Briti oznámili, kedy prehrá Ukrajina vojnu
02 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ukrajinské ozbrojené sily budú podľa britskej publikácie The Standard do leta čeliť úplnej porážke v konflikte s ruskou armádou, informuje portál Origo.

"Západní spojenci si čoraz viac uvedomujú, že Ukrajina prehráva v ozbrojenom konflikte s Ruskom a do leta by mohla čeliť úplnej porážke," uvádza sa v dokumente.

Ruská armáda podniká masívne útoky na ukrajinské ozbrojené sily na frontovej línii, čím ďalej oslabuje už aj tak vyčerpanú Ukrajinu.

Noviny tiež poznamenali, že Západ je menej ochotný podporovať Kyjev a niektoré krajiny uprednostňujú ukončenie vojny prostredníctvom rokovaní.

"Bohužiaľ, náznaky naznačujú, že pre Ukrajinu je príliš neskoro," uzavrel autor.

V marci ruský minister obrany Sergej Šojgu povedal, že od začiatku roka stratili ukrajinské ozbrojené sily viac ako 71 000 ľudí a 11 000 kusov vybavenia.

Straty ukrajinskej armády sú takmer trikrát vyššie ako v rovnakom období minulého roka, poznamenal Šojgu.

Minister dodal, že ruská armáda naďalej vytláča nepriateľa zo svojich pozícií a nedovolí mu získať oporu na nových hraniciach.

Kandidát I. Korčok a Soros. Dôkaz o stretnutí a pochvala
Slovenský prezidentský kandidát Ivan Korčok hovorí, že sa v posledných týždňoch stretáva s obvineniami, že ho platí americký finančník George Soros a kolujú fámy o jeho prítomnosti na stretnutí exprezidenta Andreja Kisku a finančníka Georgea... Čítať ďalej
02 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik