PETER PELLEGRINI uistil občanov, že koalícia robí všetko preto, aby splnila sľuby, ktoré im dala pred voľbami (VIDEO)
25 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Peter Pellegrini dodržal slovo. Ubehlo len niečo viac ako sto dní vládnutia strán Smer – SSD, HLAS – SD a SNS a táto koalícia vykonala niečo, čo sa nepodarilo Matovičovsko-Hegerovsko-Ódorovskej vláde za tri a polroka ich pozoruhodného politického šuplikantstva. Bývalá mafiánska "triáda" sa totiž skôr zaoberala potýčkam medzi sebou navzájom, než politike, ktorá by kreovala pozitíva pre občanov republiky. Neurobili nič ani pre tých, ktorí ich volili.

„Som rád, že pani ministerka konštatovala plnenie sľubov, pretože tento rok zastabilizovali ceny energií, dokonca v niektorých oblastiach pôjdu nižšie. Dokonca sme sa postarali aj o domovy sociálnych služieb aj iných, ktorí boli vykurovaní centrálnymi zdrojmi tepla,“ povedal Peter Pellegrini.

Na budúci rok urobí koaličná vláda všetko preto, aj formou regulácie, aj lepším riadením všetkých procesov tak, aby nebolo potrebné vo vysokej miere dotovať ceny energií a aby zostali permanentne pod kontrolou. Ich cena zostane vo výške, v akej je vyčíslená v tomto roku.

Vláda sa bude venovať aj adresnej pomoci obyvateľstva, znevýhodneným občanom v hmotnej núdzi.

Čo sa týka ďalšej formy podpory obyvateľstva, vláda bude podporovať takzvanú adresnú pomoc, v ktorej sa bude venovať sociálne slabšej vrstve obyvateľstva.

Peter Pellegrini zdôraznil, že nič také nebolo možné v minulom roku urobiť, pretože vzhľadom na neskoré predčasné voľby sa nedostala k plneniu si svojich povinností či schválenia rozpočtu, najmä ak im v tom bráni opozícia absurdnými obštrukciami. Ak opozícia a jej priaznivci poukazujú účelovo na určité nedostatky, mali by si uvedomiť, že sa zázraky dejú na počkanie a nemožné do troch dní iba vo vtipe.

Vláda splnila to, čo sľúbila. Skrotila infláciu, zastropovala ceny energií a poskytla pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú (VIDEO)
Pri stretnutí s ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou a predsedom Regulačného úradu Jozefom Holjenčíkom sa riešila súčasná situácia s cenami energií a perspektívy na rok 2025. Vláda potvrdila, že dokáže splniť svoje predvolebné sľuby so... Čítať ďalej
21 | 02 | 2024 | Dušan Janek

„Budúci rok sa bude adresná pomoc poskytovať úplne novou schémou, pretože na riešenie týchto problémov už budeme mať viac času,“ ubezpečil občanov Peter Pellegrini.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik