Putin je ten posledný, kto potrebuje smrť Navaľneho. Nepotrebuje si vyrábať martýra
19 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Len pár hodín po smrti Navaľného antiputinovského „hrdinu,“ ktorého smrť nafukujú západné médiá a médiá, ktoré tancujú tak, ako im Západ do tanca píska už vedia do poslednej bodky, čo sa stalo. Lepšie ako ten najerudovanejší patológ. Skrátka Navaľnyj bol obeťou novodobého Stalina Putina a hotovo...

„Namiesto bičovania emócií a silných vyjadrení by sme sa mali v pokoji zamyslieť nad tým, komu smrť Navaľného uškodila a komu prospela,“ usmerňuje krivý kompas médií Anna Belousovová. Putin podľa nej totiž, bol posledným, kto by mal z Navaľného smrti profit. Práve naopak. Nerobilo by mu to dobrú reklamu, práve pred nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami. Logická stratégia hovorí, že si nie je treba robiť z nepriateľa čo najväčšieho martýra. Ale na to médiá tak nejak pozabudli. Alebo sa aspoň tvária.

„Živý Navaľnyj vo väzení je dôkaz sily Putina. Mŕtvy Navaľnyj vo väzení Putina oslabuje. Putinov režim potreboval mať Navaľného živého a keby mohol, tak ho žiť prinúti!,“ vyjadrila sa Belousovová.

Prečo by mal Putin zabíjať niekoho, koho sa snažil za každú cenu držať pri živote?

Keby nemal Putin záujem na živote Navaľného, tak ho už dávno odstráni.  Pred troma rokmi ho naopak držali pri živote, aj keď sa snažil čo najviac vyobraziť Putina ako katana, usilujúceho sa zmárniť ho čo najdrastickejším spôsobom. Navaľnyj držal hladovku, pokúsil sa otráviť, darmo mu bolo. Po viac ako trojtýždňovom „pôste“ samozvaného bojovníka za slobodu lekári predsa len udržali Navaľného pri živote.

„Navaľného previezli do väzenskej nemocnice a po protestoch jeho podporovateľov dokonca súhlasili s tým, aby mu zdravotnú starostlivosť poskytovali nezávislí lekári,“ pripomína Belousovová hluchým ušiam liberálnych mainstreamových médií. Prečo by ho teraz, keď sa ho snažili vtedy udržať pri živote, zabíjali... Absurdné a lacno účelové.

„Čo sa zmenilo? Prečo by mala byť pre režim v Rusku jeho smrť teraz výhodná?“ pýta sa Belousovová. Rusko má iné problémy ako riešiť nejakého Navaľného. Vojna na Ukrajine už trvá dosť dlho a hoci sankcie najväčšiu krajinu na svete nezruinovali, tak ako by Západ chcel, neprospeli mu. Putin nepotrebuje zlú reklamu. Vie, že nie je stredovek a nebude stínať zbytočne hlavy, i keď práve v takých intenciách ho vyobrazujú médiá.

Západ chce v Rusku rozpútať Majdan. Je však úplne mimo obrazu.

Západ chce vidieť na ruských uliciach Majdan. Šíritelia západnej „demokracie“ sú schopní využiť smrť v prospech vytlčenia politického kapitálu, len nech to prinesie nejaké výsledky. Nemá samotný Západ problém sám so sebou? Voľby na post prezidenta USA v samotných štátoch vyvolávajú veľkú bipolarizáciu a problémy s migráciou na juhu Spojených štátov tiež hraničia s občianskou vojnou.

Alexej Navaľnyj je mŕtvy
Kremeľ uviedol, že Putin bol informovaný o smrti Navaľného Vladimir Putin bol informovaný o smrti Alexeja Navaľného, ktorý si odpykával trest v trestaneckej kolónii č. 3 (zaradený spoločnosťou Rosfinmonitoring do zoznamu extrémistov a teroristov),... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Európa a Európska únia kolabuje, na pretrase sú stále sa zväčšujúce protesty poľnohospodárov. Tvárenie sa, že ide o akési prohumánne hodnoty neobstojí. Európa a USA by mali v prvom rade riešiť seba, nie prázdnu bublinu s menom Navaľnyj.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik