TOTO BOLA POSLEDNÁ KVAPKA! Denise Sakovej pretiekla trpezlivosť so Sulíkovými ľuďmi (VIDEO)
26 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) sa postavila pred novinárov, aby Slovensku oznámila, že je najvyšší čas vymeniť teplárenský manažment. Reagovala tak na tlačovú besedu Richarda Sulíka a Karola Galeka (SaS), ktorí na ministerstve hospodárstva pôsobili.

Saková zo Sulíkovho pôsobenia na ministerstve hospodárstva pripomenula jeho „aféru“, týkajúcu sa Dubaja, predraženú stavbu slovenského pavilónu na tamojšom EXPO, cestu jeho dcéry do Dubaja štátnym špeciálom a podobne.

„Ale keď z toho Dubaja mal doviezť exponáty, tak ich nedoviezol a štát za to zaplatil státisíce eur,“ pripomína Saková s tým, že s ľuďmi, ktorí pracovali na EXPO v Dubaji vedie ministerstvo sedem súdnych sporov.  

AKTUALIZOVANÉ MIMORIADNA SITUÁCIA Vo fabrike s CHEMIKÁLIAMI vypukol požiar! VAROVANIE ľuďom
Na Kysuciach a v Žiline je aktuálne mimoriadna situácia. Podľa prvotných informácií horí fabrika s chemikáliami. Zasahuje 30 hasičov a 10 kusov techniky. Na mieste sú hasiči z Kysuckého Nového Mesta, Čadce a Žiliny. Informovala o tom TV... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Sulík s Galekom tvrdia, že vedia, kedy nakupovať emisné povolenky. Saková si myslí, že títo dvaja páni už pri nákupoch elektrickej energie dokázali, ako dobre to vedia.

„Keby vtedy (v r. 2022) nič nerobili, tak priemerná cena by bola 180 eur na megawatt hodinu. Prvým posunom referenčného rámca zabezpečili, aby sa cena pohybovala a vyskočila na 350 eur a druhým posunom referenčného rámca na nákup elektrickej energie nám cena vyskočila až na 530 eur za megawatt hodinu,“dopĺňa ministerka s tým, že štát na kompenzáciách zaplatil niekoľko desiatok miliónov eur za regulované ceny pre malých regulovaných podnikateľov.

Pripomenula tiež kompenzácie za teplo, ktoré sa vďaka menežmentu v teplárenských spoločnostiach tiež neúmerne navýšili. V súvislosti s teplárňami Saková informovala o krokoch predstavenstva niekoľkých teplární, ktoré zrazu kúpil nový majiteľ z Česka. A podobných tendrov Saková spomenula niekoľko.

Galek so Sulíkom Sakovej vyčítajú, že nepodpísala povolenky na nákup emisií, čím Slovensko prišlo o sedem miliónov eur, čo ministerka zhodnotila, ako čistú fabuláciu. Štátne teplárne na rok 2024 už povolenky nakúpené majú a jednalo sa o povolenky na budúci rok. Saková na presných číslach vysvetlila, v čom je Sulíkov výpočet neprofesionálny. A to bola pre ňu posledná kvapka, kedy sa rozhodla vymeniť menežment teplární.

Jozef Banáš natvrdo: Protislovenský Korčok je absolútne klasický oportunista (VIDEO)
Prerušenie konzultácií českej a slovenskej vlády neberú ľudí vážne, premiér Fiala nezmenil nič zásadné vo vzťahu Čechov a Slovákov, povedal v Aby bolo jasno slovenský spisovateľ a niekdajší diplomat Jozef Banáš. Premiéra Fialu aj prezidenta Pavla... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

„Byť pánom Sulíkom, bola by som radšej neviditeľná a potichu by som sa premlčala do EP a možno by som sa riadila heslom „Zíde z očí, zíde z mysle,“ uzavrela Saková.

Na sociálnej sieti na Sakovej tlačovku reagoval aj Richard Sulík.

Facebook / Richard Sulík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik