RAJCHL ROZPÁLIL VÁCLAVÁK: Znesvätili sme Hrad! Slováci vyprevádzajú Čaputovú, my musíme Pavla. Zdravíme vládu Roberta Fica
23 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Šéf PRE Henrich Rajchl zvolal na dnešné popoludnie na Václavskom námestí demonštráciu Za Českú republiku. Zúčastnili sa jej tisíce ľudí, ktorí mávali českými vlajkami a vyzývali na demisiu vládu Petra Fialu (ODS), informujú české Parlamentní Listy.

Zdravíme vládu Roberta Fica

 

„Zdravíme vládu Roberta Fica. Sme s vami a nesúhlasíme s tým, čo tu predvádza Petr Fiala,“ začal svoj prejav na Václavskom námestí Jindřich Rajchl.

„Ja som sa vám sem prišiel ospravedlniť, pretože som videl na Českej televízii, že vás manipulujem a držím v šachu, pretože vy žijete šťastný život, máte radi vládu Petra Fialu a ja vás len klamem. Tak sa nehnevajte, že vás ťahám sem na Václavák. Veď táto krajina funguje perfektne, nie? Chudobnieme dvakrát rýchlejšie ako ktokoľvek iný, a ešte sa táto vláda nehanbí okradnúť našich dôchodcov o 19 miliárd korún,“ poznamenal okrem iného Rajchl. Dav kričal: „Hanba! hanba!“

„Na gender peniaze sú, na Green Deal peniaze sú, na Ukrajinu peniaze sú – iba na našich ľudí nie sú. Tak ja tomu hovorím – dosť! Táto vláda je asociálna, protičeská, okamžite by mala podať demisiu!“ prevolal Rajchl pred tisíckami prítomných ľudí.

Dosť!

V našej krajine podľa neho nefunguje takmer nič, nemáme dostatok liekov, poľnohospodári sú v uliciach. „Do toho pán Hlubuček prizná, že pána Redla, hlavnú postavu kauzy Dozimeter, za ním priviedlo vedenie STANu, to je pán Gazdík a pán Rakúšan. Pán Jurečka nám klame o svojom juchaní v deň streľby na filozofickej fakulte a ODS si tu rozbehla kampeličku, ktorá nie je ničím iným ako práčkou na ich peniaze. Za tieto škandály by v každej inej krajine tá vláda okamžite skončila. Ale oni tu riešia jeden e-mail Andreja Babiša. Že im to nie je hanba!“ pokračoval Rajchl.

Ruská tajná služba: Francúzsko pripravuje kontingent na vyslanie na Ukrajinu!
Francúzsko pripravuje kontingent, ktorý bude vyslaný na Ukrajinu, povedal riaditeľ ruskej tajnej služby SVR Sergej Naryškin, jeho slová citovalo tlačové oddelenie tajnej služby. Šéf ruskej rozviedky zdôraznil, že ak francúzske jednotky dorazia na... Čítať ďalej
20 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

„Do toho Petr Pavel. Petr Pavel, ktorý nám hovorí, že sa máme vzdať práva veta, ktorý sa neštíti vyjednávať s Lichtenštajnom o vydaní chladničko-valtického areálu, čo by de facto znamenalo prelomenie Benešových dekrétov. A je to človek, ktorý nám tu v novoročnom posolstve povie, že by sme mali prijať euro. A čerešničkou na torte, že udelí rád TGM Billovi Clintonovi. Dámy a páni, situácia, keď tento rád nesúci meno prvého československého prezidenta, odovzdáva komunistický vojenský rozvedčík sexuálnemu predátorovi, ktorý sa neštítil bombardovať Srbsko ochudobneným uránom, to považujem za najväčšie zneuctenie pamiatky Tomáša Garrigua Masaryka v histórii našej krajiny“. Petr Pavel je podľa neho hanbou našej krajiny.

„Znesvätili sme náš Hrad tým, že sme si zvolili na post najvyššieho ústavného činiteľa politickú marionetu cudzích bábkovodičov. Pevne dúfam, že už podobnú chybu neurobíme a že tak, ako dnes Slováci odprevadia pani Čaputovú, tak my veľmi skoro odprevadíme z úradu pána Pavla,“ dodal Rajchl.

„Ak Česká televízia nevie byť objektívna a klame nám ráno, na poludnie aj večer, tak ju k ničomu nepotrebujeme. Takže – nie že budeme koncesionárske poplatky zvyšovať, ale my ich pokojne zrušíme, pretože tá televízia je zbytočná,“ zmienil ďalej Rajchl.

Odmietam, aby sa Česká republika akýmkoľvek spôsobom podieľala na ďalšom zbytočnom krviprelievaní na Ukrajine

"Nedá sa ale vyhnúť téme vojny, pretože tá lož je úplne najväčšia, ktorá nás tu v súčasnej dobe obklopuje. Odmietam sa pozerať na to, ako pani Černochová, že sa máme pripraviť na dlhodobý a možno aj jadrový konflikt s Ruskom. Ja odmietam to, aby Petr Pavel s Macronom dohadoval vyslanie českých vojakov na Ukrajinu. A ja úplne definitívne odmietam to, aby Petr Fiala ponižoval Českú republiku na pozíciu priekupníka zbraní pre Ukrajinu. To teda ani náhodou," dodal Rajchl.


Henrich Rajchl sa prihovára k demonštrantom. (Screen: internet)

"Odmietam, aby sa Česká republika akýmkoľvek spôsobom podieľala na ďalšom zbytočnom krviprelievaní na Ukrajine, aby tam dodávala zbrane, aby tam dodávala peniaze. A to nielen kvôli tomu, že vôbec nevieme, čo sa s nimi deje, ale predovšetkým kvôli tomu, že z úcty k našim predkom odmietam akýmkoľvek spôsobom spájať osud našej krajiny so zemou, ktorá sa otvorene hlási k nacistickým koreňom. Kým sa na Ukrajine bude volať jedna ulica Stepana Banderu, mala by Česká republika odmietnuť spoluprácu s touto krajinou," dodal Rajchl. Ľudia skandujú, že chcú mier.
Táto krajina potrebuje sebavedomý prístup

"My odmietame prijať euro, odmietame sa vzdať hotovosti, my celkom jednoznačne odmietame podvodný systém emisných kvót. My budeme hájiť naše autá so spaľovacími motormi a rozhodne nebudeme poklonkovať Bruselu ani Washingtonu. Táto krajina potrebuje sebavedomý prístup a potrebuje svoju vlastnú cestu. A ja už mám dosť toho, aby sme boli neustále využívaní z ktorejkoľvek svetovej strany. Poďme svojou vlastnou cestou, Česká republika si to zaslúži," povedal Rajchl.

„Poďme prosím urobiť všetko pre to, aby sa Česká republika vrátila k šťastnému životu, aby sa nám všetkým tu žilo lepšie, aby sme boli šťastní, aby naše deti mohli vyrastať v krajine, ktorá nepodporuje vojnu, aby naša krajina mohla ďalej žiť v mieri. Poďme sa o to zasadiť,“ dodal Rajchl.

Teroristov z útoku v Moskve zadržali neďaleko HRANÍC S UKRAJINOU!
Štyria podozriví z teroristického útoku na radnici Crocus boli zadržaní neďaleko hraníc s Ukrajinou, informoval vyšetrovací výbor na svojom telegramovom kanáli. Bezpečnostné sily ich zadržali v Brjanskej oblasti. „Špeciálne služby v... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik