Peter Kotlár: MOM-ky bola jedna obrovská zlodejina na národe (VIDEO)
19 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Nedeľné vysielanie dua Martina a Peter na YouTube prinieslo zaujímavé informácie z oblasti vyšetrovania manažmentu pandémie na Slovensku. „Vymyslíme spôsob, ako zverejníme tieto eseročky a týchto podnikateľov, ktorí sa následne v rokoch 2023 a 2024 začali prezentovať v médiách, ako skvelí podnikatelia,“ hovorí Kotlár s tým, že všetko časom uzrie svetlo sveta

Ešte predtým však ministerka kultúry Martina Šimkovičová a poslanec NR SR Peter Kotlár (obaja SNS) rozobrali incident, ktorý vyvolal v Dubaji „občan Slovenska“ a poslanec za bývalé OĽaNO Matúš Bystriansky. Šimkovičová tiež reaguje na dianie v Dubaji a kritiku voči nej kvôli jej angličtine. Zaujímavé veci však priniesol Peter Kotlár, ktorý ako splnomocnenec vlády pre vyšetrenie menežmentu covidu objavil veľmi zaujímavé informácie. Vysvetlil tiež svoju „taktiku“ pri odhaľovaniu niektorých informácií.

Milanová „robí vetry“

„Kto z ministrov, či už  súčasných, alebo v tej predchádzajúcej vláde bol takto sliedený „eštébákmi“ z OĽaNO, snorený a dopytovaný sa, kde sa nachádza, čo robí, kde sa hýbe atď.,“pýta sa Šimkovičová. Ak by Bystriansky urobil niečo podobné hocikomu z iných ministrov, ktorí tam boli, ani ozvať by sa nestihol. Hlavnou Šimkovičovej kritičkou je v poslednom čase Natália Milanová (OĽaNO) – exministerka kultúry, ktorá mala za svojho pôsobenia prívlastok „neviditeľná“. Počuť vraj o nej ale ešte budeme dosť.

Útok na Šimkovičovú v Abu Dabí? NEUVERÍTE, KTO TO BOL! (VIDEO)
Stalker z Matovičovho hnutia OĽANO sa rozhodol dať to na investigatívca. Natočil a zverejnil video o Šimkovičovej pracovnej ceste s asistentkou na zasadnutí UNESCO v Abu Dabí. Igor Matovič sa totiž rozhodol, že pošle svojich chalanov skontrolovať,... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Šimkovičovej angličtina

„Obsahovo perfektne a výslovnosť presne tak, ako Slovák má mať. Keby si počula Francúzov, alebo Kórejcov, tak rozhodne by to bolo horšie. Rozprávaš presne tak, ako rozpráva Slovan, keď rozpráva po Anglicky,“konštatuje Kotlár na margo Šimkovičovej prejavu v Anglickom jazyku, ktorý bol na Slovensku mnohými označovaný za hanbu.

 Nebude Facebook, budú tlačovky

Peter Kotlár upozornil aj „hajzlíkov“, ktorí sa postarali o obmedzenie stránky na Facebooku. Tí sa veľmi tešiť nemôžu, informovať o dianí bude na tlačových besedách, čo bude mať ešte väčší dosah. „Budeme dávať von názvy firiem, ktoré mali MOM-ky. Začínam sa orientovať v tom, ako sa veci diali a to je fakt sila. A to som len pri MOM-kách,“ hovorí Kotlár s tým, že sa bude chcieť o uchovávaní dát rozprávať aj s novou hlavnou hygieničkou.

Miznutie dát

V nedávnej minulosti sa spoločnosťou šírila informácie, že „na Mikasovom úrade sa mažú dáta“. Kotlár preto ubezpečuje, že aj keby sa z oficiálnych dôvodov údaje niekde stratili, tak sú k dispozícii inou cestou a keď na to bude čas, nebude problém zverejniť ich. „Tá doba nás všetkých brutálne okradla,“ hovorí zatiaľ Kotlár, ktorý musí byť veľmi opatrný v tom, čo môže dať von.

Odpadnete! TOTO navrhol Kotlár vláde! V hre je amnestia...
Vláda by mohla udeliť amnestiu na priestupky spáchané počas obdobia mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhlásených pre pandémiu COVID-19. Kabinetu to navrhol splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Účelové informácie

Práve pre tú opatrnosť musí dávať von len účelové informácie. Kým on dal verejnosti k dispozícii informáciu o amnestiách, urobil to preto, aby sa tí, ktorí chcú možno mariť ich prácu, „mali s čím zaoberať“ a komisia, ktorú riadi, mala priestor na svoju prácu.

Covidové amnestie

Informácia o „amnestiách“ splnila aj iný účel. Spustila veľkú vlnu kritiky zo všetkých strán.

„Vôbec nikto sa nespýtal na konkrétnosti. Kedy to bude použité, kedy sa s tým pôjde von. Pôjde sa s tým von vtedy, pokiaľ protiústavnosť Mikasových vyhlášok nebude preukázateľne postačovať na riešenie ostatných priestupkov, ktoré budeme môcť riešiť cestou generálneho pardonu,“ objasňuje Kotlár. Zistili teda nálady v spoločnosti a aj tí, ktorí s nimi spočiatku chceli spolupracovať hovoria o nepremyslených krokoch, čo sa tak môže javiť.

Čo sa teda dialo?

Kým médiá kŕmili verejnosť rozoberaním „Kotlárovej amnestie“, splnomocnenec mal stretnutia s tými, ktorí zabezpečovali armádnu akciu Spoločná zodpovednosť. V rámci nich zistil informácie o získaní poľnej nemocnice v Ružomberku, ako boli navyšované príspevky za prevádzkovanie urgentu a ako sa rok pred covidom z Poľska nakúpili kontajnery, ktoré boli na takúto prevádzku plne vybavené, no vôbec sa nepoužili, koľko dotácií dostala Vojenská nemocnica v Ružomberku na MOM-ky napriek tomu, že zdravotnícky materiál mali zo Štátnych hmotných rezerv a vojaci boli platení armádou. Pre zaujímavosť zo zoznamu, ktorý mal pred sebou, vytiahol nemenovanú firmu, ktorá mala v r. 2020 obrat cca 240-tisíc, kým o rok neskôr už to bolo 12 miliónov eur.

„Vymyslíme spôsob, ako tieto eseročky a týchto podnikateľov, ktorí sa následne v rokoch 23 a 24 začali prezentovať v médiách, ako skvelí podnikatelia, zverejniť,“ dodáva Kotlár s tým, že všetko časom zverejní. 

Kotlár preto hovorí o „jednej hajzlovskej akcii medzi armádou, Matovičom a Čaputovou. Poslanec je rozčúlený, pretože za tie milióny sa mohli stavať športoviská, či nemocnice.

„Brutálne ste okradli štát, znevážili ste plody ľudských rúk, hodnoty, ktoré vytvárali pre štát. Zo štátnej kasy ste ud*bali všetko, čo sa dalo. A ešte ste od nich vyťahovali v tých MOM-kách peniaze. Presne vieme, aké finančné toky šli do každej MOM-ky,“ upozorňuje Kotlár.

Farmári na traktoroch vyjdú v pondelok do ulíc. Skutočné peklo by by malo nastať vo štvrtok
V pondelok (19. 2.) budú na Slovensku protesty farmárov. Do ulíc miest so svojimi traktormi vyjdú najmä členovia menších združení. Podľa nich je poľnohospodárstvo na Slovensku v kritickej situácii a štát s tým nič nerobí. Avizujú pokojné protestné... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik