SPIACI AGENTI PS Ódor a Ostrihoňová
24 | 02 | 2024 I Eka Balašková

V utorok (20. februára) Progresívne Slovensko zase poodhalilo zoznam svojej kandidátky do eurovolieb. Kým prednedávnom to bol Ľudovít Ódor, ktorému „cestičku do politiky“ pripravila prezidentka osobne, v utorok predstavilo ako ďalšiu z tvárí kandidátnej listiny Veroniku Ostrihoňovú. Tá si svoju politickú kariéru pripravovala na obrazovkách verejnoprávnej RTVS. Na túto udalosť na sociálnej sieti reagoval aj armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (hnutie Republika).

Ostrihoňová sa podľa vlastných slov rozhodla vstúpiť do politiky, lebo chce byť tvárou empatického a otvoreného Slovenska v europarlamente. Na túto udalosť reagovala aj RTVS, no a na to, ako sa PS-kári pomaly vyfarbujú, upozornil aj minister pôdohospodárstva Tomáš Taraba (SNS / Život-NS). Najnovšie tak na Facebooku urobil aj Jozef Viktorín, ktorý tvrdí, že Ostrihoňová na sebapropagáciu a propagáciu progresívnych názorov zneužívala verejnoprávnu RTVS. Kto by mal, podľa Viktorína sedieť v EP?

Nehovorí o „svojich“?

„Rozhodla som sa kandidovať, lebo sledujem dianie v slovenskej politike, rozpravu o trestnom kódexe, najmä časť o znásilneniach. Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie, a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia. Chcem byť preto hlasom za Slovensko, ako ho poznám ja. Slovensko otvorené, férové, empatické, a silne proeurópske,” zdôraznila na utorkovej tlačovej besede PS Cifrová Ostrihoňová.

ODPADNETE! A JE TO VONKU: PS posilní "NEZÁVISLÁ" novinárka Cifrová Ostrihoňová!
Aktivistické okienko v RTVS jej už zrejme nestačí, má namierené do europarlamentu! Progresívne Slovensko predstavilo dve nové posily do eurovolieb. Do politiky vstupuje "absolútne nezaujatá a nezávislá novinárka" Veronika Cifrová... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Nadšenie? Iba ak u progresívnych voličov

Podľa hovorkyne RTVS Zuzany Vicelovej, „absolútne nezaujatá a nezávislá novinárka" Veronika Cifrová Ostrihoňová o svojom rozhodnutí vstúpiť do politického ringu informovala svojho zamestnávateľa deň pred tým, ako sa na tlačovej besede postavila vedľa Michala Šimečku.

„Vzhľadom na odchod moderátorky Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej z diskusnej relácie Silná zostava bude relácia nahradená reprízami talkshow Trochu inak s Adelou. Vstup Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej do politiky je nezlučiteľný s jej ďalším pôsobením na obrazovkách RTVS,“ uviedla Vicelová.

Čaputová, Ostrihoňová, zdroj: screenshot Silná zostava RTVS

Na Ostrihoňovej „vyfarbenie sa“ reagoval aj minister životného prostredia Tomáš Taraba.

„Vidíme, že zovšadiaľ vyskakuje Progresívne Slovensko. Úradnícka vláda, ktorá mala byť apolitická, na ktorej čele stál kandidát za PS. To znamená, bolo to klamstvo na občanoch. Moderátori, ako napríklad pani Ostrihoňová, pani manželka Sajfu, ktorá mala nadštandardný priestor vo verejnoprávnej televízii, v relácii, ktorú de fakto nikto nesledoval, ale daňoví poplatníci ju museli platiť, zrazu ide kandidovať za PS,“ konštatuje vo videu Taraba.

RTVS reaguje na vstup Ostrihoňovej do politiky: V TELEVÍZII SKONČILA!
Po tom, čo spravila, tu už nemôže viac pracovať! Progresívne Slovensko predstavilo novú posilu do eurovolieb. Do politiky vstupuje "absolútne nezaujatá a nezávislá novinárka" Veronika Cifrová Ostrihoňová! Tá Veronika Cifrová Ostrihoňová, ktorá... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Morálny poklesok, ale výborný marketing

Generál Viktorín tvrdí, že po tom, ako PS oznámilo, že lídrom ich kandidátky do eurovolieb bude Ľudovít Ódor, sme sa od hnutia dočkali ďalšieho morálneho poklesku – v progresívnej družine sa objavila angažovaná Cifrová - Ostrihoňová.

„Vďaka tomuto kroku PS už začínam presne rozumieť tým “nezávislým “ redaktorom a médiám. Proste už chápem prečo robia to, čo robia. Napríklad taká už spomenutá Cifrová - Ostrihoňová doslova využíva financie občanov a to tak, že vo verejnoprávnom mediálnom priestore si robí osobný marketing,“konštatuje Viktorín na sociálnej sieti.

Prospechári, ktorí pľujú do vlastného hniezda

Viktorín tvrdí, že pri bezduchosti týchto ľudí sa potvrdzuje to biblické „veľa povolaných, málo vyvolených“, čo politik parafrázuje, že máme veľa ambicióznych, ale málo schopných. Ambície by  Cifrová mohla rozdávať na priehrštia, no schopnosti by si potrebovala požičať.

„Úplne otvorene je nutné poukázať na to, že natvrdo zneužila verejný priestor pre propagáciu progresívnych názorov a samozrejme spolu s tým aj na propagáciu seba samej. A to je nie len že neslušné, je to zároveň neprípustné a odsúdenia hodné. Čo iné však od progresívcov môžeme čakať? Iba prospechárstvo a pľuvanie na štát, ktorý, ktorý im dal vzdelanie a možnosť uplatnenia,“ hovorí tvrdo Viktorín, podľa ktorého toto nie sú tí, ktorých Slovensko potrebuje v EP.

zdroj: FB | gen. Jozef Viktorín

„V europarlamente by mali sedieť takí zástupcovia za Slovenskú republiku, ktorí si vážia vlastnú históriu, majú rešpekt voči občanom a predovšetkým, ktorí sú pripravení pre Slovensko reálne pracovať, nie mu podkopávať nohy. Aj preto považujem nastávajúce voľby do EP za významné a verím, že ich za také budete vnímať aj vy, čo potvrdíte svojou účasťou v nich,“ uzatvára politik.

Taraba o nových progresívcoch: POSTUPNE SA NÁM KAŽDÝ VYFARBUJE ZA KOHO KOPAL! (VIDEO)
S blížiacim sa termínom eurovolieb (na Slovensku sa budú konať v sobotu, 8. júna) občanom jednotlivé politické subjekty predstavujú tváre na svojich kandidátkach. Pred časom sme sa dozvedeli, že za Progresívne Slovensko bude kandidovať bývalý... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik