Herec Michal Novotný je nenormálny, lebo je... normálny
24 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Herec Michal Novotný sa vyjadril na rovinu, že LGBTI+ komunitu nemusí. Za svoje právo slobody prejavu si zaslúžil verejné opovrhovanie a „nelásku“ zo strany menšiny, tak hrdej na svoju genetickú indispozíciu, ako uviedol portál medium.seznam.cz. Nazvali ho, už tradične, homofóbom. Podľa homofilov svoje postoje tajil, pretože sa bál názorov jeho kamarátov, ktorí zastávajú moderný trend, podľa ktorého dnes heterosexualita už nie je IN.

Michal novotný je podľa neoliberálnych médií „naštvaný, starnúci biely heterosexuál, ktorý je stratený v dnešnom svete, a pocit, že mu ušiel vlak, dáva vinu práve vlaku. Nie svojej „omedzenosti.“ Toť vyhlásenie zo strany homosexuálov, znenazdajky tak pyšných na svoju indispozíciu. Veď čo už, dnes je majorita diskriminovaná a to, čo bolo kedysi tajené má byť velebené.

Novotný vzbudil kontroverziu svojim interview, v ktorom sa nebál oprieť do obéznych ľudí, homosexuálov, transsexuálov a naopak chválil totalitný režim, v ktorom podľa neho ľudia na rozdiel od afektovaných deviantov dávajú prednosť starým, nemoderným a konzervatívnym hodnotám vychádzajúcim z viery v Boha.

Najviac niektorých ľudí na sociálnych sieťach popudilo jeho vyjadrenie na adresu homosexuálov. Michal Novotný sa otvorene vyjadril, že sa nechce pozerať na reklamu na oblečenie, kde sa objímajú dve ženy alebo dvaja muži, alebo kde ani nie je možné poznať, kto je akého pohlavia. Ako uviedol, má medzi homosexuálmi mnoho kolegov i priateľov, ale nemieni z toho robiť normu. Asi to vo svojom veku prijíma horšie než o generáciu mladších „liberálnych“ ľudí. A hovorí to s vedomím, že ho budú mať ľudia za „homofóba“. No každý, kto ho pozná, vie, že ním nie je ani náhodou.

Homosexuáli si však hudú svoje. Jeho prejavy vraj v sebe nesú „esenciu homofóbie“.

Novotný podľa homosexuálov a ich nadšených priaznivcov používa eufemizmy, no zaobaľuje ich šikovne. Jeho vyjadrenia prirovnávajú k antisemitizmu, rasizmu a ďalších podobných myšlienok. Títo ľudia však popierajú právo vyjadriť sa k tomu, čo niekomu skrátka buď reže, alebo nie. Nie je to tiež prejav názorového rasizmu?

Je to normálne? No samozrejme, že nie je!!! Lebo čo je nenormálne je normálne.

Podľa neoliberálov má každý nejakú „mieru normálnosti“, teda toho čo sám považuje za normálne. U niekoho táto miera vychádza z náboženstva, z predstavy nejakých univerzálne platných hodnôt, ktoré by mali platiť pre každého. Niekto iný je presvedčený o tom, že pre každého je normálne niečo iné.

Michal Novotný sa tu však dostáva do konfliktu, ako hovorí vládnuca menšina, s celou spoločnosťou. Pretože svoju normálnosť definuje inak, než je tá „aktuálne spoločensky platná“. Problém je podľa nich v tom, že práve on svoje normy považuje za také, podľa ktorých by sme sa mali všetci riadiť. Aspoň tak hovorí mantra neoliberálov, LGBTI+ atď. Skrátka tu je problém, že má Michal Novotný svoj názor a vkus a svoje predstavy o chode spoločnosti a o dnes tak defraudovaných hodnotách.

MINISTERSTVO KULTÚRY aktivity LGBTI+ nepodporí. Ich absurdné festivaly prekračujú všetky hranice vkusu
Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky informovalo, že nebude dotovať moderné, trendové výstrelky, ktoré nereprezentujú krajinu ako takú a už vôbec nie v najlepšom svetle. Podpora pseudozdružení nie je v náplni jeho činnosti a nezaslúži si... Čítať ďalej
17 | 01 | 2024 | Dušan Janek

Ak sa vyjadrí Michal Novotný, že neprirodzené správanie je... neprirodzené, je to odsúdeniahodné. Nevadí, že homosexuálne zameranie akceptuje. Homosexuáli ho podozrievajú z toho, že sa ich štíti. Podľa nich si Novotný myslí, že „homosexuál je niekto, kto je iní, čudný“. Táto zvýhodnená menšina ho podozrieva zo sociálneho taktizovania a pokrytectva len preto, že povie, čo si myslí a čo cíti.

Tak vznikajú ďalšie a ďalšie konšpirácie a podozrievania absurdných rozmerov, do ktorých sa dostali ľudia, ktorí vyšli von so svojim názorom rovnako, ako to urobil Michal Novotný. Pretože dnes, ak niekto použije názorový Coming out, môže pochodiť horšie, ako keď sa prizná ku svojej menšinovej sexuálnej orientácii, či sa správa ženskejšie než žena alebo mužnejšie ako muž.

Progresívny trend sa valí ako mor celou Európou
Klasik by povedal: „Mať manželstvo nie je žiadna výsada. Výsada je, že cirkev neplatí dane...“ Ale nie, Gréci si zaumienili, že budú patriť medzi ďalšie štáty, ktoré „zvýhodnia“ homosexuálne páry tým, že budú môcť uzatvárať manželstvá a dajú tým... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Dušan Janek