Liberálny denníček SME už nemá o čom písať! TAK ROZOBERÁ NÁS - ALTERNATÍVU
05 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Šimečkove neoliberálne SME sa pustilo do alternatívnych médií. Samozrejme, že nás označuje za "dezinfoscénu", zatiaľ si jeho redaktori  asi ešte stále neuvedomili, že dezinformácie, polopravdy, aktivistickú propagandu a tendenčné články tu rozširujú práve oni - teda liberálne médiá tzv. hlavného prúdu. A nielen rozširujú, ale ten svoj paškvil označujú za jedinú pravdu. A tak vojna stále pokračuje...

Redaktor SME Martin Vančo sa vo svojom článku s titulkom "Dezinfoscéna rieši, kto je väčšia podržtaška, a varuje pred majdanom, ak vyhrá Korčok", do podrobností povenoval analýze, koho v prezidentských voľbách podporuje nimi tak nenávidená alternatíva. Podľa vlastných slov "analyzoval 230 textov, ktoré boli za celý február publikované na weboch šiestich dezinformačných médií".

Hoci si dal prácu so šiestimi médiami, ktoré nazýva dezinformačné, nás, samozrejme, najviac zaujímalo, čo také si všimol práve pri Hlavnom denníku.

Korčoka za prezidenta naozaj nepreferujeme!

Vančo skonštatoval, že všetky alternatívne médiá sa zhodujú v tom, že nechcú za prezidenta Ivana Korčoka. Tomu vraj zodpovedá aj silná antikampaň proti nemu.

"Redaktor Hlavného denníka Dušan Janek napísal, že kým Pellegrini je rešpektovanou osobnosťou na poli svetovej politiky, ktorému sa skúsenosťami na Slovensku nikto nevyrovná, tak Korčok bol len „podržtaškou každej významnejšej osobnosti na Slovensku, psíkom, ktorému hádžu vetvičky, no sám ostatných označuje práve týmto výrazom“," citoval Vančo nášho kolegu.

KLOBÚK DOLU! Marek Vašut o progresívnej JEDINEJ PRAVDE: AKO ZA BOĽŠEVIKA!
Známy český herec Marek Vašut toho má, zdá sa, už tiež až po krk. Máte názor nekonformný s mainstreamom? Máte smolu! Šírite fakenews a dezinformácie! Toto je spiatočka do pomerov bývalých. Viac vo... Čítať ďalej
26 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Keď Korčok zverejnil na sociálnej sieti fotky z diskusie so študentmi gymnázia, ministerstvo školstva mu pripomenulo, že zákon zakazuje politickú činnosť v školách. "Hlavný denník tomu venoval hneď tri články. „Zatiaľ čo víťaz prvého kola Peter Pellegrini hrá férovú hru, čo potvrdzuje aj jeho nejedno vyhlásenie, že o finálnom výsledku rozhodnú ľudia, druhý menovaný podniká všemožné ťahy, len aby sa ako-tak dotiahol a konkuroval,“ parafrázoval smečkár zase nášho šéfredaktora Ivana Mihaleho.

Vančo si dokonca všimol, že sme si všimli aj kritiku od Transparency International, že Progresívne Slovensko spustilo eurokampaň so sloganom, ktorý pomáha aj Korčokovi. V prezidentských voľbách je pritom zakázané viesť kampaň prostredníctvom tretích strán.

"Tým, že Pellegrini dlhodobo vedie v prieskumoch verejnej mienky, dezinfomédiá nemajú problém zverejňovať výsledky prieskumov, ktoré inokedy spochybňujú. Hlavný denník píše, že prieskumy verejnej mienky sú nástrojom manipulácie, lebo si ich objednávajú kandidáti či politické strany. ´O čosi dôveryhodnejšie by mohli pôsobiť priame ankety na sociálnych sieťach. Jednu z nich pripravil aj portál V4 News,´ píše redaktorka Eka Balašková v článku s názvom „Prieskum, z ktorého opozíciu rozhodí“. Pellegrini mal v ankete 55 percent a Harabin 43 percent. Korčok získal iba dve percentá," spomenul v závere svojho článku Vančo aj tretiu našu kolegyňku.

ŠACH-MAT! SLOVÁ ROBERTA FICA SA PLNE POTVRDILI: Macron urobil zo slovenskej opozície a liberálnych médií hlupákov (VIDEO)
Francúzsky prezident Macron reagoval na slová premiéra Roberta Fica a potvrdil to, čo tu opozícia a niektoré médiá celý deň odsudzovali ako šírenie neprávd a hoaxov. Na porade štátov EÚ macron nevylúčil poslanie vojakov na Ukrajinu a avizoval... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Čo dodať?

Alternatíva naozaj nespieva oslavné ódy na favorita progresívcov Ivana Korčoka. Vlastne favorita nielen Šimečkovcov, ale aj Sulíkovcov a našich slovenských neoliberálnych kresťanov v podobe KDH. Neospevujeme známeho prevliekača kabátov presne tak, ako sme nikdy neospevovali premiérov Matoviča, Hegera, Ódora, prezidentku Čaputovú, progresívnych panákov zo Šimečkovho košiara, Pallas Aténu Remišovú, liberálnu vedmu Kolíkovú, babráka Naďa, ktorému sa smejú už aj v Česku... a mohli by sme pokračovať vo výpočte našej politickej neoliberálnej elity donekonečna.

Zdroj: @reprofoto Skspravy

My totiž NEMUSÍME!

Nemusíme sa poklonkovať žiadnej vláde, nemusíme slepo uverejňovať len "jediný správny" naratív určený z Bruselu, nemusíme vyhadzovať redaktorov za iné názory, nemusíme skákať, ako oligarchovia pískajú, nemusíme vnucovať názory celej spoločnosti, nemusíme sa tváriť, že všetko, čo vypustia z úst vyššie menovaní sú perly ducha, nemusíme viesť vojnu proti väčšej časti Slovákov, nemusíme nikomu nadávať do lúzy, stáda paviánov, opíc, dezolátov... My nemusíme útočiť takýmto otrasným spôsobom, ako to robia kvázinovinári z mainstreamu.

My chceme len uverejňovať všetky pohľady na vec, chceme, aby si ľudia mohli vybrať, chceme, aby sme v názoroch mali pluralitu. Chceme slobodu slova a nie vypínanie webov s nepohodlným názorom ako za komunistov. A v tom všetkom sa líšime od bývalého mainstreamu. Sme voľní. A máme rozviazané ruky. Môžeme písať o hocičom, narozdiel od vás milé SME, Denník N, či Aktuality. Lebo nás nikto nemá pod palcom a nemôže si nás len tak strčiť do "vačku". 

Denník N zase raz klame, tvrdí Blanár
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SSD) prichytil Denník N pri klamstve. V článku totiž bývalý mainstreamový denník uviedol nepravdivú informáciu o tom, že Blanár bol jediným ministrom EÚ na samite v Turecku. Minister zahraničia na... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik