Termín "úradnícka vláda" bol zo strany Čaputovej iba blaf. Ódor vyhovoval jej progresívnym chúťkam už od začiatku
15 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Marián Kéry (SMER – SSD) súhlasí so slovami prezidentského kandidáta Jána Kubiša, že tzv. úradnícka vláda, ktorú menovala prezidentka Zuzana Čaputová, nebola ničím iným, iba nástrojom, ktorý vystružlikala samotná prezidentka pre svoje potešenie a na splnenie jej (nie práve dobre) skrytých účelov.

Kubišove vyhlásenia definujú reálny stav vecí. Hoci sa snažil Ódor pôsobiť nezávisle, záviselo každé rozhodnutie "jeho" vlády na tom, čo mu bolo odporučené pani prezidentkou, resp. tými, ktorí samotnú prezidentku zrejme naviedli k povelom, ktoré mala rozdávať.

Kubiš sa pre portál aktuality.sk vyjadril, že systém menovania bez predchádzajúcich konzultácii s politickými stranami nie je systémom na formovanie nezávislej vlády, ale na formovanie vlády podľa chúťok pani prezidentky. A nielen pani prezidentky, čo je hádam každému človeku so zdravým ráciom zrejmé. „No bravó, že možno nechtiac, ale veľmi presne tu aj niekto mimo vládnej koalície pomenoval problém s vládou Ľudovíta Ódora,“ neodpustil si tichý aplauz Marián Kéry.

Na pseudoapolitickosť bývalej vlády upozorňovala dnešná vláda už počas jej pôsobenia v opozícii

„Už počas vládnutia Ódorovcov sme ešte z opozície upozorňovali, že toto určite nie je vláda odborníkov, ale progresívna a liberálna vláda prezidentky Čaputovej. Už vtedy premiér Ódor pripomínal svojimi krokmi a vyjadreniami skôr politika Progresívneho Slovenska. A napríklad aj vtedajší policajný prezident Štefan Hamran sa na svojej pozícii nesprával ako nezávislý šéf polície, ktorý by mal pamätať na svoju nezávislosť dvadsaťštyri hodín denne. Ak by chcel nejaký policajný prezident napomáhať vládnej garnitúre pri odstraňovaní jej politických oponentov, a tým de facto mať na sebe politický dres, nerobil by iné, ako robil Štefan Hamran. Jeho legendárne tlačovky v bielej košeli (keďže neuznával uniformy), na ktorých ohuroval politickými blábolmi, zostanú dlho nezabudnuteľné,“ vyjadril sa posmešne na adresu milovníka nemeckých limuzín Kéry.

Každému raz zazvoní hrana

„Teraz, pri uzatváraní kandidátok politických strán do Európskeho parlamentu, prišiel na psa mráz. A bežný Slovák sa nestačí diviť, čo za skupinu „nezávislých odborníkov“ nám to po amatérskych vládach Matoviča a Hegera vládlo pred parlamentnými voľbami. Tak Ľudovít Ódor sa tu „zrazu“ vynorí ako líder kandidátky Progresívneho Slovenska a Štefan Hamran v drese Demokratov?“, čuduje sa Kéry, hoci, čomu sa dá už dnes vlastne čudovať.

SPIACI AGENTI PS Ódor a Ostrihoňová
V utorok (20. februára) Progresívne Slovensko zase poodhalilo zoznam svojej kandidátky do eurovolieb. Kým prednedávnom to bol Ľudovít Ódor, ktorému „cestičku do politiky“ pripravila prezidentka osobne, v utorok predstavilo ako ďalšiu z tvárí... Čítať ďalej
24 | 02 | 2024 | Eka Balašková

„Jožo Ráž z Elánu v piesni Dresy spieva: „Tak oblečte si dresy, keď sme takto v kope, aby bolo jasné, kto za koho kope.“ Ja k tomu len toľko – chlapci, nehanbíte sa? Či hanbili ste sa obliecť spomínané dresy skôr? A vy, Progresívne Slovensko aj Demokrati, vy si myslíte, že Slováci a Slovenky sú hlúpi a toto vám, s prepáčením, zožerú aj s navijakom?“ pýta sa Kéry smerom k tým, čo ešte neprezreli. Alebo ani nechcú?

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik