POZOR! NA SLOVENSKU SA OBJAVILI FALOŠNÉ FAKTÚRY! TOTO NEPLAŤTE!
24 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Ľudia, ktorí si chcú na živobytie zarobiť nezákonným spôsobom nepoľavujú vo svojej snahe. Sú stále kreatívnejší vo svojich nekalých spôsoboch, ako obrať ľudí o peniaze. Aktuálne na tento problém upozorňuje aj mobilný operátor. Konkrétne na falošné faktúry, ktoré sa objavili na Slovensku. 

Na svojej webovej stránke upozorňuje mobilný operátor Orange pred podvodnými faktúrami. Tých sú plné mailové schránky občanov Slovenska.

„Upozorňujeme vás na nárast podvodných e-mailov, ktoré sú odosielané v mene našej spoločnosti. Podvodné maily obsahujú faktúru vystavenú na sumu 351,30 € za naše služby. Faktúra je priložená v prílohe mailu a jej otvorením si môžete infikovať svoj počítač, prípadne mobil, či iné zariadenie vírusom“ upozorňujú pracovníci operátora Orange.

Neuvážené konanie môže viesť k tomu, že faktúra, ktorú ste prijali bude falošnou. Stačí iba zopár náznakov, ktoré ukážu, že ide o činnosť podvodníkov.

Orange upozorňuje na niektoré z nich:

  • Na faktúre chýbajú vaše údaje (meno, názov firmy), namiesto toho je na nej uvedené Orange
  • Na faktúre nie je uvedený správny variabilný symbol, porovnateľný s faktúrou, ktorú ste dostali v minulosti

Ako mohlo dôjsť k úniku informácií?

Niektorí zákazníci operátora Orange sa ozvali so sťažnosťou, že sa podvodníci dostali k ich súkromným údajom. Z toho dôvodu vznikla otázka, prečo im bola poslaná podvodná faktúra. Majú obavy, že prišlo k úniku informácií zo strany operátora Orange. Tento okamžite reagoval.

 „Radi by sme Vás ubezpečili, že k úniku osobných údajov našich zákazníkov nedošlo. Na fiktívnych faktúrach, ktoré sú súčasťou týchto podvodných e-mailov, sú uvedené nesprávne údaje, resp. chýbajú v nich korektné informácie našich zákazníkov. E-mailovú adresu odosielateľa sa nám už podarilo zablokovať. Žiaľ, v dnešnej dobe sa zdá, že je stále ťažšie vyhnúť sa podobným podvodným konaniam, nielen u nás, ale vo všeobecnosti. No sme odhodlaní prijať opatrenia a zlepšenia, ktoré nám pomôžu chrániť našich zákazníkov a zabrániť takýmto nežiadúcim udalostiam v budúcnosti,“ vyjadrili sa pracovníci operátora Orange.

Rozhorčení klienti v šoku! Banky rušia účty, blokujú účty, TOTO sa im nepozdáva
Výpoveď z banky bez udania dôvodu, zrušenie účtu náhle a bez komunikácie...Aj toto zažili klienti banky, ktorí potom ostali doslova v šoku a rozhorčení. Banky sa bránia, že takto chcú chrániť ich financie. Ako keby si klienti nemohli robiť s... Čítať ďalej
17 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ešte raz preto dôsledne upozorňujú, aby spotrebitelia a zákazníci ich operátora neotvárali žiadne neoverené a podozrivé maily a správy.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik