Z. Plevíková: Šimečka hovorí o zbabelom národe, prezidentka mlčí! (VIDEO)
18 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredsedníčka OZ Mladí sociálni demokrati a poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD) je jednou z tých, ktorých tiež pobúrili slová otca predsedu Progresívneho Slovenska o Slovákoch. Na celú vec sa Plevíková na Facebooku pozrela cez širšie súvislosti, akými sú SNP, či prezidentkina nulová reakcia.

Martin M. Šimečka sa o Slovákoch vyjadril, ako o malom, zbabelom národe, ktorý nikdy nebojoval. Viac vo videu:

Vyslúžil si tým vlnu kritiky nie len od bežných ľudí. Pobúril aj mnohých koaličných politikov. Strana Smer dokonca na novinára Martina Šimečku za jeho výroky o premiérovi a zbabelom národe podala na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie. Dôvodom je možný trestný čin hanobenia národa.  Juraj Gedra vyzval predsedu PS, aby sa vymedzil voči výrokom svojho otca a aby ho zastavil v takýchto vyjadreniach o ľuďoch, ktorí majú iný názor na vývoj na Slovensku. Chce, aby viedli skôr k vzájomnému rešpektu a tolerancii. Apeloval na odsúdenie podobných vyjadrení o slovenskom národe. "Toto nie je cesta ako budujeme národné povedomie, skôr si podrážame nohy my tu doma," podotkol Gedra.

VIDEO! SMER SSD ohlásil ZMENU TÉMY: TRESTNÉ OZNÁMENIE SA PODÁVA NA "TATU" ŠIMEČKU
Poslanecký klub strany SMER - SSD oznámil tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutočnILA dnes, t. j. vo štvrtok 15. februára o 10.00 h v tlačovom centre Národnej rady SR, Námestie A. Dubčeka č. 1 v Bratislave. Tesne pred jej uskutočnením došlo k zmene... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

„Otec predsedu Progresívneho Slovenska M. M. Šimečka označil Slovenky a Slovákov za zbabelý národ. Dokonca popiera dôležitosť a význam Slovenského národného povstania a tvrdí, že malo ísť iba o lokálne povstanie a celonárodný význam mu neprávom prisúdili až komunisti. Je naozaj smutné, že takéto vyjadrenia sa objavujú v čase, keď si tento rok budeme pripomínať 80. výročie SNP,“ poznamenáva na Facebooku Plevíková a pripomína, že jej kolegovia vo štvrtok na staršieho Šimečku podali trestné oznámenie.

„Nemôžeme dopustiť, aby si takýto slaboduchý človek otieral ústa o celý národ bez akéhokoľvek postihu,“myslí si Plevíková.

„No, nie je priam pokrytecké, že samotné PSko chcelo minulý rok upraviť Trestný zákon, ktorý by posielal ľudí do väzenia za hanobenie rodovej identity, sexuálnej orientácie, ale toto im vôbec nevadí a ešte tieto vyjadrenia od otca svojho predsedu strany ignorujú alebo je im to smiešne? Či to zľahčujú?,“ pridáva ešte krátke zamyslenie poslankyňa.

„A nemala by reagovať na urážky Sloveniek a Slovákov v prvom rade prezidentka, ktorá má zastupovať všetkých občanov? Tá je, ako vždy - ticho. Ona nie je prezidentka Sloveniek a Slovákov. Je vidieť, že vlastnému národu nerozumie. Ale je to obojstranné. My nerozumieme jej a už ani nechceme,“uzatvára Zuzana Plevíková.

Predseda PS v reakcii na trestné oznámenie Smeru reagoval v tom zmysle, že jeho otec bol prenasledovaný komunistami, Mečiarom a teraz aj Ficom – všetkých podľa neho spája rovnaká DNA. Smer podľa neho ovládol políciu, chce ovládnuť SIS a útočí už aj na nezávislých novinárov, do čoho úplne nezmyselne zaťahuje aj jeho. Pýta sa, či štvorica, ktorá na neho podala trestné oznámenie (Gedra, Glück, Kaliňák  a Melicher) nemá iné povinnosti, ako šikanovať novinárov.

„Ako predseda Progresívneho Slovenska budem s plným dôrazom pokračovať v tom, čo doteraz - v odkrývaní škandálov tejto vlády, v boji proti jej škodlivým návrhom, a v príprave opatrení pre budúcnosť Slovenska, keď sa Ficova doba temna skončí. A ona sa skončí. Na záver sa vás len spýtam - to, čo Smeráci práve predviedli, je komédia, fraška alebo úplná hanba?," dodal predseda PS.

Predseda PS Michal Šimečka reaguje na trestné oznámenie na svojho otca
Smer podáva trestné oznámenie na môjho otca, novinára Martina Milana Šimečku. Mám k tomu pár pozorovaní, píše Michal Šimečka na sociálnej sieti. "Môjho otca za jeho názory prenasledovali komunisti, Mečiar a teraz sa pridáva aj Smer. Neprekvapuje... Čítať ďalej
15 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME

NBÚ VARUJE! NA TOTO SI DÁVAJTE POZOR!
Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) varuje pred podvodníkmi na online zoznamkách. Podozrivé môže byť napríklad, ak osoba neodpovedá na otázky o sebe, píše lámanou slovenčinou alebo si pýta peniaze. Odhaliť falošný profil môžu aj fotky z fotobanky alebo... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik