SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja: TOTO vysvetlite verejnosti!
28 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Slovenská národná strana vyzýva generálneho riaditeľa Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania.

SNS podá podnet na preskúmanie majetkového priznania pána Machaja. Sme presvedčení, že v záväzkoch chýba presná špecifikácia dlhov, ktoré pán Machaj ako osoba má.

Uvedené majetkové priznanie je podľa nášho názoru neúplné, a preto podáme podnet na preskúmanie na príslušný výbor Národnej rady SR.

Súčasne SNS vyzýva pána Machaja, aby odvolal z konateľky Médiá RTVS osobu Miriam Kittler. Pán Machaj a Miriam Kittler boli spolupracovníci v minulosti v rádiu, ktoré skončilo veľmi neslávne.
Miriam Kittler je i v dnešnej dobe spoločníčkou v rôznych mediálnych obchodných spoločnostiach, kde dochádza nepriamo ku konfliktu záujmov. Miriam Kittler nemôže byť zodpovednou osobou za nákup mediálneho priestoru pre RTVS a súčasne spoločníčkou niekoľkých obchodných spoločností s obdobným predmetom činnosti.

Veríme, že Ľuboš Machaj sám a dobrovoľne zverejní všetkých svojich veriteľov, vrátane súm, ktoré dlží predmetným osobám. Z verejne dostupných informácií totiž nie je možné zistiť štruktúru záväzkov v osobnom bankrote pána Machaja.

Pred verejnosťou zatajuje, komu vlastne dlží, kto je užívateľom konečných výhod jeho dlhu a tým vzbudzuje presvedčenie, že nie je pri svojom rozhodovaní svojprávny.

Nikde vo svete nie je generálny riaditeľ verejnoprávnej televízie a ani inej štátnej inštitúcie v osobnom bankrote. Vyzývame ho, aby podal vysvetlenie alebo zverejnil všetky svoje záväzky. Pokiaľ tak neurobí musí odísť bezodkladne aj s Miriam Kittler.

Machaj: Na rokovaní o mojom osobnom bankrote ma nečakajte!
Generálny riaditeľ (GR) RTVS Ľuboš Machaj sa nezúčastní stredajšieho (27. 3.) rokovania Výboru Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá, ktorý mal preberať okolnosti súvisiace s jeho osobným bankrotom. Šéf telerozhlasu argumentuje tým, že v rámci... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik