Česká senátorka Miroslava Němcová necíti súcit s obeťami teroru v Moskve
25 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Nemilosrdná senátorka Miroslava Němcová na sociálnej sieti X napísala, za akých podmienok by bola ochotná cítiť súcit s Ruskom a jeho obyvateľmi po teroristickom útoku skupiny ISIS pri Moskve. Mnohí užívatelia siete jej ďakovali a poukázali na pokrytectvo politikov, ktorí Rusku kondolujú. „Rusáci sú mi ľahostajní,“ zaznelo.

Keby ruský režim na Ukrajine nezabil a nezranil státisíce ľudí, nespáchal masakry v Mariopole a Buči, neodvliekol desaťtisíce detí, neničil kultúrne poklady a prírodu, cítila by sa ohľadne tragédie v Moskve senátorka Miroslava Němcová inak.

„Ale súcitím s Ukrajinou, kde takto Rusko útočí každodenne už dva roky,“ napísala na sociálnu sieť X v súvislosti s teroristickým útokom skupiny ISIS pri Moskve, kde útočníci strieľali z automatických zbraní na návštevníkov koncertu v hale Crocus City Hall. Zomrelo najmenej 143 ľudí.

Senátorka Němcová je pevnou podporovateľkou Ukrajiny. Slová podpory Ukrajine dodali aj pri príležitosti štátneho sviatku 17. novembra, Dňa boja za slobodu a demokraciu a Medzinárodného dňa študentstva. „Chcela by som poprosiť všetkých, aby sme boli silní pri ochrane demokracie a slobody nielen u nás doma, ale aby sme zostali pevní v podpore napadnutej Ukrajiny a Izraela.“ Kto na koho v Izraeli naozaj útočí však nepovedala. „Buďme im oporou a dajme im pocítiť silu a solidaritu a priateľstvo. Aj v tom vidím odkaz 17. novembra,“ uviedla evidentne zmätená Němcová.

Senátorka sa vyznamenala... Dáva zabrať renomé Česka. Aby Čechom nezavarila...

Po rozhovore amerického novinára Tuckera Carlsona s ruským prezidentom Vladimírom Putinom zasa prispela poznámkou, že tomu rozhovoru môžu tlieskať iba „cynickí gauneri, kolaboranti a zradcovia“.

Jej priaznivci na sociálnych sieťach stoja za jej názormi a stádovite tlieskajú

„Mám to úplne rovnako. Naviac mi vadí, že keď „teroristické Rusko“ zasahuje civilné ciele raketami, a dokonca nemocnice (tak ako to bežne robia aj izraelské stíhačky, pozn. redakcie), tak to nie je v TV, ako keď sa stane „náhodný útok v Moskve,“ píše jeden z jej priaznivcov. Náhodný útok v Moskve... Čo dodať.

„Väčšie zlo je Rusko a svet by sa podľa toho mal chovať. Sorry, som viac rozhodený z nešťastia na Ukrajine, než zo včerajšieho útoku na koncerte pri Moskve, ktorý naviac bol za podporu vojny Ruska“ napísal jeden z pomätených používateľov sociálnej siete X.

Možno by takýto používatelia a priaznivci Němcovej (aká irónia) schválili aj genocídu českého národa, ktorú plánovali nacisti. Alebo by vtedy ruskej armáde bozkávali ruky?

Ktovie, či súcití senátorka Němcová aj s Palestínčanmi v Pásme Gazy, obyvateľmi Afganistanu, Sýrie, Lýbie, Iraku, Vietnamu a pod... kde vraždili Američania po miliónoch.

KRVAVÝ ÚTOK V MOSKVE: Počet mŕtvych stúpol na 143 osôb, zadržaných bolo 11 ľudí (VIDEO)
Počet mŕtvych v Crocuse stúpol na 143 osôb, uviedol ruský Vyšetrovací výbor. K zodpovednosti sa prihlásil Islamský štát. Moskva tvrdí, že pri útoku bolo zadržaných 11 ľudí, informuje POLITICO. Ozbrojenci zaútočili na rockový koncert neďaleko... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik