Orbán ide BOMBY! Vyzýva k VZBURE proti Bruselu
15 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Európska únia oklamala Maďarov, preto prišiel čas, aby sa Maďari vzbúrili proti Bruselu. Vyhlásil to v piatok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v Budapešti pri príležitosti osláv štátneho sviatku vypuknutia protihabsburskej revolúcie v rokoch 1848 - 1849.

"Nebudeme tolerovať, aby ničili farmárov, ničili strednú triedu, aby z našich detí urobili dlhových otrokov a navyše aby viedli celú Európu do vojny," povedal premiér.

Podľa jeho slov Maďari dostali miesto mieru vojnu a miesto bezpečnosti kritiku právneho štátu. "Boli sme oklamaní, je čas na vzburu, aby sme obnovili sebaúctu európskeho ľudu," vyhlásil Orbán.

Ministerský predseda podotkol, že európske národy sa dnes obávajú o stratu svojej slobody, lebo Brusel ich núti do vojny, nanucuje im migrantov a chce prevychovať ich deti. "My to nedovolíme, Maďarsko je suverénna krajina a takou aj zostane," vyhlásil.

Maďari podľa neho nie sú v tom sami. "Slováci sa už spamätali, Česi sa pripravujú a Holanďania sa pomaly uberajú správnym smerom. Tento rok bude prelomový. Začiatkom roka nás bolo málo, koncom roka už budeme tvoriť väčšinu v západnom svete, otvárajú sa nám tak veľké možnosti," povedal Orbán, ktorý dodal, že aj v Amerike sa chýli k obratu v prospech "suverenistov".

Premiérov prejav sledovalo niekoľko tisíc priaznivcov. Do davu sa zamiešali aj aktivisti hnutia Učil by som (Tanítanék Mozgalom), ktorí sa na protest proti smerovaniu Orbánovej vlády snažili striebornými fóliami "nastaviť zrkadlo" jeho kabinetu.

S odvolaním sa na internetové vydanie denníka Népszava o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Zdroj: Teraz.sk

POZOR! Poľskí poľnohospodári v piatok zablokujú hraničný priechod Chyžné - Trstená
Protestujúci poľskí poľnohospodári v piatok (15. 3.) zablokujú hraničný priechod Chyžné - Trstená. Upozornila na to vo štvrtok žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Dodala, že protest poľských poľnohospodárov proti... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik