VAROVANIE! TAKTO falošný policajt OKRÁDA seniorov
23 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

MYSLÍTE SI, ŽE LEGENDA O POLICAJTOVI A ZLODEJOCH JE OBKUKANÁ? ĎALŠIA SENIORKA PRIŠLA O CELOŽIVOTNÉ ÚSPORY! Podvodník, ktorý sa telefonicky vydával za policajta, okradol 81-ročnú seniorku o 12.500 eur. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

 

Falošný policajt kontaktoval seniorku telefonicky a informoval ju o vyšetrovaní zlodejov, ktorí majú na svedomí vykrádanie bytov. Predstieral, že jej chce pomôcť ochrániť úspory a inštruoval ju, aby peniaze dala do igelitky a vyhodila ich do určeného smetného koša. “V tomto prípade podvodník spôsobil poškodenej škodu v celkovej výške 12.500 eur,” ozrejmila polícia.

Takto to vykonali!

Sprvu sa manželovi seniorky zdal rozhovor ako podvod, na čo seniorka reagovala a podvodníkovi povedala ich obavy. Ten jej navrhol, aby zavolala na číslo 158 a prezistila si pravosť informácie o zlodejoch. Tá ale telefónny rozhovor neukončila a vyťukala číslo v rámci rozhovoru, kde jej iný cudzí muž vydávajúci sa za príslušníka polície povedal, aby spolupracovala, nakoľko idú tento prípad vyšetrovať.

Seniorka dostala pokyn, aby sa v byte zamkli a čakali na ďalšie pokyny, ktoré im zavolajú na súkromné mobilné čísla, ktoré podvodníkovi seniorka uviedla počas rozhovoru. Za krátky čas im obom zvonil mobilný telefón. So seniorkou opäť komunikoval podvodník – policajt, ale manželovi volala neznáma žena, ktorá sa dotazovala na zdravotný stav seniora a žiadala ho, aby si šiel ľahnúť a oddychovať. Rozhovor s podvodníkom ale pokračoval, a dotazoval sa, koľko peňazí má seniorka doma uložených. Na túto otázku mu odpovedala, že má doma 12 500€. Podľa inštrukcií dala seniorka peniaze do igelitky a šla von po ulici podľa pokynov až k zelenému smetnému košu, do ktorého mala vyhodiť uvedené peniaze, čo aj urobila, približuje postup podvodníkov polícia.

V prípade predčasného starobného dôchodku sa bude meniť nielen jeho výška, ale aj dostupnosť. Ilustračné foto - SITA

Odporúčanie seniorom

V tejto súvislosti odporúča seniorom, aby nedôverovali neznámym osobám, ktoré ich telefonicky alebo elektronickou formou kontaktujú a tlačia do úkonov, ktoré podľa nich nie sú v poriadku. 

“Raďte sa, pýtajte sa, či už známych, pracovníkov v bankách, alebo na iných úradoch a miestach, ak si nie ste istí. Pri podozrivých telefonátoch okamžite prerušte hovor,” radia policajti. Pripomenuli, že polícia nikdy telefonicky nekontaktuje seniorov a neinformuje ich o údajných či pravdepodobných krokoch zlodejov.

PRIESKUM Vytriezvenie: Kam sa hrabe Korčok na Pelleho?
Ivanovi Korčokovi by vo februári nepomohlo ani skandovanie jeho mena na námestiach počas liberálno-progresívno-kresťanských protestov. Tak sa zdá, že práve naopak - rozdiel medzi kandidárom progresívcov a Petrom Pellegrinim sa prehlbuje. Prvé... Čítať ďalej
23 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik