mimovládky, správajúce a vyjadrujúce sa ako stredoveká inkvizíciam, ako politici, ktorí už xkrát dostali od voličov červenú, no napriek tomu stále samopresvedčení o svojej dokonalosti a nenahraditeľnosti, tú predsa vieme, kto zasial a zasieva a kto z nej parazitickým spôsobom žije. A napokon, excelentný príklad nenávisti nám už pár minút po sčítaní hlasov v priamom prenose demonštroval voličmi na druhú pozíciu posunutý prezidentský kandidát Korčok. Poviete svoj názor a okamžite vám dávajú výpovede, končia spoluprácu, to je tolerancia? Nie, to je chronická patologická nenávisť. Statusy typu "idem nasrať dôchodcom do tváre za ich voľbu" - to je tolerancia? Nie to je prejav najtupšej, najsprostejšej a úplne obnaženej nenávisti. Monika Tódová má pravdu (šokujúco konštatujem výnimočne súhlas s touto novinárkou), "takto ďalej nemôžeme fungovať".

"Vlastenectvo, ktoré vyhovuje nám"

V tom istom titule ako spomínaná novinárka, o pár riadkov nižšie z nenávisti k vlastnecom píše akýsi jej kolega: "Poďme spoločne hľadať novú podobu vlastenectva. Takú, čo vyhovuje nám." A to rovno v titulku. Tu už sa nielen rozum zastavuje, ale žalúdok sa obracia ako po niekoľkých kolách jazdy na centrifúge. Pripomeňme si, že patriotizmus (iné názvy: vlastenectvo, občiansky nacionalizmus, nacionalizmus) je láska a oddanosť vlasti, hrdosť na jej minulosť a prítomnosť, úsilie chrániť záujmy vlasti. Vlastenec je človek, ktorý cíti národnú hrdosť. Láska a oddanosť nemôže byť zištná, "vyhovujúca" mne alebo tebe, alebo nám či im. Ak má vlastnectvo vyhovovať iba niekomu, potom ten, kto takúto tézu vysloví, je poľutovaniahodný hlupák, nie novinár a už vôbec nie novinár takzvaného "mienkotvorného" média. Cesta hľadania vlastnectva, ktoré vyhovuje nám (a nie im) je cestou k nenávisti. A naozaj, "takto ďalej nemôžeme fungovať" - to by si mali v tom mainstreame na nejakej redakčnej porade (politickom školení mužstva) už raz vysvetliť a ujasniť. A - nezabúdajte na ten Newtonov zákon akcie a reakcie. Fyzika totiž funguje (už takmer iba ako jediná) nezávisle na (svoj)vôli človeka. Či už za volantom, alebo v médiách, ako aj v spoločnosti.

ZA TOTO BUDÚ SLNIEČKA opäť ZÚRIŤ
"SLNIEČKA ZASE BUDÚ ZÚRIŤ - V RUSKEJ TELEVÍZII RT SOM POVEDAL PRAVDU NA PLNÉ ÚSTA." píše Ľuboš Blaha (SMER - SSD), podpredseda parlamentu na sociálnej sieti Telegram. Je pre mňa veľkou cťou, že som bol hosťom v diskusnej relácii ruskej televízie... Čítať ďalej
11 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik