Slovenská národná strana podporí návrh ministra práce, má však podmienku
22 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Od roku 2026 by mala byť minimálna mzda na Slovensku stanovená na úrovni najmenej 60 % priemernej mzdy v hospodárstve spred dvoch rokov. V súčasnosti je to 57 %. Opätovne by sa tiež malo zaviesť povinné rozširovanie kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa na firmy v jednotlivých odvetviach. Súvisiaci balík legislatívnych návrhov predložilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR do pripomienkového konania, informoval v piatok šéf rezortu Erik Tomáš (Hlas-SD).

Ak má rásť minimálna mzda, musí rásť aj minimálny dôchodok

Slovenská národná strana podporí takýto návrh ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša, aby 60 % priemernej mzdy v národnom hospodárstve bola minimálna mzda len za podmienky, že koaliční partneri odsúhlasia opätovné zavedenie minimálneho dôchodku vo výške 33 % priemernej mzdy v hospodárstve.

V roku 2019 sa SNS podarilo zaviesť takzvaný automat na minimálne mzdy a zaviedli sme 33 % priemernej mzdy ako minimálny dôchodok.

Slovenská národná strana vyjadruje súhlas s návrhom ministra práce sociálnych vecí Erika Tomáša na dnešnej tlačovej besede. Ako podmienku na podporu tohto návrhu si však kladie obnovenie automatu na minimálny dôchodok.

Minimálny dôchodok dnes nepostačuje kryť potreby dôchodcov

Ak má rásť minimálna mzda, musí rásť aj minimálny dôchodok. V prípade, že by koaliční partneri obišli pri týchto rokovaniach Slovenskú národnú stranu, poslanci SNS navrhnú v Národnej rade Slovenskej republiky tento návrh minimálneho dôchodku ako poslanecký návrh.

Veríme, že tak ako my podporíme návrh strany Hlas – SD, podporí ten náš aj Hlas - SD v boji za vyšší minimálny dôchodok tak, ako to bolo v minulosti.

Voľby24: Prezidentka požiadala občanov, aby využili svoje volebné právo
Pre spoločnosť bude najlepším výsledkom, ak sa budúci prezident bude môcť opierať o silný mandát z volieb. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v mimoriadnom príhovore v RTVS pred sobotným (23. 3.) prvým kolom prezidentských volieb. Občanov... Čítať ďalej
20 | 03 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik