Odvrátili sme katastrofu, v paláci však bude treba vyvetrať
08 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Pri najlepšej vôli nie som momentálne v autorskej forme napísať nejaké hlboké zamyslenie na nedeľu lebo som totálne nevyspatý. Temer som oka nezažmúril a táto historická noc si určite žiada venovať sa viacerým aspektom prezidentských volieb, ktoré sa chvalabohu skončili happy endom. Urobím to v nasledujúcich dňoch, takže teraz iba pár letmých postrehov a dojmov.

Predovšetkým som rád, že som to celé do jednej po polnoci sledoval v telefonickom spojení s Danicou. Krotila svojím stoickým pokojom moje obavy o výsledok a musím povedať, že jej realistická a logicky vyargumentovaná predpoveď výsledku vyšla na 100 percent. Ak si pamätáte, v jednom komentári to tu napísala pod mojím príspevkom ešte vo februári a rozanalyzovala to na báze výsledkov parlamentných volieb priam s presnosťou bez nutnosti štatistickej chyby. Klobúk dolu.Kdekto teraz chce dávať Pellegrinimu cenné rady….. myslím, že ich nepotrebuje. Rozhodne nie od niekoho ako je Čaputová, ktorá už sekundu po voľbách okamžite na jeho adresu mudruje. Nie, pomýlená pani Čaputová, Pellegrini od vás nepotrebuje ani rady, ani nejaké „dobre mienené“ usmernenia či dokonca skúsenosti.

On sem totiž „nespadol z neba“ tri mesiace pred voľbami ako vy, že by sme nemali ani šajn a nevedeli vôbec kto to je a čo je zač.. Prešiel všetkými straníckymi, vládnymi a parlamentnými funkciami, vrátane tých najvyšších, takže vy ste tá posledná, kto mu má čo radiť, odporúčať alebo odkazovať. Ak niekto, tak jedine prezident Ivan Gašparovič! Starý pán Schuster nech tiež radšej vyrazí s výpravou niekde preč za svojimi cestovateľskými dobrodružstvami a tam do sýtosti fotografuje a píše reportážne knihy hoci aj o eskimákoch. Keď ho vidím a počujem s tým jeho otrasným prízvukom, vždy si spomeniem na obrovský cirkus, čo narobil so slovenskými lekármi po jeho zmŕtvychvstaní. A vy pani Čaputová odíďte hoci aj zajtra v najväčšej tichosti z paláca zadným vchodom „pre služobníctvo“ a čerpajte svoju nezaslúženú doživotnú prezidentskú rentu aj s vaším „frankenštainom“ Rizmanom. Nech sa na vás čo najskôr zabudne ako na zlú nočnú moru. V paláci bude treba po vás riadne vyvetrať. Korčokov neuveriteľný hysterický úlet na samý záver volebnej noci je jasným dôkazom, že ten prečudesný „plechový“ človek je iba atrapa politika, ktorá nemala na hrade čo hľadať. Zhovädil sa šokujúcim a poľutovania hodným vystúpením na Matovičov spôsob so svojou živočíšnou nenávisťou tak, že je priam učebnicovým príkladom dekompenzovaného zurvalca, ktorý nielen nevedel slušne bojovať, ale nedokáže si ani len pozbierať v tichosti svoje pakšamety a slušne a dôstojne odísť z prehratého súboja ako civilizovaný kandidát. Hnusí sa mi jeho reakcia a určite nie som jediný, ktorému bolo počas jeho tlačovky na zvracanie. O tom sa ešte toho pohovorí a popíše veľa.

Pozerať po Korčokovom jedovitom vyhlásení Pellegriniho tlačovku bolo ako keby sa človek zrazu ocitol z epicentra devastujúceho tornáda na pokojnej zelenej čistinke za slnečného bezvetria. Nenapadá ma iné prirovnanie lebo mi to ešte takto skoro ráno nemyslí ako by malo po volebnom vypätí všetkých duševných síl. Som rád, že celá tá smiešno-smutná perepúť minulých aj súčasných skrachovancov v Korčokovej volebnej centrále sa rozpŕchla s dlhým nosom ako keby tam niekto vypustil slzný plyn. Je mi jedno kam sa teraz Korčok podeje, za veľvyslanca by som ho už ale v žiadnom prípade nikdy nikam neposlal v záujme zachovania zdravého rozumu a nepoškodzovania obrazu Slovenska v zahraničí.

A čo Fialova vláda a prezident Petr Pavel v Prahe….. panečku?

Tí majú určite veľký hlavy bôľ a nepríjemný problém a sú v českej matičke stovežatej v panike čo ďalej. Zaradia s hanbou spiatočku, alebo sa budú tváriť, že sa nič nestalo, že nám tu hanebne nestrkali nos do našich vnútorných vecí, alebo sa budú ďalej hrať na záchrancov Európy? Uvidíme. A konečne milá naša oblbnutá mládež, tys teda tiež dopadla a vyšla si na hanbu s tou svojou teatrálnou hlúposťou a nevyzretosťou. Aj tá mladá sebavedomá Slovenka na bratislavskom letisku zo Švajčiarska, ktorá s nasoleným zadkom doletela v spasiteľskom tranze voliť, lebo treba podľa nej zachrániť Slovensko…. Šťastnú cestu naspäť do Ženevy. No a my, my si zatiaľ spokojne vyložme nohy a oddychujme. Ja sa napríklad momentálne cítim ako po víťazstve vo finále majstrovstiev sveta v hokeji. Porazili sme totiž práve Ameriku, ladies and gentlemen, a to stojí za oslavu. Alternatívci, z ktorých sa stal hlavný prúd, majú o čom točiť videá a písať komentáre lebo robota sa milí zlatí ani zďaleka nekončí. Zachránili sme síce Slovensko od pohromy ale to zostáva úlohou trvalou. Progresívci si teraz budú chvíľu lízať rany a hľadať medzi sebou vinníka, ale oni raz dva začnú smradiť, škodiť a rozvracať spoločnosť ďalej. No, teraz to aspoň budú mať oveľa ťažšie.

Autor: Michal Zoldy

Prezidentka odcestuje na prvé rozlúčkové návštevy
Začína tour po Európe. V USA a v Kanade už bola, ale možno ešte prekvapí. Prezidentka SR Zuzana Čaputová začína sériu rozlúčkových zahraničných ciest. V utorok (9. 4.) ráno odcestuje na návštevu Nemecka, odtiaľ sa presunie do Bruselu. TASR o tom... Čítať ďalej
08 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik