Putin ľutuje, že nezačali konať skôr!
15 | 02 | 2024 I Milan Laca

Putin vyjadril ľútosť nad tým, že Rusko nezačalo na Ukrajine aktívne konať už skôr.

Jediné, čo môžeme ľutovať je, že Rusko aktívne nezakročilo ukrajinským smerom už skôr, keďže sa konflikt na Donbase snažilo vyriešiť mierovými prostriedkami, vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin.

Verili...

V rozhovore s novinárom televízneho kanála Rossiaj-1 Pavlom Zarubinom, ktorý zverejnili na kremeľskom telegramovom kanáli, Putin naznačil, že Moskva počítala s implementáciou dohôd z Minska, hoci neskôr „bývalá kancelárka Nemecka aj bývalý prezident Francúzska“ verejne priznali, že dohody nebudú splnené ale iba „získajú čas na to, aby napumpovali ukrajinský režim ďalšími zbraňami“.

Zlom na fronte? Ukrajinská armáda začne ustupovať?
Syrskij oznámil pripravenosť ukrajinských ozbrojených síl na ústup. Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Syrskij: je lepšie ustúpiť ako obetovať personál. Vyhlásenie Nový hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Alexander Syrskij zverejnil na... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Milan Laca

Ľutuje

„Jediná vec, ktorú môžeme ľutovať, je, že sme nezačali aktívne konať skôr v presvedčení, že máme do činenia so slušnými ľuďmi,“ cituje Putina agentúra RIA Novosti. Prezident povedal, že „bezprostredným spúšťačom bolo úplné odmietnutie terajšej ukrajinskej vlády implementovať dohody z Minska“, ako aj ukrajinské „útoky s početnými obeťami“.  Putin povedal, že Moskva neuznávala Donbasskú republiku osem rokov. Poukázal na to, že DĽR a LĽR sa obrátili na Moskvu so žiadosťou o uznanie. „Pre zbytočnosť riešenia problému v rámci dohôd z Minska“, Rusko uznalo a uzavrelo dohodu s DĽR a LĽR. "V súlade s Chartou Organizácie Spojených národov sme splnili svoje záväzky," povedal Putin.

A čo Západ?

Západné krajiny by, podľa Putina, mohli narušiť istanbulské dohody medzi Moskvou a Kyjevom, pretože rátali so strategickou porážkou Ruska na bojisku. Ako zdôraznil Putin, bývalý britský premiér Boris Johnson v Kyjeve „vyjadril stanovisko, že je potrebné bojovať s Ruskom „do posledného Ukrajinca“.

Obviňuje

Putin tiež obvinil lídrov západných krajín, že prekrúcajú to, čo povedal o dôvodoch začiatku "špeciálnej operácie" v rozhovore s novinárom Tuckerom Carlsonom: „Nepovedal som, že začiatok našej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine súvisí s hrozba útoku NATO na Rusko. Kde je to v mojom rozhovore? Existuje záznam. Nech ukážu, kde presne som to povedal." Ako vysvetlil Putin, išlo o to, že Rusko „neustále klamali v súvislosti s nerozširovaním NATO na východ“. Poukázal na to, že existuje „päť rozšírení, úplný podvod“. Pripustil, že Moskva „mala a má obavy z možnosti vtiahnutia Ukrajiny do NATO, pretože to ohrozuje jej bezpečnosť“.

Veď sa priznali...

Pripomeňme, že bývalá nemecká kancelárka  Angela Merkelová , bývalý francúzsky prezident Francois Hollande  a bývalý ukrajinský prezident  Petro Porošenko  potvrdili, že podpísanie minských dohôd bolo pokusom „dať Ukrajine čas“, aby bola silnejšia".

Ako bude pokračovať vojna? Rusko proti Západu!
Situácia na fronte je pre Ukrajinu zložitá. Major ozbrojených síl Ukrajiny Alexej Getman na kanáli YouTube „Novin Factory“ uviedol, že pre armádu na fronte nastala mimoriadne nebezpečná situácia. Realita "Zložme si ružové okuliare a prestaňme... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik