Záhadná, strašidelná vec bola zaznamenaná satelitom NASA
03 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Zvláštny nebeský jav bol pozorovaný na Floride severozápadne od Keys. Bizarná reťaz oblakov vyzerá ako obrovská plávajúca medúza, zatiaľ čo iní hovoria, že do oblakov vyrazilo diery UFO. Obrázky nebeského javu sa stali virálnymi na sociálnych sieťach.

Satelit NASA Terra zaznamenal "oblaky Cavum" zhora "tak zvláštne, že niektorí ľudia tvrdia, že sú znakmi lietajúcich tanierov", informuje americká vesmírna agentúry, ktorá zverejnila obrázky tento týždeň.

Po dlhú dobu nebolo známe, čo spôsobilo podivný tvar oblakov Cavum, až kým v roku 2010 skupina vedcov neprišla na to, že tento jav spôsobujú lietadlá.

Tím UCAR zistil, že tieto "altocumulus mraky" v strednej nadmorskej výške pozostávajú z nezvyčajne čistej vodnej pary, ktorá sa "podchladila", čo znamená, že sa nezmenila na ľad, aj keď tieto plávajúce kvapôčky majú mínus 15 stupňov Celzia.

Vysvetlenie je nasledovné: Keď pohyb krídel alebo vrtúľ lietadla mení tlak okolo týchto kvapôčok, proces kryštalizácie okamžite začína. Neskôr tie "vypadnú" a zanechajú prázdnotu vo vrstve oblaku.

Napriek vedeckému vysvetleniu sú ľudia na sociálnych sieťach presvedčení, že skutočne bolo zachytené UFO alebo aspoň ich stopy.

@blacktiph Has anyone seen clouds like these before? We were fishing off Key West #strange #weather #clouds ♬ Stranger Things - Kyle Dixon & Michael Stein

ČESI PÍŠU: Skrachovanec zo Slovenska (Naď) radí Čechom
Na Slovensku rezonujú slová bývalého ministra zahraničných vecí a lídra kandidátnej listiny SOCDEM a budúcich kandidátov do Európskeho parlamentu Ľubomíra Zaorálka na adresu bývalého ministra obrany SR Jaroslava Naďa, ktorý je od novembra minulého... Čítať ďalej
03 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok