Zakladatelia KDH Čarnogurský & spol. vyzvali Slovákov NEVOLIŤ Korčoka a tvrdo skritizovali KDH
03 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

KDH sa stáva prisluhovačom neomarxistického Progresívneho Slovenska! KDH sa podľa svojich zakladateľov stáva “prisluhovačom progresivistov” a svojím konaním im dláždi cestu k moci.

Zakladatelia KDH vyzývajú nepodporiť voľbu Ivana Korčoka za prezidenta SR. Uviedli to v spoločnom vyhlásení. Súčasných predstaviteľov hnutia kritizujú za spoluprácu s “progresivistami” a tiež za to, že nepostavili vlastného kresťanského prezidentského kandidáta.

“Vyzývame všetkých kresťanov, ktorí odmietajú negáciu tradičných a životom overených kresťanských hodnôt, útoky na rodinu a slovenskú štátnosť, aby sa nedali pomýliť postojmi KDH a v žiadnom prípade nepodporili voľbu Ivana Korčoka za prezidenta Slovenskej republiky,” uviedli zakladatelia hnutia.

Skonštatovali, že súčasné KDH zastupuje “iba akýchsi ‘liberálnych kresťanov’, ktorým spolupráca s neomarxistickou stranou Progresívne Slovensko z nejakých dôvodov vyhovuje.”

KDH sa podľa nich stáva “prisluhovačom progresivistov” a svojím konaním im dláždi cestu k moci.

“Neschopnosť postaviť vlastného kresťanského prezidentského kandidáta, ktorý by reprezentoval všetkých kresťanov, a podpora liberála Ivana Korčoka je do očí bijúcou ukážkou krízy, v ktorej sa KDH dlhodobo nachádza,” doplnili.

Spoločné vyhlásenie podpísali Ján Čarnogurský, Ján Klepáč, Viliam Oberhauser, Ivan Tirpák, Anton Andráš, Jozef Kuzma, Gabriel Smatana a Ján Kubiš.

Opozičné KDH “jednoznačne” podporuje v druhom kole Korčoka. Podľa predsedu hnutia Milana Majerského je Korčok garantom a zárukou hodnôt, ktoré hnutie reprezentuje. KDH ho podporovalo už v prvom kole volieb.

Druhé kolo prezidentských volieb bude v sobotu (6. 4.). O prezidentský palác zabojujú Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Voliči si vyberajú hlavu štátu na funkčné obdobie piatich rokov.

"Ruský agent" Kaliňák sa ospravedlnil novinárom! Irónia z neho len tak sršala (VIDEO)
Jaroslav Naď sa v utorok po Veľkej noci nechal počuť, že Erik Kaliňák, spoločne s Jánom Čarnogurským a ďalšími Slovákmi sú ruskými agentami. V stredu, 3. apríla sa Kaliňák postavil pred novinárov, aby na túto informáciu reagoval V utorok dohrmela... Čítať ďalej
03 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Denník Štandard poukazuje na výzvu manželky šéfa KDH Milana Majeského – europoslankyne za KDH Miriam Lexmann a viacerých jej kolegov, aby Korčok počas Veľkej noci prejavil svoje „veriace sklony účasťou na sviatočných obradoch, a tým sa prezentoval aj v kampani. Tá skončila výpoveďou o progresívno-liberálnom charaktere Ivana Korčoka.

Na sociálnej sieti zverejnil záber zo stretnutia s evanjelickou farárkou Annou Polckovou, ktorá je v progresívnych kruhoch oslavovaná ako ikona modernej progresívnej viery a LGBTI aktivizmu.

Ako dodáva Štandard, Anna Polcková nereprezentuje katolícku ani evanjelickú cirkev a ani obrovské množstvo ich veriacich. Reprezentuje len okrajový progresívny prúd, ktorý sa s výsadkom „progresívnych veriacich“ na kandidátke a rôznymi insitnými „nekázňami“ v novinách snaží presviedčať, že tá pravá viera je vlastne progresívna.

Polcková vystupuje vo farárskom rúchu ako progresívna aktivistka, presadzujúca idey LGBTI hnutia proti biblickému svetonázoru, využíva na to prostredie chrámu, v ktorom rôzni iní aktivisti zosmiešňujú jej cirkev (Michal Havran) a tak vytvára nové zákopy vnútri cirkvi. Podobne ako kedysi Pacem in terris. V tomto podľa denníka Štandard prekračujú hranice náboženstva a politiky ešte výraznejšie, ako toľko napádaný katolícky kňaz Marián Kuffa.

Tento prešľap, ktorý mal byť pokusom o úlovok v konzervatívnych vodách, pôsobil ešte horšie, ako Korčokova podpora od Roberta Bezáka. Ten ho skrytým homofóbnym výrokom podporil tým, že vraj to bude skvelé, ak náš prezident bude vítať zahraničné návštevy so svojou manželkou.

Manželka šéfa KDH Miriam Lexmann minulý týždeň fanaticky obhajovala proamerického vojnového štváča Ivana Korčoka v diskusii televízie TA3:

Rovnako tak robí aj na sociálnej sieti aj so svojou vernou “učeníčkou” – šéfkou poslaneckého klubu KDH a hanbou kresťanskej demokracie na Slovensku – Martinou Holečkovou, ktorá svojho času pôsobila rovnako ako vakcinológ prof. Vladimír Krčméry v subsaharskej Afrike pod pláštikom pochybných humanitárnych a rozvojových projektov, a len nedávno zo všetkých síl bojovala za pokračovanie deštrukcie právneho štátu podporou Lipšica & spol.:

O pokryteckej šéfke poslaneckého klubu KDH, ktorá pracuje pre Pallotínsky Misijný sekretariát podozrivý z toho, že jeho pedofilní misionári zneužívali deti v Afrike, hovoril v nedávnom rozhovore aj podpredseda parlamntu Ľuboš Blaha (Smer-SSD).

Zdroj: cz24.news

Koaliční lídri bok po boku: PODPORA PETROVI PELLEGRINIMU!
Streda býva tradične dňom, kedy rokuje vláda. Prvá aprílová streda (3. 4.) sa niesla v duchu stretnutia predsedov koaličných strán Smer-SSD, Hlas-SD a SNS a predstaviteľov vlády. Rokovalo sa o ďalšom chode krajiny, ale kľúčovou témou rozhovoru boli... Čítať ďalej
03 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik