Peter Pellegrini predstavil svojim priaznivcom jeho najlepšieho štvornohého kamaráta. Vraj sa na seba podobajú (VIDEO)
11 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Kandidát na prezidenta, predseda Národnej rady Slovenskej republiky a predseda strany Hlas – SD hovorí o tom, čo ho viedlo k výberu jeho mladého Švajčiarskeho salašníckeho psa Geryho.

„Musím povedať, že ja, keď som predtým vyberal plemeno, tak som dobre porozmýšľal, presne som na to išiel, aby sme sa aspoň ako tak na seba podobali... To znamená, presne som hľadal psa, ktorý bude zodpovedať môjmu štýlu. Nie som šprintér ani cyklista. Skôr sa prechádzam. Čiže, hľadal som psa, ktorý nepotrebuje zabehnúť dvadsať kilometrov, ale potrebuje aspoň hodinovú prechádzku,“ odpovedal na zvedavé otázky novinárov Peter Pellegrini.

„Hľadal som psa, ktorý je milý k iným psom, psa, ktorý je milý k iným ľuďom. Pretože tak to mám aj ja. Som k iným ľuďom dobrý a mám rád zvieratá. Nechcel som žiadne agresívne plemeno, s ktorým by som mal nejaký problém. V tomto sa zhodujeme,“ opísal Peter Pellegrini spoločné rysy jeho najlepšieho priateľa.

Svojho dvojročného psa Garyho pokladá za parťáka, s ktorým môže ísť k rodičom i na výlet, na dovolenku, ale aj dennodenne do kancelárie. Presne tak si predstavuje psa. Ako kamaráta a spoločníka.

Gery vycíti charakter ľudí

„Áno, má takú vlastnosť, že nie na všetkých ľudí, ale na niektorých, ktorí vojdú do priestorov centrály breše. Ale to už viem, kto asi prišiel,“ hovorí so smiechom Peter Pellegrini. „Nikdy som nehľadal za tým niečo iné, ale nejakí ľudia sa mu nepáčia...,“ priznal preseda NR SR. „Nikdy im neublížil, ale ohlási ich brechotom. Niečo na spôsob toto sú ľudia, ktorí sa mu nepozdávajú. Vtedy si z nich robím srandu. Tým ľuďom je to potom skôr nepríjemné, že na nich breše a na ostatných nie. To ale už patrí k našej nálade, atmosfére. Každý to už vie a všetci to berú s humorom,“ dodal Peter Pellegrini.

Peter Pellegrini je najdôveryhodnejším politickým lídrom! Predbehol aj Zuzanu Čaputovú
Najdôveryhodnejším politickým lídrom je predseda parlamentu a strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Dôveruje mu 47 percent, nedôveruje 52 percent opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo. V prieskume realizovanom v... Čítať ďalej
10 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Gery má pána, ktorý sa o neho poctivo a zodpovedne stará

Vždy, keď ide Peter Pellegrini na dlhšie cesty, výjazdy, je to pre psa aj pre neho náročné. „Je to živý tvor, ktorý nemôže zostať o hlade, o smäde a nevyvenčený. Takže ak sú takéto záležitosti, ak mám nejaký výjazd, ak ho predtým nestačím vyvenčiť a nakŕmiť, keď už spí, tak už požiadam známych, na ktorých je zvyknutý. A to sú väčšinou kolegovia z centrály, aby mi helfli a prišli na neho dohliadnuť, išli s ním na prechádzku a nakŕmili ho. A teraz je ešte v takom období, že by sa po dvoch rokoch potreboval niečomu naučiť. „Cez týždeň chodieva do psej školy, kde sa mu venujú, kde s ním trénujú, kde ho cvičia. Tam je na drobnej prevýchove,“ povedal s úsmevom kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky Peter Pellegrini.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik