Jedna otázka pre Ivana Korčoka
13 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Politik a exminister školstva Juraj Draxler má v kontexte udalostí na Ukrajine na prezidentského kandidáta Ivana Korčoka len jednu otázku. Tá s jeho kandidatúrou zdanlivo vôbec nesúvisí, no podľa Draxlera si treba uvedomiť, že prezident je zároveň aj vrchný veliteľ Ozbrojených síl SR, čo jeho otázke dáva celkom iný význam.

S vojskami NATO na Ukrajine treba rátať

„Francúzsky prezident Macron povedal, že v konflikte na Ukrajine sme videli, ako sa postupne siaha po veciach, ktoré sa ešte krátko predtým zdali nemysliteľné. Presne v tomto kontexte hovoril aj o postupnom vyslaní jednotiek z krajín NATO na Ukrajinu. Nielen to, komuniké z Paríža priamo potvrdilo, že tieto krajiny vyšlú svoje vojenské kapacity na západnú Ukrajinu. Teraz zaznelo od ministra zahraničia Poľska, že s vojskami NATO na Ukrajine treba do budúcna rátať ako s realitou,“ prihovára sa Draxler Ivanovi Korčokovi, ako prezidentskému kandidátovi.

Prezident nesmie byť závislý na oligarchoch (VIDEO)
Vo veku 66 rokov sa už druhýkrát uchádza o post hlavy štátu. O svojej kandidatúre hovorí, že jediné, čo chce je, aby veci fungovali podľa platnej legislatívy. A to ako na vnútroštátnej, tak aj na medzinárodnej pôde. Bez jediného bilbordu, zato cez... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Pán Ivan Korčok, kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky!

„Moja otázka znie: ak vás k tomu vyzve náš "najbližší spojenec", súhlasili by ste počas prebiehajúceho konfliktu ako najvyšší veliteľ ozbrojených síl SR s vyslaním našich vojakov na Ukrajinu?,“ pýta sa Draxler.

Dopĺňa tri podotázky

Povedzme, že požiadavka bude len na niekoľko desiatok "inštruktorov a technikov". Súhlasili by ste?

Vzhľadom na vaše odhodlané vyjadrenia o dôležitosti podpory kyjevských síl, odporučíte svojim príbuzným, aby išli na Ukrajinu bojovať? Podľa vás sa tam priamo bojuje aj za Slovensko. To je veľmi vážne tvrdenie. Odporučíte vlastným príbuzným, aby si išli sadnúť do zákopov?

Povedzme, že Kyjev povie, že krviprelievania bolo dosť, a vráti sa k mierovému plánu z jari 2022: zaviaže sa nevstúpiť do NATO, prestane blokovať používanie ruštiny, sadne si za rokovací stôl ohľadom dlhodobého riešenia statusu území zabratých Ruskom. Ak Kyjev povie, že chce prímerie a toto akceptuje, budete stále trvať na tom, že na Ukrajine musí ďalej prebiehať vojna?

Juraj Draxler, foto: FB/JD | Juraj Draxler

Očakáva jasné stanovisko

Draxler vo svojom statuse upozorňuje, že konflikt na Ukrajine je aktuálne jednou z najväčších starostí obyvateľov Slovenska, keďže je to náš susedný štát.

„Prezident nemá veľa právomocí, ale je vrchným veliteľom ozbrojených síl. Verím, že si dáte dole okuliare, dáte svojmu tímu príkaz na chvíľu prestať s vyrábaním memečiek o podržtaške a odpoviete na veci, ktoré ľudí na Slovensku reálne zaujímajú,“ uzatvára Draxler.

Korčok k Ukrajine

V nedávnom rozhovore pre TASR sa Ivan Korčok vyjadril, že vzhľadom aj na tento konflikt dostatočným financovaním našich ozbrojených síl posilňujeme nielen seba, ale celú Alianciu.

„Pomoc Ukrajine považujem za niečo, čo je v našom slovenskom záujme, pretože čím dlhšie sa bude Ukrajina brániť, tým ďalej bude vojna od našich hraníc. Som za to, aby sa Ukrajina po splnení všetkých podmienok stala členom EÚ.

TO SNÁĎ NEMYSLÍ VÁŽNE! Korčok chce asi VOJNU DONEKONEČNA
Čím dlhšie bude Ukrajina bojovať, tým ďalej bude vojna od našich hraníc. Myslí si to kandidát na hlavu štátu Ivan Korčok. V rozhovore pre TASR však už na otázku o toľko proklamovanej fráze, že chce byť protiváhou vláde, začal riadne habkať.... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik