Kritizovať von der Leyenovú? Neprípustné! Beňová ODHALILA viac
15 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Europoslankyňa Monika Beňová (SMER – SSD) vo svojom statuse uvádza, že sa francúzsky komisár Európskej komisie pre vnútorný obchod Tierry Breton  pred pár dňami na twitteri kriticky vyjadril na adresu Ursuly von der Leyen a jej „slabej podpore za kandidátku na predsedníčku Komisie po júnových voľbách“.

Následne sa spustila byrokratická mašinéria, ktorá vyústila do mailu, ktorým bolo členom Európskej komisie de facto ZAKÁZANÉ kritizovať či akokoľvek negatívne komentovať Ursulu von der Leyen. Toľko k slobode slova a demokracii v Európskej komisii…

Druhá “udalosť” je presným opakom toho, čo sa nesmie voči von der Leyenovej

Predsedovia politických skupín sa na základe rozhodnutia výboru pre právne záležitosti majú obrátiť na predsedníčku Európskeho parlamentu so žiadosťou o žalobu EP na von der Leyenovej komisiu. Dôvod je tiež predvolebný. Podľa nich nemala uvoľniť peniaze z fondov Európskej únie Maďarsku. V decembri... Eurobyrokrati sa evidentne snažili čo len mohli, vzhľadom na to, že na to prišli až v marci. Portál politico uvádza, že má ich rozhodnutie podporu aj politickej frakcie, ktorá si pred pár dňami nepresvedčivo zvolila Ursulu von der Leyen za svoju Spitzenkandidatku.

O čo tu vlastne ide?

„V skratke, komisári nesmú kritizovať predsedníčku Komisie lebo je to “citlivé”, ale členské štáty kritizovať môžu a robia to, viď končiaca česká komisárka Věra Jourová používajúca akousi “náhodou” slovník Progresívneho Slovenska. Ale už je aspoň jasný dovod “návštevy” predsedu PS M. Šimečku v Českej republike,“ uviedla Monika Beňová.  „No a následne tú istú predsedníčku chce EP zažalovať za uvoľnenie peňazí pre Maďarsko. Lebo tu už asi politika ani citlivosť nie sú žiadané,“ opisuje podozrivé mantinely Európskej komisie europoslankyňa za Smer – SSD. Skrátka, europarlamentné Kocúrkovo ako vyšité.

Monika Beňová sa nezabudla oprieť aj do „mediálneho experta“ Ivana Korčoka

„Na záver poznámka pre trápneho Ivana Korčoka. Ten sa dnes „vyviňoval“, že redaktorovi ereportu zakázal vstup na vlastnú tlačovú konferenciu, lebo tak chce „brániť demokraciu“. Vy, Ivan Korčok, Vy, ktorý ste vždy tlačený konjukturálne komukoľvek kdekoľvek, ste paródia na demokraciu a slušnosť. Klamali ste ráno, na obed aj večer a aj keď ste niekomu povedali dobrý deň, aj vtedy ste klamali,“ definovala Beňová politickú korektnosť a ráznu „slušnosť“ Ivana Korčoka.

Korčok podľa Beňovej oplýva jedinou zo slovenských vlastností. Neprajnosťou. Je egocentrik s narcistickými sklonmi, ochotný šíriť vo svoj prospech aj lži. S úsmevom podvodníka zo sociálnych sietí sa vydáva za záchrancu mámiaceho od žien ich úspory. Fabuluje o „jeho“ kariére, čistí si svoje špinavé svedomie hádzaním zodpovednosti na iných a jedinou jeho zábavnou časťou kandidatúry a kampane je fakt, aké vyprázdnené sú strany Progresívne Slovensko, KDH i ich ostatní súkmeňovci, keď musia počítať iba s takou osobnosťou, ako je on. S Korčokom, ktorý vždy iba držal tašku každému významnejšiemu slovenskému politikovi, medzi ktorých patrili tak Mečiar, Dzurinda, Sulík, Matovič ako i Robert Fico.

Ivan Korčok, chameleón slovenskej politiky, neovláda pravidlá diplomacie
Voľby sa neodvratne blížia. No europoslanec generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) má dojem, že skutočná prezidentská kampaň nie je práve najvýraznejšia. To, čo ho upútalo najviac, je nemá póza, prázdna symbolika jedného z kandidátov na post... Čítať ďalej
13 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Monika Beňová stoicky dodáva, že si vlastne ani nič iné tieto strany nezaslúžia. Veď spolupracovali s daňovým podvodníkom a úžerníkom Andrejom Kiskom, za ktorého orodoval už tradične Denník N a teraz s nimi spolupracuje i Ivan Korčok.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik