ZA MŇA JAMKY, NIE OKULIARE! Banáš vysvetľuje prečo (VIDEO)
03 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Jeden z najprekladanejších autorov súčasnej slovenskej literatúry Jozef Banáš sa roky venoval aj politike a desaťročia diplomacii. Vie preto o čom hovorí, keď konštatuje, že Ivan Korčok je salónny diplomat, ktorý bežnému človeku veľmi nerozumie. V Rozhovoroch s Mimi Šramovou vysvetlil, čím ho presvedčil Peter Pellegrini, ktorému dá hlas v nadchádzajúcom druhom kole prezidentských volieb.

Okrem toho, prečo Banáš podporuje Petra Pellegriniho a nie Korčoka u Mimi Šramovej hovoril aj o tom,  prečo je vďačný za nálepku konšpirátora. Aj on má skúsenosti s cenzúrou v RTVS a tiež vysvetlil, prečo sa mu nepáči, že nemáme Dom umenia, ale Kunsthalle. Zhodnotil médiá bývalého mainstreamu, no debata prišla aj na rozdelenie spoločnosti, národné sebavedomie, či ako vidí vzťah materiálnych a duchovných hodnôt.

Hviezda dezinfo scény

„Keď je niekto označený za konšpirátora, pre mňa to znamená, že ten niekto rozmýšľa. Nie je pripravený prijať každú hotovú pravdu od majiteľov pravdy,“konštatuje Banáš, ktorý dokonca prosí médiá bývalého mainstreamu, aby v tom pokračovali. On sám sa o politiku zaujíma už len občiansky a informácie rozhodne nečerpá len z bývalého mainstreamu, keďže to je už len propaganda.

Peter Pellegrini apeluje na voličov: Do vojny? Nikdy! Nesmieme byť krmivom pre delá Bruselu! Stop apokalypse! (VIDEO)
Zdravý rozum a rozvaha sú na Slovensku na červenom zozname ohrozených entít. Peter Pellegrini (HLAS-SD) nemieni dopustiť, aby sme sa stali súčasťou ukrajinsko-ruskému konfliktu. Napriek posmeškom niektorých priaznivcov opozície uvádza, že situácia... Čítať ďalej
03 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Korčok ako salónny diplomat

„Ja aj počas svojej politickej reprezentácie som sa snažil Slovensko pozitívne reprezentovať a to znamená mať názor,“ konštatuje Banáš, ktorý bol ako jediný Slovák viceprezidentom parlamentného zhromaždenia Rady Európy. Zvolený bol aj vďaka hlasom amerických senátorov, ktorí mu svoje hlasy zdôvodnili faktom, že Banáš vedel povedať svoj názor.

Ivan Korčok o Slovensko ani poriadne nezakopol, váľal si šunky na ambasádach, po recepciách a ja neviem, kde kade, to je tá úžasná reprezentácia Slovenska a teraz naraz chodí po Slovensku,“ hodnotí Banáš Korčoka ako pokrytca.

Facebook / Jozef Banáš

Pellegrini mu zaimponoval

„Keď je tu človek, ktorý je schopný revolty voči najsilnejšiemu politikovi tejto krajiny, lebo Fico ním je, založí stranu, ktorá je relatívne úspešná, tak to nemôže byť pre mňa niekto, o kom radi vravia, že je nosič tašky Roberta Fica. Určite nie,“ upozorňuje Banáš.

Pozor na Korčoka. Zasa vyťahuje zo šatníka svoju chameleóniu kožu ako posledný tromf
6. apríl bude dňom, kedy občania rozhodnú, či im bude vládnuť Slovák alebo ten, kto sa na Slováka iba hrá. A to všetko preto, aby vystúpil na najvyšší stupienok pomyselného kariérneho rebríčka. Marián Kéry (SMER – SSD) má preto pre voličov pár slov... Čítať ďalej
02 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.