Brusel robí všetko preto, aby naše poľnohospodárstvo ľahlo popolom. Prednejšia je im Ukrajina
23 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Župan Nitrianskeho kraja, poslanec NR SR za stranu Hlas – SD má rovnaký názor ako slovenský poľnohospodári, farmári a potravinári. Rovnaký názor, ako obyčajný, priemerný občan Slovenska so zdravým sedliackym rozumom. Vie, že slovenskí poľnohospodári majú dosť bruselskej politiky, prikazujúcej, zakazujúcej, obmedzujúcej a hlavne obmedzenej. Nedbajúcej na práva všetkých krajín EÚ rovnako. Preto včerajšie protesty podporil aj na sociálnej sieti.

Branislav Becík zdieľa idey protestujúcich a nebojí sa vyjadriť kriticky voči postojom eurobyrokratov zastávajúcich diskriminačné postoje, uprednostňujúcich poľnohospodárov z Ukrajiny, dovážajúcich nekvalitné produkty za nízke ceny. Vyjadril sa, že naši poľnohospodári bojujú s byrokraciou a stávajú sa skôr úradníčkami než skutočnými spravovateľmi pôdy a potravín.

„Je nemysliteľné, aby sa tvárili, že nám posielajú peniaze, ale zároveň robili takú byrokraciu, že keby mali poľnohospodári na nich čakať, tak by už dávno skrachovali. Namiesto toho, aby roľníkov podporovali, tak ich tak znechutia, že chcú aj po päťdesiatich rokoch s poľnohospodárstvom skončiť,“ tvrdí Becík.

Brusel robí všetko preto, aby naše poľnohospodárstvo ľahlo popolom. 

"Brusel robí všetko preto, aby naše poľnohospodárstvo skrachovalo. Nie je možné, aby sa permanentne tvárili, že nám pomáhajú dotáciami, no konali ako typickí byrokrati a naliehali na tom, aby sme čakali," vyjadril sa Becík. To bude viesť iba ku krachu. Namiesto podpory vytvárajú iba ovzdušie apatie, čo môže viesť iba k tomu, že naše poľnohospodárstvo, takrečeno, kľakne. Takto sa totiž k poľnohospodárom nikto nestaval ani za čias socializmu.

„Pýtam sa Bruselu, ako majú naši poľnohospodári prežiť, keď sa sem môžu dovážať lacné, nekvalitné a priam toxické potraviny z Ukrajiny a tretích krajín, ktorým sa nedá cenovo konkurovať? Dokedy nás bude Európska únia doslova mučiť s ich nezmyselnými požiadavkami?“ vyjadril svoje pohoršenie Becík.

Župan Nitrianskeho kraja bude pracovať vo svojich oboch funkciách za záujmy slovenských poľnohospodárov, potravinárov a farmárov. Vytvorí opatrenia, aby vznikla skutočná pomoc a naozajstný progres v rámci vidieka na Slovensku.

Slovenskí poľnohospodári sú v uliciach. Ich hlasy je počuť v EÚ (VIDEO)
Dopravná polícia upozorňuje v súvislosti s protestmi farmárov, poľnohospodárov a potravinárov na viaceré opatrenia, ktoré bude musieť zaviesť po území celej našej krajiny. Problémom sa nevyhne ani metropola Slovenska. Táto situácia je síce... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik