Uhrík: Čo chystá Brusel (VIDEO)
22 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Milan Uhrík (hnutie Republika) sa vo svojom príspevku na sociálnej sieti vyjadril k absurdným nápadom, ktoré vychádzajú z rád vedenia Europarlamentu a označil ich samovládie za prejavom ignorancie voči priemernému občanovi, ktorého krajina je súčasťou Európskej únie.

„Občan si proti moci Bruselu za chvíľu už ani neprdne…,“ vyjadril sa jednoznačne, hoci značne pikantne Milan Uhrík a mal čo povedať. „Počúvajte čo sa dnes schválilo tu v Bruseli v Európskom parlamente.“

Nemáte dobré meno, nemáte nič

„Bruselskí úradníci chcú získať právomoc na odvolávanie šéfov súkromných firiem,“ oznámil absurdné vyhlásenie úradníkov EÚ. Vyjadril sa, že orgány európskeho dohľadu na základe nových nariadení majú získať plnú moc na odvolanie či zbavenie funkcie členov vrcholového manažmentu firmy. „A to v prípade, ak Úrad dohľadu usúdi, že riadiaci pracovníci nemajú dobrú povesť, že nekonajú čestne a bezúhonne alebo nemajú vedomosti a odborné znalosti na vykonávanie svojich funkcií,“ uviedol, čo stojí na novej vyhláške Milan Uhrík.

Nové prikázania eurobyrokratov majú aj pokračovanie: „V prípade, ak vo firme neexistuje riadiaca funkcia, tak tento orgán dohľadu by im mal mať možnosť pozastaviť licenciu na výkon činností ak sa usúdi, že nemajú dobrú povesť.“

Absurdnosť nad absurdnosť. Totalitarizmus Európske únie naberá na obrátkach

„Táto šialenosť je súčasťou balíčka absolútne nezmyselných a zvrátených návrhov, ktoré sa progresívci a liberáli pokúšajú v Európskej únii na poslednú chvíľu, tesne pred eurovoľbami, schváliť,“ vyjadril sa Uhrík. „Je to v podstate podobná situácia, ako keď Naď s Hegerom na poslednú chvíľu rozdávali a rabovali armádne zásoby Slovenskej republiky.“

Milan Uhrík uvádza, že poslanci a euroinštitúcie majú právo prehodnotiť „dobrú povesť“ podnikateľov a tých, ktorých ich ideálnemu obrazu nevyhovujú nebudú mať umožnené vo svojej činnosti pokračovať. Od deviatich k piatim.

Kto bude zvýhodnený automaticky? Hádajte... „Naopak, pri nelegálnych imigrantoch má byť posudzovanie povesti zakázané. Banky im budú musieť zriadiť účty, aj keď sa vyhýbajú vyhosteniu,“ uviedol Uhrík.

Eurobyrokrati si potrpia na kreovanie hlúpostí. Dokazujú si tým svoju erudovanosť

 „Teraz sa teda schvaľujú takéto nezmysly,“ povedal a uviedol ďalší príklad. „Tento nezmysel, ktorý som čítal, je súčasťou mechanizmu alebo nariadenia o mechanizme na predchádzanie využívania finančného systému na účely prania špinavých peňazí alebo financovania terorizmu,“ pokračuje Uhrík čítaním statí z upravenej legislatívy.

Dodal tiež, že sa toto nóvum v Parlamente schválilo relatívne veľkou väčšinou vo výbore, ktorého je sám členom.

„V rámci tohto uznesenia sa pod zámienkou boja proti praniu špinavých peňazí a financovania terorizmu ide zriaďovať nový úrad proti praniu špinavých peňazí na úrovni veľkej Európskej únie,“ povedal predseda hnutia Republika.

„Akoby nestačilo, že tu máme Európsku prokuratúru, Európsky úrad pre boj proti podvodom -OLAF, Európsky policajný úrad – EUROPOL, Agentúru Európskej únie pre justičnú spoluprácu v trestných veciach – EUROJUST. Ešte chcú vytvoriť aj ďalšiu zbytočnú agentúru, ktorá na toto bude dohľadať,“ vyjadril sa. Akýkoľvek finančný prevod, ktorý sa agentúre nebude pozdávať môže pozastaviť, resp. zmraziť.

 „Manažérom a prevádzkovateľom firiem v niektorých odvetviach, napríklad v herniach a zmenárňach, majú právomoc prikázať školenia o praní špinavých peňazí.“

Ako Uhrík tvrdí, títo majitelia a prevádzkovatelia budú prinútení takýmto spôsobom podstúpiť proces, ktorý im zabezpečí získať „dobrú povesť“.

Migranti sú samozrejme, ako takmer vždy, zvýhodnení

Seriózna povesť je vyžadovaná iba od pôvodných obyvateľov starého kontinentu. Nič také sa nevyžaduje od prisťahovalcov. Uhrík vyhlásil, že súčasťou nového plánu je, že členské štáty Európskej únie musia vytvoriť účet osobám: „bez trvalého pobytu, žiadateľom o azyl a fyzickým osobám, ktorým nebolo udelené povolenie na pobyt, ale ktorých vyhostenie nie je možné“. Eurobyrokrati sa znova vyznamenali.

 Milan Uhrík skrátil postoj Európskej únie voči skutočným Európanom: „To znamená že na Európanov- podnikateľov a prevádzkovateľov firiem sa bude pozerať a priori ako na vinných, ako na podozrivých. V momente, ak kúpite nejakú nehnuteľnosť, tak sa má vytvoriť aj Centrálny register nehnuteľností, do ktorého bude mať Európska komisia prístup,“ uviedol.

„Ale na imigrantov, ktorí prídu do Európy sa a priori pozerá ako na neviniatka, ktoré za nič nemôžu,“ dodal.

Z Európskej únie sa stala európska dezilúzia (VIDEO)
Poslanci Europarlamentu tak, ako mnohé členské štáty EÚ a ich občania vedú otvorenú i vnútornú polemiku o zmysle fungovania a smerovaní Európskej únie. Eurobyrokrati sú ľudia neschopní konať, neznalí a nevzdelaní v konkrétnej problematike, plní... Čítať ďalej
13 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Nečakajte však, že o týchto faktoch bude hovoriť mainstream

 „Vážení občania, priatelia, samozrejme o takýchto nezmysloch sa nemáte šancu dozvedieť z takzvaných mainstreamových médií. Ani od takzvaných proeurópskych europoslancov, ktorí tu už 10 rokov hlasujú za každý nezmysel,“ vyjadril sa predseda hnutia Republika.

Preto je podľa Milana Uhríka prioritou, aby za našu krajinu v Európskom parlamente bojovali tí, ktorým na nej naozaj záleží.

 „Vlastenci, ktorí budú o takýchto nezmysloch nie len informovať verejnosť a proti nim aj hlasovať na výboroch alebo v pléne, ale zároveň aj vlastenci, ktorí majú dostatok skúsenosti a medzinárodných kontaktov na to, aby boli v budúcnosti súčasťou veľkej vlasteneckej frakcie politického zastúpenia, ktoré takéto nezmysly zastaví a vráti Európskej únii podľa možnosti maximálny zdravý rozum, ktorý sa do nej vniesť dá,“ povedal Uhrík.

Nové elektronické a digitálne fenomény tiež skôr vzbudzujú u Uhríka podozrenie ako obdiv. „Digitálna identita, digitálna peňaženka, digitálne euro. K tomu centrálny register účtov a nehnuteľností občanov… Má ešte niekto pochybnosti, k čomu to smeruje?!,“ pokladá rečnícku otázku Milan Uhrík.

„Práve preto potrebujeme mať v Bruseli čo najviac vlastencov. Zastavme nezmysly z Bruselu!. Držme si palce, držte sa s nami,“ apeluje Uhrík na ľudí so zdravým rozumom.

Eurovoľby sľubujú veľkú šou. Celá Európa bude vo vare
Do európskych volieb sa prihlásilo 24 strán a jedna koalícia, teda rovnako ako v septembri do Národnej rady. Európsky parlament láka. Bodaj by nie, platy europoslancov a finančné príspevky na aparát sú veľmi štedré, v desiatkach tisíc eur, plus... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik