AKTUALIZOVANÉ MIMORIADNA SITUÁCIA Vo fabrike s CHEMIKÁLIAMI vypukol požiar! VAROVANIE ľuďom
26 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Na Kysuciach a v Žiline je aktuálne mimoriadna situácia. Podľa prvotných informácií horí fabrika s chemikáliami.

Zasahuje 30 hasičov a 10 kusov techniky. Na mieste sú hasiči z Kysuckého Nového Mesta, Čadce a Žiliny. Informovala o tom TV JOJ.

Ľudia žijúci v okolí fabriky už boli upozornení, aby nevychádzali von, neotvárali okná, nevetrali a nezdržiavali sa vonku. Priestor je uzavretý, hasiči zasahujú v dýchacích prístrojoch.

Aktualizované

Vo fabrike na výrobu chemických látok v Kysuckom Novom Meste vypukol v utorok krátko pred 14. hodinou požiar. Na mieste zasahujú desiatky hasičov so 16 kusmi techniky. 

"Prieskumom na mieste bolo zistené, že horí výrobná hala a v nej sa nachádzajúce výrobné linky," priblížila hovorkyňa s tým, že požiar sa podarilo krátko pred 14.50 h lokalizovať. Hasiči na mieste aktuálne pokračujú v jeho likvidácii.

"Na miesto udalosti bolo postupne vyslaných 37 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru," spresnila. Ide o hasičov z Kysuckého Nového Mesta, Čadce, Turzovky, Bytče či Žiliny. Zasahuje aj jednotka zo Strednej odbornej školy Požiarnej ochrany Ministerstva vnútra SR v Žiline a dobrovoľní hasiči z Horného Vadičova i Kysuckého Lieskovca.

AKTUÁLNE VEĽKÝ ZÁSAH NAKA V ŽILINE! Zadržali policajtov
Na žilinskom dopravnom inšpektoráte podľa Plusky s odvolaním sa na TV Markíza prebieha policajná akcia. O akcii v Žiline informoval spravodajský portál TV Markíza tvnoviny.sk. Existujú podozrenia, že ide o korupciu v súvislosti s vykonávaním... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik